قوی ترین خودرو برقی جهان با قدرتی دو برابر خودروهای فرمول یک

 «باتیستا ۱۹۰۰ اسب بخار قدرت دارد که دو برابر توانایی یک خودرو فرمول یک است» رادیو فردا ، جواد عسگری
خودروهای برقی از نظر قدرت در حال پشت سر گذاشتن خودروهایی هستند که موتورهای درون‌سوز دارند. قوی‌ترین خودروی برقی جهان هم اکنون به اندازه دو خودروی فورمول یک قدرت دارد.
 

مایکل پرشکی، مدیرعامل شرکت پینینفارینا، در گفت‌وگوی اختصاصی با رادیو فردا درباره سریع‌ترین و قوی‌ترین خودروی برقی جهان می‌گوید:

 
این خودرو ۱۹۰۰ اسب بخار قدرت دارد که دو برابر توانایی یک خودروی فرمول یک است. در این اتومبیل چهار موتور برای هر کدام از چرخ‌های خودرو در نظر گرفته شده است. نیروی موتورها برای افزایش توانایی دینامیکی خودرو به‌صورت متغیر و بر اساس شرایط جاده به چرخ‌ها منتقل می‌شود.
 
او درباره شرکتش توضیح می‌دهد:
 
ما ۸۹ سال تجربه افسانه‌ای طراحی خودرو را داریم و شما نخستین خودرویی که پینینفارینا طراحی و ساخته است با نام باتیسا را می‌بینید. باتیستا پینینفارینا موسس شرکت پینینفارینا بود و ما به افتخار او نام این خودرو را باتیستا گذاشته‌ایم. شرکت ما در زمینه طراحی خودرو یکی از مطرح‌ترین شرکت‌ها در جهان است و برای شرکت‌های زیادی مانند فراری خودرو طراحی کرده است.
مایکل پرشکی، مدیرعامل شرکت پینینفارینا پرشکی درباره باتیستا چنین می‌گوید:
 
این خودرو کاملا الکتریکی است و قوی‌ترین خودروی الکتریکی در جهان محسوب می‌شود. باتیستا همچنین سریع‌ترین و قوی‌ترین خودرو در ایتالیا است. در نظر بگیرید که شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو تنها دو ثانیه و شتاب صفر تا ۳۰۰ کیلومتر آن ۱۲ ثانیه است. این خودرو با یک بار شارژ می‌تواند ۴۵۰ کیلومتر را طی کند.
 
مدیرعامل پینینفارینا می‌گوید برای شرکتش طراحی زیبا برتری داشته‌است، از طرفی آن‌ها می‌خواستند خودرویی تولید کنند که آلاینده نباشد و دارای «اصالت» باشد.
 
از باتیستا تنها ۱۵۰ دستگاه ساخته خواهد شد، و قیمت آن -بدون در نظر گرفتن مالیات- دو میلیون یورو است.
 
به گفته مایکل پرشکی، پینینفارینا پس از این خودرو برنامه ساخت خودروهای ارزان‌تری را هم دارد: «خودروهایی که توانایی اسپرت یا آفرود ویژه داشته باشند و قیمت آن‌ها در حدود ۲۰۰ هزار دلار خواهد بود».
سال‌هاست رقابت شدیدی برای به‌دست آوردن مقام سریع‌ترین خودرو در جهان وجود دارد. درباره سریع‌ترین خودروها، همچنان اما و اگرهایی وجود دارد چرا که برخی شرکت‌ها ادعاهایی کرده‌اند که چندان ثابت نشده است.
 
اما سریع‌ترین خودرو، آنگونه که مقام‌های شرکت سوئدی کوئنیگزگ می‌گویند، خودروی جسکو ساخت این شرکت است. برخی دیگر از منابع هم این خودرو را فعلا سریع‌ترین خودروی جهان می‌دانند. جسکو در نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۹ معرفی شد و بیش از ۴۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت و سه میلیون دلار قیمت دارد.
 
جسکو با سوختی خاص می‌تواند به این سرعت زیاد دست پیدا کند؛ سوختی که ترکیبی از اتانول و بنزین است و با استفاده از آن ۱۶۰۰ اسب بخار قدرت دارد.
جسکو ۱۶۰۰ اسب بخار قدرت دارد ولی دارای موتور درون‌سوز است البته از نظر قدرت پینینفارینا باتیستا با ۱۹۰۰ اسب بخار از جسکو قوی‌تر است.
 
حال به‌نظر می‌رسد موتورهای برقی در حال پیشی گرفتن از موتورهای درون‌سوز هستند. اما گذشته از قدرت و سرعت، خودروهای برقی ایراد‌هایی دارند که تا حل نشوند نمی‌توان به همه‌گیر شدن آن‌ها امید داشت.
 
هم اکنون قیمت بالا، باتری‌های پرحجم و سنگین، سرعت شارژ و میزان پیمایش کم، بزرگ‌ترین مشکلات خودروهای الکتریکی هستند. از طرفی برخی فعالان محیط زیست می‌گویند باتری‌های این خودروها خود در آینده ممکن است به خطری برای طبیعت تبدیل شوند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم