سپاه پاسداران گفته های سعید قاسمی در رابطه با بوسنی را تکذیب کرد
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه، روز چهارشنبه گفت: «اظهارات آقای سعید قاسمی که مدتی داوطلبانه در بوسنی حضور داشتهاند و سالهای زیادی هم از بازنشستگی ایشان میگذرد، دیدگاهی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تأیید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم نمیباشد.»
وی افزود: «مواضع و کارکردهای سپاه در عرصههای مختلف تابع منطق و منطبق با قوانین و مقررات بوده و اقدامات امدادی سپاه به مردم مسلمان بوسنی نیز از این قاعده تبعیت کرده است.»
سعید قاسمی در روزهای اخیر در گفتوگو با برنامه اینترنتی «رو در رو» گفت: «در بوسنی در قلب اروپا اتفاقاتی افتاد. با القاعدهایها با هم بودیم. استیلشان را از ما گرفتند… مجاهدین از سرتاسر دنیا آمدند و یک اتفاق جدید رقم خورد و یگانهای جهادی مسلمان متشکل شدند.»
او در این گفتوگو توضیح داد که سپاه پاسداران در پوشش هلال احمر، به آموزش نظامی اسلامگرایان در بوسنی مشغول بوده و با ذکر نام کریستین امانپور، خبرنگار ارشد در شبکه خبری سیانان، نیز گفت: «این خانم همولایتی ما... که همه سیاستمداران ما دوست دارند با ایشان صحبت کنند، از آقای احمدینژاد گرفته تا روحانی، و به نظر میرسد یک خواهرخواندگی با مقامات دولتی ما دارد، این بیشرف جاسوس سیانان و بیبیسی، ما را افشا کرد.»
در واکنش به این اظهارات، جمعیت هلال احمر ایران در حساب توئیتر خود نوشت: «هلال احمر هیچ گاه اجازه استفاده از نشان و لباس خود را به نیروهای نظامی نمیدهد. طبق کنوانسیون چهارگانه ژنو در مخاصمات مسلحانه بیطرفیم؛ چون کار مهم حمایت از انسانیت و کمک به غیرنظامیها را داریم. اگر فرد یا نهادی از نشان و لباس جمعی هلال احمر ایران استفاده کرده، قطعاً بدون هماهنگی بوده است.»#سعید_قاسمی از فرماندههای پیشین سپاه پاسداران در گفتوگو با شبکه اینترنتی آپارات گفته که سپاه پاسداران در پوشش امدادگران هلال احمر در جریان جنگ بالکان و بوسنی اقدام به آموزش نظامی گروهی از مسلمانان بوسنیایی میکرده و حتی در دورهای #سپاه با سازمان «القاعده» کار کرده است. pic.twitter.com/kTPYzoRzVy
— RadioFarda رادیوفردا (@RadioFarda_) 16 April 2019
این پیام میافزاید: «بدین ترتیب به دنبال اقرار سعید قاسمی، از فرماندهان سابق نظامی به استفاده از پوشش هلال احمر برای اهداف نظامی در زمان جنگ بوسنی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از وی به مراجع قضایی شکایت کرده و حق پیگیری این موضوع را تا زمان رسیدن به نتیجه برای خود محفوظ میداند.»
پس از آن که هلال احمر سعید قاسمی را تهدید به شکایت قضایی کرد، آقای قاسمی روز سهشنبه بار دیگر بر گفتههای خود تأکید کرده و در توئیتر خود نوشت: «به چشم دیدیم در لباس سازمان ملل جاسوسی میکنن از ملتهایی که نمیجنگند و عنانشان را بدست غربیها میدهند، حالا تعجب میکنم که بر ما خرده میگیرند چرا با لباس هلالاحمر به نجات مستضعفین رفتید!»#رشتو/ #هلال_احمر از سعید قاسمی به مراجع قضایی شکایت می کند
— هلال احمر ایران (@Iranian_RCS) 16 April 2019
در پی انتشار ویدئویی از #سعید_قاسمی، یکی از فرماندهان بازنشسته نظامی درباره استفاده از پوشش هلال احمر در جریان جنگ بوسنی، جمعیت هلال احمر ایران، در اطلاعیه ای از شکایت این نهاد از وی به مراجع قضایی خبر داد/۱ pic.twitter.com/RckHdDrfJE
او افزوده است: «مگر نه اینکه معنی پوشیدن این لباس یعنی نجات مسلمین و هر بنیبشری که تحت آسیبِ ظالم است؟»
سخنگوی سپاه روز چهارشنبه به سعید قاسمی و دیگر بازنشستههای این نیرو تذکر داد که «از اظهارنظرهای غیرمسئولانه و خلاف واقع پرهیز نموده و برای دشمنان انقلاب و ملت ایران تولید بهانه و دستاویز نکنند».به چشم دیدیم در لباس سازمان ملل جاسوسی میکنن از ملتهایی که نمیجنگند و عنانشان را بدست غربیها میدهند
— سعید قاسمی (@saeed_ghasemi1) 16 April 2019
حالا تعجب میکنم که بر ما خرده میگیرند چرا با لباس هلالاحمر به نجات مستضعفین رفتید!
مگر نه اینکه معنی پوشیدن این لباس یعنی نجات مسلمین و هر بنیبشری که تحت آسیبِ ظالم است؟ pic.twitter.com/twL98SEyjC
در جریان جنگ بوسنی در سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳ ایران از طریق سپاه پاسداران و حزبالله لبنان در جنگ مشارکت داشت. احمد جنتی، به نمایندگی از آیتالله خامنهای، فعالیتهای مربوط به حضور ایران را پیگیری میکرد.
در حالی که مقامهای ایرانی در جریان سیل اخیر ایران همواره از اثری که تحریمهای آمریکا بر سخت شدن کمکرسانی دیگر کشورها به سیلزدگان ایرانی دارد بهشدت انتقاد کردهاند، اظهارات تازه سعید قاسمی نگرانی مسئولان هلال احمر ایران را در این مورد بیشتر کرده است.
در همین ارتباط، اسماعیل رمضانی، مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر، روز سهشنبه در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که که آیا اظهارات این فرمانده سابق سپاه باعث میشود که مسیر کمکها به ایران سختتر شود، گفت: «در هر جای دنیا ممکن است سوءاستفاده از صلیب سرخ اتفاق بیفتد و این گونه نیست که یک کار سازمانیافته و مورد تأیید ما باشد.»
او افزود: «ما هم به عنوان هلالاحمر تحریم نیستیم اما به دلیل تحریمها، امکان کانال مالی و تبادلات مالی با همه دنیا را نداریم. همین الان صیلب سرخها در سراسر دنیا امکان ارسال کمکهایشان را به ما ندارند و در حال تلاش هستیم که با فشار به مجامع رسمی این کانال باز شود.»
رمضانی خاطرنشان کرد: «حواشی و جنجالهای این گونه قطعاً در سختتر شدن کار ما تأثیرگذار است. در حال حاضر دولت و آقای ظریف در حال تلاش هستند که کانالی برای ورود کمکهای نقدی به ایران باز شود.»