مکرون جزئیاتی از طرح خود درباره ایران را «در اختیار ترامپ گذاشته است»

 دونالد ترامپ برای شرکت در نشست سران گروه ۷ به میزبانی امانوئل مکرون به شهر ساحلی بیاریتس در جنوب فرانسه رفته است رادیو فردا :خبرگزاری‌های فرانسه و آسوشیتدپرس گزارش داده‌اند امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در جریان ناهار کاری روز شنبه‌اش با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، جزئیات طرح خود برای کاستن از تنش‌ها با ایران را به وی توضیح داده است.
 

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات فرانسوی گزارش داده که امانوئل مکرون در دیدار دو ساعته‌اش با دونالد ترامپ، جزئیات طرح خود برای تنش‌زدایی بین ایران و آمریکا به اطلاع او رسانده است.

 
بنابر همین گزارش، این دیپلمات با تأکید بر اینکه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جزو منافع مشترک فرانسه و آمریکا محسوب می‌شود، گفته است پاریس چندین هفته بر روی این طرح کار کرده است.
 
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک مقام کاخ الیزه گزارش داده است رهبران آمریکا و فرانسه در دیدار روز شنبه خود بر سر مسائلی از جمله برنامه هسته‌ای ایران «نقاط مشترکی یافته‌اند».
 
این مقام دفتر ریاست جمهوری فرانسه گفته است امانوئل مکرون پس از دیدارش با دونالد ترامپ، «شرایطی ایجاد کرده است که اعضای گروه ۷ به حد خوبی از همگرایی دست یابند».
 
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه دوم شهریور ساعاتی پیش از شروع نشست سران گروه ۷، در مهمانی ناهار همتای فرانسوی خود شرکت کرد.
 
در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی درباره تلاش‌های فرانسه برای نجات برجام، میانجی‌گری بین ایران و آمریکا، و کاستن از تنش‌ها در خاورمیانه منتشر شده بود.
 
با این حال این گزارش‌ها ناخرسندی دونالد ترامپ را به دنبال داشت و او در اواسط مرداد در پیامی توئیتری نوشت «هیچ کسی نمی‌تواند به نمایندگی از آمریکا با ایران حرف بزند».
 
در حاشیه نشست سران گروه ۷ تجمعاتی اعتراضی نیز در برخی شهرهای فرانسه برگزار شد.
 
یک روز پیش از آغاز نشست گروه ۷ نیز محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، به پاریس رفته و با امانوئل مکرون گفت‌وگو کرده بود.
 
وزیر خارجه جمهوری اسلامی بدون اشاره به محتوای گفت‌وگوهایش تنها گفت که فرانسه پیشنهاداتی درباره برجام داده است که نقاط مشترکی با دیدگاه‌های ایران دارد.
 
از سوی دیگر دونالد توسک، رئیس شورای اروپا، در آستانه نشست گروه ۷ از اعضای این گروه خواست که برای رسیدن به زبانی مشترک در قبال ایران تلاش کنند زیرا به گفته او، «اختلافات جهان غرب در این موضوع، بازی کردن در زمین آیت‌الله‌های ایران و همچنین روسیه و چین است».
 
پیش از این شماری از رسانه‌ها طرح پیشنهادی فرانسه را طرح «انجماد در برابر انجماد» نام داده و در توضیح آن گفته بودند که بر اساس این طرح، لازم نیست آمریکا به برجام باز گردد همچنان که ایران نیز لازم نیست از کاهش تعهداتش دست بکشد، بلکه هر دو کشور برای دوره‌ای کوتاه اقدامات خود را متوقف می‌کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • مقام‌های حکومتی برای ملاقات با خامنه‌ای با چشم‌بند به مخفیگاه‌اش در اعماق زمین برده می‌شوند
  • معاون رئیس‌جمهور آمریکا: جمهوری اسلامی هشدارهای واشنگتن را «جدی» بگیرد
  • فردیس ۱۸ دی؛ بازداشت وحشیانه یک زن توسط گارد ویژه که همگی کلاشینکف در دست دارند
  • سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره: جمهوری اسلامی در حال تولید موشک‌هایی است که به‌زودی به آمریکا می‌رسند
  • بازیگر پشیمان «کلاه پهلوی»: جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؛ رضاشاه و محمدرضاشاه از زمان خودشان جلوتر بودند
  • رسانه‌های اسپانیا از سرکوب، سایه جنگ و بازگشت نام پهلوی به ایران می‌نویسند
  • دونالد ترامپ افکار عمومی آمریکا را برای حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی آماده می‌کند
  • ادعای بدون شاهد «مجاهدین خلق» مبنی بر حمله به بیت رهبری + حمله ایرج مصداقی به این ادعا
  • تهران اظهارات ترامپ درباره کشتار معترضان و برنامه موشکی قاره‌پیمای ایران را «دروغ بزرگ» خواند