پخت نان تازه با مخمر ۴۵۰۰ ساله! + عکس

فکر می‌کنید وقتی یک فیزیکدان، یک شیمیدان و یک مصرشناس یک کوزه حاوی مخمر از مصر باستان به جا مانده از ۴۵۰۰ سال پیش را در اختیار داشته باشند، با آن چه می‌کنند؟ پاسخ شاید هر چیزی باشد جز پختن نان تازه!
 

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌بی‌اس نیوز، آشپزی مسلما هم یک هنر و هم یک علم است و اگر شما یک فیزیکدان باشید که یک مقدار مخمر ۴۵۰۰ ساله در اختیار دارد، می‌توانید علمی نان بپزید!

 
"سیموس بلکلی"(Seamus Blackley) دانشمند و طراح بازی‌های ویدئویی به تازگی با استفاده از مقداری مخمر باستانی که در یک سفال مصری متعلق به ۴۵۰۰ سال پیش یافت شده است، یک قرص نان پخت و این آشپزی خاص وی در فضای مجازی معروف شده است.
 
بلکلی با دکتر "سرنا لاو" مصرشناس و "ریچارد بومن" میکروبیولوژیست همکاری کرد تا نمونه‌های مخمر را از موزه باستان شناسی و مردم شناسی "پیبادی"(Peabody) در هاروارد در اختیار بگیرد.
 
وی در توئیتر توضیح داد: این مخمر از منافذ گلدان‌های سرامیکی مصر باستان که زمانی برای تولید آبجو و نان استفاده می‌شده است، برداشته شد.
بلکلی و همکارانش بیش از یک سال مشغول جمع‌آوری مخمر از این گلدان‌ها بودند و میکروارگانیسم‌های موجود در آنها را مورد مطالعه قرار دادند.
 
وی نوشت: نمونه‌ها برای تجزیه و تحلیل دقیق به "بومن" سپرده شدند. البته من شیطنت کردم و کمی از آن را نگه داشتم.
 
بلکلی نمونه خود را استریل کرد و سپس آن را برای پخت نان به کار برد. وی مخمر را با دانه‌های باستانی و ارگانیک ترکیب کرد، مقداری آب و روغن زیتون تصفیه نشده اضافه کرد و یک خمیر ترش باستانی در قرن بیست و یکم ایجاد کرد.
 
بلکلی در توییتر خود نوشت: ایده این است که یک خمیر با موادی که مخمر از ۴۵۰۰ سال در خود دارد تهیه شود. عطر این مخمر با هر چیزی که من تاکنون تجربه کرده‌ام، متفاوت است.
 
او از هر مرحله از مراحل پخت عکس می‌گرفت و اگرچه برای استریل کردن و تزریق مخمر باستانی باید چند مرحله اضافی را پشت سر می‌گذاشت، اما در نهایت به یک خمیر معمولی رسید.
 
وی با به اشتراک گذاشتن عکسی از خمیر حاصل نوشت: این خمیر باستانی به صورت دیوانه‌واری تخمیر شده و عمل آمده است.
 
بلکلی پس از پخت نان از خمیر باستانی نوشت: عطر آن شگفت آور و جدید است. این نان بسیار شیرین‌تر و غنی‌تر از خمیرهایی است که به آن عادت کرده‌ایم. این یک تفاوت بزرگ است. بعد از خنک شدن هم طعم آن را می‌چشیم.
 
سپس لحظه تاریخی چشیدن طعم این خمیر باستانی فرا رسید. بلکلی در مورد طعم این نان خاص نوشت: تکه‌های این نان سبک و پر از منفذ است. عطر و طعمش فوق العاده است. من احساساتی شده‌ام.
 
وی در ادامه نوشت: این نان واقعا متفاوت و معرکه است و به راحتی می‌توانید آن را تشخیص دهید. این بسیار هیجان انگیز است و من بسیار متحیر هستم که کار کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +193شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +141شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +131حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +122اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +105تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو