میزان هورمون تستوسترون، مانع قهرمان المپیک برای شرکت در رقابتهای جهانی شد
رأی دهید
وکلای سمنیا اعلام کردند که دادگاه عالی سوئیس حکم تعلیق قوانین فدراسیون بینالمللی دو و میدانی درباره میزان مجاز تستوسترون در ورزشکاران را که ماه گذشته دادگاه دیگری به آن رای داده بود، لغو کرده است.
حکم جدید میگوید برای اینکه سمنیا بتواند در مسافتهای ۱۵۰۰ متر و کمتر به رقابت بپردازد، باید در ارتباط با میزان هورمون تستوسترونش تابع مقررات فدراسیون بینالمللی دو و میدانی باشد. این بدین معنا است که این دونده باید برای حضور در رقابتهای بینالمللی از داروهای کم کننده میزان این هورمون استفاده کند.
دادگاه حکمیت ورزش در اول ماه می درخواست تجدید نظر این دونده ۲۸ ساله را در مورد میزان مجاز تستوسترون در ورزشکارانی که دارای تفاوتهایی در رشد جنسی هستند، رد کرده بود.
قهرمان دو مدال طلای المپیک در بیانیهای اعلام کرده بود که مقررات وضع شده درباره محدودیت میزان تستوسترون «نقض حقوق بشر» است اما فدراسیون بینالمللی دو و میدانی معتقد است که میزان این هورمون زمانیکه در رقابت سنجیده میشود، یک «مزیت ناعادلانه» در مقابل ورزشکاران دیگر به حساب میآید. بنابراین این افراد باید میزان تستوسترون خود را همسطح با یک زن معمولی کنند تا واجد شرایط برای رقابت باشند.
سمنیا پس از تصمیم دادگاه سوئیس در بیانیهای گفت: «از اینکه نمیتوانم از عنوان قهرمانی خود دفاع کنم، خیلی ناامیدم اما این باعث نمیشود که از مبارزهام برای حقوق بشر برای همه زنان ورزشکار دست بکشم.»
برخی منتقدان به این حکم میگویند سمنیا از نظر جنسیت زن محسوب میشود بنابراین نمیتوان درباره آنچه بهطور طبیعی در بدن او وجود دارد، تصمیم گرفت. منتقدان میگویند نمیتوان یک بسکتبالیست دارای قدی بسیار بلندتر از میانگین قد بسکتبالیستهای دیگر را محدود کرد و مانع بازی او شد یا نمیتوان یک بازیکن شطرنج را که ضریب هوشی بالاتری دارد و به طور طبیعی در او وجود داشته، محدود کرد.