هجوم ملخ‌های دریایی به استان‌های جنوبی ایران

دویچه وله :به موازات خطر سیل، چند استان جنوبی با هجوم ملخ‌های دریایی و آسیب مزارع و مراتع روبرو هستند. جهاد کشاورزی هرمزگان می‌گوید ملخ‌ها تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان پیش رفته‌اند. تخم‌ریزی ملخ‌ها در اردیبهشت حالت طغیانی می‌یابد.
 

حمید دولتی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان، خبر می‌دهد که بارندگی‌های اخیر موج جدیدی از ملخ‌های دریایی با تراکم بالا را روانه استان کرده و این حشرات تا عمق ۱۰۰ کیلومتری استان نفوذ کرده‌‌اند. این موج از ۱۶ فروردین وارد هرمزگان شده و ملخ‌ها به نزدیکی مزارع رسیده‌اند. خبرگزاری ایلنا به نقل از این مقام می‌نویسد: «با گرم شدن مناطق آفریقایی، بچه ملخ‌ها بالدار شده و به عربستان نقل مکان کرده‌اند. متاسفانه در عربستان مبارزه اصولی انجام نشده و حجم بالای تراکم دستجات ملخ برای تغذیه به ایران کوچ کرده‌اند.»

 
این مقام دولتی نفوذ ملخ‌ها به عمق استان هرمزگان را یک اخطار بزرگ برای کل کشور دانسته است.
 
ایلنا خبر می‌دهد که هم اینک استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، فارس و جزیره قشم، کانون هجوم ملخ‌ها هستند. هشدار داده شده که بارندگی‌های پیش رو می‌‌تواند موج جدیدی از هجوم ملخ‌ها با تراکم ۵ تا ۱۰ برابری را موجب شود. 
 
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز می‌گوید ملخ‌ها اولین بار در ۱۱ اسفند ۹۶ به شهرستان کنارک هجوم بردند و دسته‌های دوم و سوم در ۱۵ اسفند به روستاها و مراتع چابهار ریختند. او خبر می‌دهد که تا کنون ۱۳ تا ۱۴ دسته انبوه ملخ وارد سیستان و بلوچستان شده‌اند: «معمولا در عملیات مبارزه، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از ملخ‌ها نابود شده و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها موفق به تخم‌ریزی می‌شوند. بسته به شرایط آب و هوایی منطقه، بین ۳ هفته تا ۲ ماه طول می‌کشد تا پوره ملخ از تخم خارج شود. متاسفانه شرایط در این منطقه به قدری مناسب بود که پس از سه هفته، پوره‌ها خارج شده و در تاریخ ۵ فروردین ماه مشاهده شدند که در زمان مناسب مبارزه با آنها آغاز خواهد شد.»
تکثر ملخ‌ها در دشت جازموریان
کرمان نیز از ۸ بهمن ۹۷ صحنه هجوم ملخ‌های دریایی بوده است. مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی این استان می‌گوید: «ملخ‌هایی که در موج اول وارد کشور شدند در حال جفت‌گیری و تخم‌ریزی در دشت جازموریان هستند و این تخم‌ها در اواخر اردیبهشت به حالت طغیانی تبدیل خواهند شد.» این مقام مسئول گفته که تکثیر ملخ‌های دریایی در کنار ملخ‌های بومی دشت جازموریان، شرایط مبارزه با آنها را سخت‌تر کرده است.
 
استان فارس نیز از ۸ بهمن ۹۷ صحنه حضور انفرادی و پراکنده ملخ‌های دریایی بوده اما به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی  فارس، طی هفته گذشته جمعیت آنها بیشتر شده است. در حال حاضر این ملخ‌ها در شهرستان‌های جنوبی استان در بلوارها و پارک‌ها مشاهده می‌شوند.
 
خوزستان نیز در تیررس این ملخ‌ها قرار دارد. مسئولان جهاد کشاورزی گفته‌اند که احتمال طغیان ملخ‌ها از سمت عربستان و از سمت پوره‌های بالغ شده مناطق جنوبی وجود دارد. مدیر اداره جهاد کشاورزی اهواز یک ماه و نیم قبل و پیش از سیلاب‌های بهاری، وجود ملخ‌های دریایی در این شهر را ناچیز و انفرادی خوانده بود.
آفت درجه یک
ملخ دریایی از مضرترین انواع ملخ و آفتی درجه یک برای تمام پوشش‌های سبز به شمار می‌رود و هیچ گیاهی از درخت و علف و رستنی‌های جنگلی از گزند آن در امان نیست. این ملخ توان زندگی در مناطق صحرایی را دارد و از عرض دریاها هم عبور می‌کند. به همین دلیل به دو نام ملخ صحرایی و ملخ دریایی نامیده می‌شود.
 
ملخ دریایی علاوه بر نابود کردن مزارع و باغ‌ها و درختان، مراتع را نیز تار و مار می‌کند. به همین دلیل اقتصاد دامداری مناطقی که مورد تهاجم آنها قرار می‌گیرند، خسارات شدیدی می‌بیند.
 
فاز تهاجمی این ملخ‌ها وقتی شروع می‌شود که عربستان و سودان به عنوان دو کانون اصلی این آفت، سالی پر از بارندگی داشته باشند. در این صورت ملخ در مسیر باد، به سایر کشورها و قاره‌ها هجوم می‌برد.
 
مقابله با ملخ‌های دریایی به هواپیماها، باند مخصوص و دستگاه‌های سم‌پاشی پیشرفته نیاز دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۰
scandal - برلین، آلمان
گوشت که گرانه! پس همین ملخ را آردش کنند و آنرا بخورنند! بلای اولی سیل بود و بلای دومی ملخ! تا بلای آخری که بلای هفتمی است، هنوز چند صباحی وقت داریم! فرعون سلام می رساند!
شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳
۶۰
oghabe - بازل، سوییس
تا تاجاییکه ما میدانیم به میگو ملخ دریایی میگن ,اونی که تو تصویره ملخه.
شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۴
۸۲
واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
فقر. فلاکت .بیجارگی . بیماری . سیل. هجوم انواع ملخ ها حاصل حکومت 40 ساله نمایندگان خدای تبارک و تعالی در این کشور مظلوم است
شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
۵۰
شمرالله - مونیخ، آلمان
الانه که وزارت خارجه و اطلاعات بگه که اینها را عربستان فرستاده. ظاهرا خدا قوصد داره انتقام ۵۷ را از ملت بگیره
یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۹
۲۶
یا فاطمه زهرا - آرهوس، دانمارک
بخاطر اینکه امسال عرعرا رژیم غذایی گرفتند.
یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۱
۵۶
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
چیزی به نام ملخ دریایی نداریم البته به میگو ملخ دریایی هم گفته میشود ولی ملخ دریایی نداریم این همان ملخ معمولی است
یکشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • کارنامه احمدرضا رادان؛ از سرکوب اعتراضات تا تحریم‌های جهانی و کنترل‌های اجتماعی
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • تصاویر سلبریتی‌های جهانی بر روی فرش قرمز مراسم اسکار ۲۰۲۶
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • +329ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +276شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +259اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +187ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد