برگزاری نمایشگاه زنان روبنده پوش و با پوشش کامل اسلامی در آلمان همراه با اعتراضات فراوان

زنان با حجاب کامل و روبنده در آلمان، عکس از آرشیو دویچه وله :برگزاری یک نمایشگاه مولتی‌مدیا با موضوع زنان روبنده‌پوش و با پوشش کامل اسلامی در آلمان با انتقادهای شدید روبرو شده است. جمعی از معترضان این نمایشگاه را به برخورد یک‌جانبه و غیرانتقادی با معضل حجاب اجباری متهم کرده‌اند.
 

قرار است از روز جمعه ۲۱ ژوئن نمایشگاهی از آثار زلینا پفرونر (Selina Pfrüner) در شهر کلن برگزار شود که حتی عنوان آن مناقشه‌برانگیز بوده است: "منقبه - درباره زنان با حجاب کامل در آلمان".

 
منقبه به معنای نقاب، برفع یا روبنده پوش است و منظور از آن در عنوان این نمایشگاه زنانی هستند که مطابق برداشتی از تعالیم اسلام باید از دید "نامحرم" کاملا پوشیده باشند.
 
شماری از مدافعان حقوق زنان در نامه سرگشاده‌ای به برگزاری این نمایشگاه و حمایت وزارت فرهنگ وعلوم ایالت نوردراین-وستفالن از آن اعتراض کردند.
 
 معترضان در نامه دیگری که در واکنش به پاسخ این وزارت‌خانه نوشتند می‌گویند توضیحات ارائه شده بیش از پیش آشکار می‌کند که این نمایشگاه یک‌جانبه است و در تدارک آن نگاه انتقادی به رویکردهای افراط‌گرایانه درباره موضوع غایب بوده است.
 
نمایشگاه شامل عکس، ویدئو و گفت‌وگوهای صوتی و تصویری با زنان مسلمانی است که ساکن آلمان هستند و در تمام فعالیت‌های اجتماعی سر تا پا و حتی چهره خود را می‌پوشانند.
غیبت جنبه تحمیلی حجاب
منتقدان می‌گویند در این نمایشگاه به جنبه‌های تحمیلی زندگی بنیادگرایان پرداخته نمی‌شود و به این ترتیب تصویری "مثبت" از زنان "منقبه" به نمایش گذاشته شده است.
 
به گفته معترضان، تا جایی که آشنایی با آثار ارائه شده در این نمایشگاه امکان می‌دهد، در آن حتی صدای یک زن نیز شنیده نمی‌شود که به اجبار حجاب مورد نظر بنیادگرایان را رعایت می‌کند یا راهی جز تن دادن به این نوع پوشش ندارد. منتقدان می‌گویند در نمایشگاه همچنین خبری از زنانی نیست که به خاطر امتناع از رعایت پوشش کامل طعم خشونت را چشیده باشند.
 
نمایشگاه "منقبه" ساعت هفت بعد از ظهر روز جمعه ۲۱ ژوئن در "مرکز آتلیه‌های ایرن‌فلد" شهرکلن افتتاح می‌شود. روز یک‌شنبه در برنامه‌ای که "مخصوص زنان" عنوان شده، زنان بازدید کننده می‌توانند حجاب کامل را امتحان کنند. قرار است در این دو روز تظاهراتی نیز علیه این نمایشگاه برگزار شود.
 
خانم زلینا پفرونر، عکاس و مستندساز ساکن کلن است. او در پاسخ به چند پرسش روزنامه اینرتنتی "رپورت" به برخی انتقادها از جمله "تبلیغ" برای پوشش مورد نظر بنیادگران واکنش نشان داده است.
آزادانه با روبنده؟
این مستندساز می‌گوید با این نمایشگاه تلاش می‌کند بدون پیشداوری جنبه‌هایی از این پدیده را به نمایش بگذارد که زنانی در آلمان هستند که "آزادانه" از پوشش کامل اسلامی استفاده می‌کنند.
 
او خاطر نشان کرد که هدف نمایشگاه تبلیغ برای چیزی یا حمله به چیزی نیست، بلکه قصد این است که از زاویه دیگری نیز به مسئله پرداخته شود و آن هم به این صورت که به جای این که فقط درباره زنان برقع‌پوش صحبت شود، پای صحبت‌های خود آنها بنشینیم.
 
این واقعیت که پوشش زنان مسلمان در بسیاری از موارد "آزادانه" نیست و رعایت حجاب کامل چه در سطح خانواده، در بسیاری از جوامع مسلمانان و چه در جامعه، از جمله در حکومت‌هایی مانند ایران و عربستان اجباری است، و در نمایشگاه "منقبه" به این موضوع پرداخته نمی‌شود از دیگر انتقادهایی است که در روزهای گذشته زیاد مطرح شده است.
 
نمایشگاه "زنان با حجاب کامل" در حالی برگزار می‌شود که از مدت‌ها پیش مسئله مجاز بودن یا نبودن پوشش‌هایی که صورت زنان را به طور کامل می‌پوشاند در آلمان و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی بالا گرفته است.
 
نمایشگاه "مدهای معاصر اسلامی" در موزه هنرهای کاربردی فرانکفورت که مراسم گشایش آن چهارم آوریل برگزار شد یکی دیگر از تازه‌ترین رویدادهایی بود که بحث‌ها و انتقادهای زیادی را در مورد پوشش زنان مسلمان و "حجاب اجباری" به دنبال داشت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک

یعنی ازادانه و به میل شخصی خودم به زندان میرم و خودم را زنده بگور میکنم.
شنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۸ - ۰۶:۵۷
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
من شخصا با حجاب مشگلی ندارم مشگل ما با مکتبی است که حجاب را به عنوان ارزش در جامعه تیوریزه میکند ومیگوید حجاب یعنی عفت وپاک دامنی وبی حجابی یعنی هرزگی وبدنامی وفساد هر گاه در جامعه اسلامی گذاشتند زنها بی حجاب باشند آن موقع میتوانم از حجاب به عنوان یک پوشش دفاع کنم ولی تا زمانی که اینگونه است حجاب را من یک لباس نظامی مبینم که مذهبیان برای مقابله با بی حجابی میپوشند
‌چهارشنبه ۰۵ تیر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +189رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +137برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +129ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +125ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +118درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +109انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +86زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +83آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!
  • +74هشدار ابطحی به ایرانیان خارج : تو رو خدا دعوت دولت به برگشت رو جدی نگیرید اعتبارش فقط تا فرودگاه امامه