عاقبت تنش های میان ایران و آمریکا: مثبت ترینش هم منفی است!

انتخاب- گزارش «المیادین»:  فیصل جلول در المیادین در گزارشی تحت عنوان «مثبت ترینش هم مفنی است» نوشت: این روزها، به دنبال اعلام پایان معافیت واردات نفت ایران، برای برخی دولتها از سوی امریکا، سخن از جنگ در خاورمیانه به اوج خود رسیده است.
 

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: جنگ اقتصادی در عرف واشنگتن با هدف تسلیم جمهوری اسلامی و واداشتن آن به تغییر سیاستهاش در خاورمیانه آغاز شده است. در حالی که اعلام آماده باش کامل به ناوگان پنجم آمریکا در بحرین و قرار دادن سپاه در لیست گروه های تروریستی دولت آمریکا، به اضافه حجم تحریمها و حمایت از معارضان ایرانی، نشان از تمایل آمریکا برای تغییر نظام یا حداقل، محروم نمودن ایران از ابزارهای اقتصادی لازم برای اجرای سیاست خارجی آن است.

 
در مقابل، ایران تاکید می کند که به فروش نفت خود ادامه داده و واشنگتن موفق به شکست دادن آن نمی شود. از این رو، در اقدامی متقابل، فرماندهی مرکزی واشنگتن در خاورمیانه را در لیست تروریسم جای داده، حسین سلامی را در رأس سپاه قرار داده شد و به نیروهای خود آماده باش کامل داد.
 
حسین سلامی، فرمانده جدید سپاه پاسداران، به اظهارات تهاجمی خود معروف است، همانطور که پیش از این نتانیاهو را تهدید و تاکید کرده بود که ایران در حال آماده شدن برای در هم شکستن آمریکا و اسرائیل و شرکای آنهاست.
 
با اینکه یک ضرب المثل عربی مشهور وجود دارد که می گوید:«ابتدای جنگ، با کلام است»، تنشی که شاهد آن هستیم، مقدمه ای برای ورود به جنگی ویرانگر بین ایران و ایالات متحده نیست؛ چرا که زبان گفتگو بین این دو طرف همواره عداوت آمیز بوده است. با این حال، باید فرضیه های مقابله مسلحانه و فرضیه های مربوط به صلح، همگی را در نظر داشته باشیم.
 
از فرضیه های جنگ آغاز می کنیم که بر این پایه استوار است که ایران توسط پایگاههای نظامی آمریکا محاصره شده و دولت ترامپ در انتظار ساعت صفر است تا تهران را به عنوان مانعی برای رسیدن به اهدافش در خاورمیانه، از بین ببرد. راست گرایان افراطی در آمریکا رویای ایجاد منطقه ای امن برای اسرائیل را در سر دارند، تا بتوانند معامله قرن را اجرایی کرده و بازگشتی تضمین شده به خاورمیانه داشته باشند. مساله جالب توجه ان است که تل آویو، سعودی و امارات در این راستا حرکت می کنند. بعلاوه، برخی تحلیلگران نظامی مدعی هستند که نیروهای هوایی آمریکا نیز با مقاومت زیادی از سوی ایران مواجه نمی شود.
 
به نظر می رسد این فرضیه نمی تواند درست باشد، به این دلیل که آمریکا نتایج دو جنگ افغانستان و عراق که با دو فاجعه به اتمام رسید را در نظر نمی گیرد. علاوه بر اینکه ایران یک کشور بزرگ است که موقعیت استراتژیک بی نظیری در خاورمیانه دارد. گذشته از این، از ابزارهای دفاعی و در رأس آنها، 750 هزار سرباز برخوردار است که می توانند بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.
 
اما فرضیه های مربوط به مذاکره و صلح، مثال کره شمالی را در نظر می گیرند که تنش لفظی ان با آمریکا پس از نشستن انها سر میز مذاکره به پایان رسید.
 
این فرضیه تاکید می کند که ایران، افغانستان طالبان، که از عزلت جهانی رنج می برد، نیست. همانطور که شباهتی به نظام سابق عراق، که جنگ ها آن را در هم کوبید، ندارد. علاوه بر این، جنگ آمریکا علیه ایران، می تواند منجر به گسترش آن و وقوع جنگ عربی اسرائیلی با محور مقاومت شود و این به معنای شعله ور شدن یک جهنم منطقه ای است که امکان کنترل آن وجود ندارد. این در صورتی است که انزوای بین المللی ترامپ، اختلافات آن با هم پیمانان اروپایی اش و هزینه اقتصادی و انسانی جنگ، به اضافه احتمال افزایش قیمتهای نفت به دلیل وقوع جنگ را در نظر نگیریم. به این دلایل، می توان گفت شعله ور شدن جنگ، تنها می تواند نتیجه یک تصمیم نامعقول و افکار افراط گرا باشد.
 
در صورتیکه منازعه ای میان ایران و آمریکا، شکل بگیرد، پایان آن به واسطه جنگ یا مذاکره و رسیدن به یک آتش بس متقابل دشوار است؛ بویژه آنکه هیچ یک از طرفین از مواضع خود کوتاه نمی آید.
 
آتش بس می تواند به ترامپ در راستای حفظ وجهه اش بعنوان یک رئیس جمهور قدرتمند و حکیم، کمک کند، همانطور که ایران را یک کشور قدرتمند و با صلابت نشان می دهد که هیچ ابر قدرتی جرأت حمله به آن را ندارد، همانطور که آمریکا نداشت. در این حالت، طرفین می توانند به توافقی برای کاهش تنشها دست یابند و این مهم می تواند از طریق حل یکی از مسائل مهم منطقه، مانند جنگ یمن، باشد، به نحوی که آبروی تمام طرفها حفظ شود.
 
راه نجات دیگری هم وجود دارد که از اتش بس دور نیست و طبق آن، چین، ترکیه و هند می توانند از خواسته های آمریکا تبعیت نکرده و با اراده ترامپ مقابله کنند و در این حالت، تهران می تواند با استفاده از ابزارهای مختلفی، تحریمهای آمریکا را دور بزند.
 
فرضیه آخر، بر این پایه استوار است که طرف سومی از این حالت تنش استفاده کرده، مرتکب اقدامی عداوت آمیز شده و باعث وقوع جنگ شود؛ اما روابط سری بین دو کشور، یک خط قرمز تلفنی را برای جلوگیری از افتادن در چنین دامهایی، ایجاد کرده است.
 
در پایان باید گفت، سرنوشت بحران موجود بین ایالات متحده و ایران هر چه باشد، پایان آن، چهره خاورمیانه را به کلی تغییر می دهد./ مترجم: مریم نصرالهی
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۸
scandal - برلین، آلمان

چرا جنگهای آمریکا در افغانستان و عراق تبدیل به یک جنگ فرسایشی شده، دلیل آنرا میتوان در سیاست ایران دید که او خوب متوجه شده که اگر دست به خرابکاری و پشتیبانی از افغانستان و عراق نکند، فردا نوبت اوست، پس اگر آمریکا به ایران حملهدکند، کسی نیست که به داد و کمک آخوند برسد و مردم ایران با پشتیبانی از آمریکا، همانند مردم آلمان به استقبال آمریکا رفته و با گرفتندچندین شکلات و آدامس آمریکایی، از دست شپشوهای ساندیسی راحت خواهیم شد و اگر به امکانات نظامی آمریکا بنگریم، همانند جنگ سرخپوستان که با تبر و نیزه به جنگ سربازان آمریکایی که به توپ و تفنگ مجهز بودند، رژیم ایران هیچ غلطی نمی تواند بکند، بعنوان مثال کافیست آمریکا، از طریق سلاح بسیار مدرن خود همه خطوط الکتریکی را قطع نماید تا رادر های ایران از کار بیافتد، از خفه شدن بلندگوهای اذان مو بگذریم که آنها هم خفگان میگیرند! پس مشکل چیست و چرا دست بکار نمیشوند، زیرا خودشان سپاه را تروریست دانستند و و و !
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۵
۳۶
ایکیوسان - زوریخ، سوییس

آخوند بو گندو خاورمیانه را تجزیه خواهد کرد .صدور انقلاب وشیعه گری میکنید مگه از هیتلر و عثمانیها درس نگرفتید.
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۱
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

حکومت منفی گرا اخوندی تغییر کند نه فقط خاورمیانه کل جهان تغییر خواهدکرد!
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۳
۵۷
Hatef - پاریس، فرانسه

به تنها راه ممکن و مثبت که تضمین کننده آزادى، سربلندى و رفاه مردم ایران و نیز صلح و آرامش پایدار در منطقه است، اشاره اى نشد، و آنهم خیزش مردم براى بدست گرفتن اختیار خویش و کندن کنه ها و انگلهایى بنام آفات عظام و پاسدارانشان،که به مردم ایران چسبیده و از آنان ارتزاق میکنند ، میباشد.
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۲
۴۹
شهلای من - بروکسل، بلژیک

امریکا چهل سال قبل به ایران حمله کرد و در طبس نابود شد ان زمان ارتش از هم پاشیده ایران در موقعیت ضعف داشت حال اگر امریکا جرات حمله داشت یک لحظه درنگ نمیکرد دولت ها خواهند رفت اما ایران پایدار هست وطن فروشان شب را هم به امید اینکه فردا امریکا به ایران حمله میکند به خواب میروند
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷
۳۵
پرنده آبی - شیراز، ایران
تحلیل شخصی من اینه :. ایران میخواد کاری کنه که آمریکا وارد جنگ بشه تا ترامپ در انتخابات پیش رو رای نیاره .
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
باز این انتخاب مقالات رپرتاژ مانند دستوری چاپ کرد. در جنگ پشه با حبشه همیشه بازنده پشه و این تحلیل های آبکی دلخوشکنک هست. فشارهای واقعی به جمهوری جهل و فساد در 6 ماه آینده اثراتش بیرون خواهد زد. بهترین روش مبارزه برای ملت ایران آخوندکشی هست تا بعد از 1400 سال از استعمار فرهنگی وحوش عربستان و مذهب منحوس سنگ پرستی انان نجات پیدا کنند
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۱
۴۰
javadrezazadeh - ارومیه، ایران
اینا همش دعوای زرگریه. نه اونا جنگ میکنن نه اینا. وقتی منافع اونا تو وجود این حکومت و منافع اینا تو وجود یه دشمن خارجیه مگه مرض دارن برن جنگ. همه این صرو صدا ها واسه اینه که سر من و شمارو گرم کنن هر کاری که دلشون خواست بکنن هم اونطرف هم اینطرف. که تقریبا موفقم شدن. کشورو هزار جور فساد گرفته دریغ از یه اعتراض خشک و خالی. ملت ما خیلی زود عادت میکنن متاسفانه.
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
۴۰
Revolver_Ocelot - رشت، ایران
خدا وکیلی تنها نوخاله در جهان همین سیاست مدارهای ایرانین ، بقرآن آبروی هرچی ایرانی رو بردن ، همین رو میخوان البته ، یه اراجیفی هم تحویل ملت ساده لوح میدن ، چند روز پیش یه خبر خوندم : میگفت امام زمان داره میاد " یه مشت آدم ساده لوح هم کاملا باور میکنن " . از آدم های کشوری که مریض دارن میبرن میبندنش به درخت !! داخل چاه پول میندازن !! و هزار یک خرافه پرستی دیگه ، چه انتظاری داری که این آخوندای دوزاری که زمان انقلاب جاشون تو قبرستون بود یک شاهی میگرفتن واست قرآن میخوندن ، الان شدن رئیس ملت !! ای خدا رهم کن به مایی که داخل همین کشور لعنتی هستیم ...
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۶
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::پرنده آبی - شیراز، ایران::]. اتفاقا هروقت جنگی شده، رئیس جمهور برای دو دوره انتخاب میشه، چون همه میان پشتش جمع میشن. حتی اگر برای خنگی زبانزد باشه. مثال بارزش بوش پسر هست.
یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.