وزارت خارجه ایران سفیر بریتانیا را احضار کرد

جرمی هانت امیدوار است بتواند نخست‌وزیر بعدی بریتانیا شود
بی بی سی :وزارت امورخارجه ایران اعلام کرده این کشور در اعتراض به اظهارات جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا درباره نقش سپاه پاسداران در حمله به دو نفتکش در دریای عمان، سفیر این کشور در تهران را احضار و مراتب اعتراض شدید خود را اعلام کرده است.
 
روز شنبه (۱۵ ژوئن - ۲۵ خرداد) خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، علت این احضار را "اظهارات خلاف واقع وزیرخارجه انگلیس (بریتانیا) در تبعیت کورکورانه و عجولانه از آمریکا در متهم کردن ایران به دست داشتن در حوادث اخیر برای دو نفتکش در دریای عمان" گزارش کرد.

 

ایرنا نوشت محمود بریمانی، مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه این کشور در دیدار با راب مک‌ایر، سفیر بریتانیا در تهران گفته: "در جریان جلسه (بسته) پنجشنبه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هیچ‌کس به جز انگلیس با این اتهام واهی آمریکا همراهی نکرد؛ حتی بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی شناخته شده نیز ادعای آمریکا و انگلیس را به استناد اظهارات مقام‌های شرکت مالک کشتی و ملوانان آن رد کردند."
 
بنابر گزارش این خبرگزاری سفیر بریتانیا وعده داده مراتب اعتراض ایران راه به لندن منعکس کند.
 
با وجود این یک مقام وزارت خارجه بریتانیا گفته سفیر این کشور احضار نشده بلکه برای ملاقات به وزارت خارجه ایران دعوت شده و در جریان این دیدار ایران ناخرسندی خود را از موضع بریتانیا درباره حمله به نفتکش‌ها اعلام کرده است.
 
روز گذشته (جمعه) وزارت خارجه بریتانیا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بنا بر برآوردهای خود "تقریبا مطمئن" است سپاه پاسداران ایران در حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان نقش داشته است.
 
این بیانیه افزوده بود حمله به نفتکش‌ها از طرف ایران اقدامی است که اخیرا سابقه داشته است.
 
وزارت خارجه بریتانیا مسئولیت انفجار چهار نفتکش اماراتی را هم به ایران نسبت داده بود. اتهاماتی که ایران آنها را قویا رد کرده و می‌گوید کسانی به دنبال بر هم زدن رابطه ایران با جامعه جهانی‌اند.
 
در پی انتشار این بیانیه جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا از ایران خواست تا فعالیت‌های به گفته او "بی‌ثبات‌کننده" را متوقف کند.
 
آقای هانت که یکی از نامزدهای جانشینی ترزا می، نخست‌وزیر مستعفی بریتانیا، است مدارکی برای دلالت بر ادعایش ارایه نکرده است. به همین دلیل هم امروز (شنبه ۱۵ ژوئن) جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا با انتقاد از موضع‌گیری وزارت خارجه پرسیده آیا دولت بریتانیا "مدرک معتبری" دال بر دخالت ایران دارد یا نه؟
جرمی کوربین گفته است دولت بریتانیا باید برای کاستن از تنش‌ها تلاش کند و به تنش‌ها دامن نزند.
 
جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا ساعاتی پس از حمله به دو نفتکش در دریای عمان و به دنبال طرح اتهامات آمریکا علیه ایران گفته بود "دلیلی وجود ندارد که در ارزیابی آمریکا در مورد دست داشتن جمهوری اسلامی ایران در این حملات تردید کنیم."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • ترامپ : ناتو در این جنگ کنار ما نیست؛ نیازی هم به آن نداریم
  • نتانیاهو پس از کشتن لاریجانی و سلیمانی: رژیم را تضعیف می‌کنیم تا مردم ایران بتوانند حذفش کنند
  • کشته شدن صدها‌‌ نفر از مسئولان میدانی نیروهای سرکوبگر بسیج + ویدیو
  • ماجرای دست‌نوشته منتسب به علی لاریجانی پس از انتشار خبر کشته شدنش چیست؟
  • رویترز به نقل از یک مقام ایرانی: مجتبی خامنه‌ای با کاهش تنش با آمریکا مخالفت کرده است
  • +322ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +251اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +165فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد