طرح محدود کردن اختیارات ترامپ در حمله به ایران در مجلس سنای آمریکا به رای گذاشته می شود

قرار است رای‌گیری در این باره از صبح تا غروب در سنا ادامه داشته باشد بی بی سی :رهبران دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در مجلس سنای آمریکا به توافق رسیدند که روز جمعه (۲۸ ژوئن) طرحی را به رای بگذارند که دولت این کشور را از حمله‌ نظامی به ایران بدون مجوز کنگره منع می‌کند.
 

اگر این طرح بیش از ۶۰ رای بیاورد برای دونالد ترامپ لازم الاجرا خواهد بود، هر چند رئیس‌جمهوری همچنان مجاز خواهد بود در صورت حمله به نظامیان آمریکایی بدون مجوز کنگره وارد درگیری نظامی با طرف متخاصم شود.

 
این طرح را دو سناتور دموکرات، تیم کین از ایالت ویرجینیا و تام یودال از نیومکزیکو ارائه کردند اما برای آوردن آن به صحن علنی و رای‌گیری درباره آن با میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری‌خواهان که اکثریت سنا را در دست دارند اختلاف نظر داشتند.
 
در پی این اختلاف‌نظر دموکرات‌ها تهدید کردند که تنها در صورتی به لایحه بودجه وزارت دفاع رای خواهند داد که این طرح هم به عنوان متممی از آن به رای گذاشته شود.
 
پس از این تهدید دموکرات‌ها امروز (پنجشنبه ششم تیر - ۲۷ ژوئن) میچ مک‌کانل، رئیس مجلس سنا گفت که در توافق با دموکرات‌ها تصمیم گرفته طرح مجوز دفاع ملی (ان‌دی‌ای‌ای) را از صبح جمعه برای رای‌گیری وارد دستور کار سنا کند و مهلت رای دادن به آن را هم تا عصر جمعه تعیین کند تا سناتورهای بیشتری فرصت حضور در صحن سنا و رای دادن شوند.
 
لایحه بودجه وزارت دفاع آمریکا در دستور کار امروز (پنجشنبه) سنا قرار دارد اما از آنجا که چند سناتور دموکرات برای حضور در نخستین مناظره حزبی به شهر میامی در فلوریدا رفته‌اند، چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در سنا درخواست کرده بود که رای‌گیری در این باره به روز جمعه (فردا) موکول شود.
 
برنی سندرز، الیزابت وارن، کریستین جیلیبرند، کوری بوکر، کاملا هریس و ایمی کلوبشار سناتورهای دموکراتی هستند که طی دیروز (چهارشنبه) و امروز (پنجشنبه) در میامی و در دو مناظره نخستین حزب دموکرات شرکت کرده‌اند.
 
در همین حال، حتی در صورت رای مثبت همه نمایندگان دموکرات در سنا، آنها هنوز به دست کم ۱۳ رای جمهوری‌خواهان نیاز دارند تا با کسب ۶۰ رای این طرح را متمم لایحه بودجه وزارت دفاع کنند.
 
مطابق این طرح دونالد ترامپ اجازه نخواهد داشت بدون مجوز کنگره از منابع مالی پنتاگون برای حمله نظامی به ایران استفاده کند.
از مایک پومپئو، وزیر خارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا به عنوان حامیان حمله نظامی به ایران یاد می‌شود با وجود این، در میزان بازدارندگی این طرح میان کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد.
 
در حالی که ممکن است چنین مصوبه‌ای بر میزان تحرک و پیش‌قدم شدن دولت برای حمله نظامی به ایران تاثیر بگذارد اما در صورت مورد حمله قرار گرفتن نیروهای آمریکایی از سوی ایران، آقای ترامپ بدون نیاز به مجوز کنگره قادر به صدور دستور حمله خواهد بود.
 
این اختلاف‌نظر طی چند هفته گذشته و همزمان با بالاگرفتن بی‌سابقه تنش میان تهران و واشنگتن بارها میان نمایندگان کنگره و کاخ‌سفید محل مناقشه شده است و مقام‌های دولت آمریکا در چند مورد از پاسخ صریح دادن به نمایندگان کنگره درباره استفاده کاخ سفید از مجوزهای اضطراری برای حمله به ایران طفره رفته‌اند.
 
دو ماه پیش، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در کنگره این کشور از پاسخ دادن به این سوال که آیا دولت ترامپ اختیار قانونی حمله به ایران را دارد یا نه خودداری کرد.
 
او که در برابر کمیته روابط خارجی مجلس سنا شهادت می‌داد همچنین ایران را به داشتن ارتباط با گروه القاعده متهم کرد.
 
اعضای کمیته روابط خارجی از آقای پومپئو پرسیدند آیا مجوزی که کنگره بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ برای استفاده از زور علیه سایر کشورها به دولت این کشور داد، اجازه حمله به ایران را می‌دهد.
 
او در واکنش به این سوال سناتور رند پال، که منتقد مداخله نظامی آمریکا در سایر کشورهاست، از ارائه پاسخی صریح طفره رفت.
 
او گفت: "ترجیح می‌دهم این تصمیم را به وکلای حقوقی بسپارم.... سوال مربوط به ارتباط ایران با القاعده کاملا واقعی است. آنها میزبان القاعده بوده‌اند، آنها به القاعده اجازه داده‌اند از کشورشان عبور کند."
 
او افزود: "شکی نیست که میان جمهوری اسلامی ایران و القاعده ارتباط وجود دارد."
 
آقای پومپئو این سخن سناتور رند پال را رد کرد که تصمیم ماه آوریل دونالد ترامپ برای تروریستی شناختن سپاه پاسداران این هدف را داشته که مبنای حقوقی جنگ با ایران را فراهم کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
scandal - برلین، آلمان
متوجه نمی شوم! تا به امروز و تا آنجایی که بیاد دارم، همیشه خدا این خبرنگاران می گفتند که در موارد اظطراری، رئیس جمهور آمریکا اجازه بدو رای مجلس دست بکار شده و دستور جنگ را بدهد که تا به امروز همه جنگهای آمریکا یی اینگونه شروع شده، پس این بازیها دیگه چیه!؟ با سپاس از کاربران ساکن آمریکا که منتظر پاسخشان هستم! بدون شخم پهلوانی خیلی مشکله که ایران شاد و پرثمر داشته باشیم.
جمعه ۷ تیر ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +188شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +135شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +126حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +120نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +119اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +103تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو