وزیر خارجه ونزوئلا برقراری خط مستقیم ماهان ایر به کاراکاس را تکذیب کرد

آرزا برقراری پروازهای مستقیم ماهان ایر به ونزوئلا را تکذیب کرده است بی بی سی :ونزوئلا برقراری پروازهای مستقیم شرکت ایرانی هواپیمایی ماهان ایر به آن کشور را تکذیب کرده است.
 

خورخه آرزا، وزیر خارجه ونزوئلا در یک نشست خبری در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک گزارش‌های منتشر شده در این مورد را تکذیب کرد که شرکت هواپیمایی ماهان ایر پروازهای مستقیم از تهران به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا را آغاز کرده است.

 
ماه گذشته منابع خبری به نقل از رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی گزارش کردند که اولین پرواز مستقیم تهران-کاراکاس حامل معاون وزیر خارجه و هیئت همراه در ساعت ۲ بامداد روز ١٩ فروردین انجام شده است.
 
آقای جعفرزاده گفت که این پرواز از فرودگاه امام خمینی تهران انجام گرفته و هیئتی به سرپرستی قائم‌مقام و تعدادی از کارکنان شرکت ماهان جهت مذاکره با مسئولان ونزوئلایی برای "استمرار پروازهای بین دو کشور" با این پرواز عازم کاراکاس شد. به گفته او، پرواز مستقیم تهران - کاراکاس شانزده ساعت طول می‌کشد.
 
انتظار این خبر با واکنش منتقدان دولت ونزوئلا و همچنین آمریکا مواجه شد که چنین پروازی را دارای انگیزه سیاسی و فاقد توجیه اقتصادی و مالی عنوان کرد.
 
وزیر خارجه ونزوئلا گفته است که "ما هرگز پذیرای پروازهای ماهان ایر به ونزوئلا نبوده‌ایم و درحال حاضر هم چنین پروازی نداریم و این از آن گونه اخبار جعلی است که به شما می‌رسد."
 
آقای آزرا در توضیح خبر مربوط به پرواز ماهان ایر به آن کشور گفته است که "یک هیئت از ایران که یک فروند هواپیما را به صورت چارتر از آن شرکت اجاره کرده بود به ونزوئلا آمد و ما در حال حاضر در حال مذاکره با ایران در مورد برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور برای اولین بار در تاریخ روابط خودمان با ایران هستیم."
آمریکا شرکت ماهان ایر را تحریم کرده است ایالات متحده شرکت ماهان ایر را به حمل مخفیانه اسلحه و نفرات از جمله برای شرکت در جنگ داخلی سوریه متهم کرده و هدف تحریم قرار داده است. دولت‌های آلمان و فرانسه نیز پرواز هواپیماهای ماهان به این دو کشور را ممنوع کرده‌اند.
 
شرکت ماهان ایر متعلق به تشکیلاتی به نام "مولی الموحدین" است که به عنوان یک موسسه خیریه فعالیت می‌کند. این تشکیلات دارای سرمایه‌گذاری‌های وسیع در حوزه‌های مختلف به خصوص در استان کرمان است.
مادورو در تهران - بین مقامات جمهوری اسلامی و دولت چاوز و مادورو روابط نزدیک و دوستانه‌ای وجود داشته است ونزوئلا در حال حاضر با بحران سیاسی ناشی از اعتراضات مستمر نسبت به ادامه زمامداری نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری مواجه است. در حالیکه شماری از کشورهای جهان خوان گوایدو، رئیس پارلمان که خود را کفیل ریاست جمهوری اعلام کرده، رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا می‌دانند. چند کشور از جمله روسیه، ایران، چین و ترکیه همچنان حامی آقای مادورو هستند.
 
مخالفان نیکلاس مادورو انتخابات اخیر ریاست جمهوری را غیرقانونی دانسته و گفته‌اند ادامه زمامداری او مجاز نیست و طبق قانون اساسی، رئیس پارلمان موظف است تا برگزاری انتخابات آزاد ریاست دولت را در دست بگیرد.
 
ونزوئلا، که از کشورهای صادرکننده نفت است، در چند سال اخیر در شرایط وخیم اقتصادی به سر برده و مردم آن کشور با تورم لجام گسیخته، ییکاری وسیع و کمبود شدید مواد اساسی و دارو مواجه بوده‌اند. شرایط دشوار اقتصادی و سیاسی این کشور باعث مهاجرت چند صد هزار تن از مردم به کشورهای دیگر شده و یک بحران انسانی را در داخل و خارج ونزوئلا ایجاد کرده است.
 
مخالفان نیکلاس مادورو سیاست‌های اقتصادی او و هوگو چاوز، رئیس جمهوری سابق، و فساد گسترده در تشکیلات دولتی را مسئول شرایط کنونی می‌دانند اما دولت ونزوئلا توطئه دشمنان داخلی و خارجی به خصوص ایالات متحده را عامل اوضاع نابسامان این کشور معرفی می‌کند. اخیرا ایالات متحده تحریم‌هایی را نیز علیه دولت ونزوئلا به اجرا گذاشت.
 
از زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز، بین مقامات جمهوری اسلامی و ونزوئلا روابط گرم و صمیمانه‌ای وجود داشته و ایران سرمایه‌گذاری‌های سنگینی را در آن کشور صورت داده است.
 
وزیر خارجه ونزوئلا در نشست خبری خود در مقر سازمان ملل همچنین به تشریح روابط دولت خود با روسیه پرداخت و گفت که بین دو کشور "مبادلات دانشگاهی، هنری و نظامی" وجود دارد. اخیرا گزارش شده بود که چند فروند هواپیمای نظامی روسی به ونزوئلا اعزام شده‌اند.
 
خوخه آرزا گفت که در گذشته، ونزوئلا تجهیزات نظامی خود را از آمریکا خریداری می‌کرد اما چند سالی است که روسیه را جایگزین آمریکا کرده است و رفت و آمد نظامیان روسی در ارتباط با این خریدها و نحوه استفاده از آنها بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.