وزیر راه و شهرسازی: با ساخت و ساز غلط مسیل‌ها مسدود شدند

دویچه وله :وزیر راه و شهرسازی ایران گفته است که با ساخت و سازهای غلط، سیلاب اخیر به جای افتادن در مسیل‌ها به سوی شهر و روستا جاری شده و نیروی تخریبی زیادی پیدا کرده است. او می‌گوید که رودخانه‌های ایران به موقع لایروبی نشده بود.
 

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی ایران، روز پنجشنبه ۱۵ فروردین (۴ آوریل)، پس از جلسه هیأت دولت با رهبر جمهوری اسلامی، در رابطه با علل خسارات شدید سیل در ایران سخن گفت. این جلسه به بررسی پیامدها و آسیب‌های سیلاب‌های گسترده در ایران اختصاص داشت.

 
وزیر راه با اشاره به این نکته که زیرساخت‌های کشور برای سیلی چنین شدید، آمادگی نداشته، گفت: «اکثر رودخانه‌ها لایروبی نشده بود. اگر لایروبی شده بود چنین نمی‌شد. تعدادی از پل‌ها سقوط کرد. این پل‌ها پل‌هایی است که آب از جهت‌های گوناگون به آن برخورد کرده است. تکیه‌گاه پل به کوله‌ای است که بر روی آن سوار است. به خاطر تعرضی که به رودخانه‌ها شده است این پل‌ها آسیب دید.»
 
وزیر راه همچنین می‌گوید که رودخانه‌های استان گلستان نیز لایروبی نشده بود: «جریان رسوب دریای خزر از طریق غرب به شرق است و به پاشنه دریای خزر می‌آید که محل ورود دو رودخانه است تمام رسوبات آنجا تجمع کرده است.»
تبدیل مسیل‌ها به راه و خیابان
وزیر راه در گفتگو با رسانه‌های جمعی، از جمله "خبر آنلاین"، گفته است که نیروی ویرانگری سیل از جمله به خاطر بسته شدن مسیل‌ها بوده است. او گفت: «به طور مثال همین اتفاقی که در شیراز رخ داد. آب در مسیر خودش آمده است ما مسیل‌ها را راه و خیابان کرده‌ایم. آب راه خودش را به سمت رودخانه می‌رفت، ما مسیر آب را اشغال کرده‌ایم.»
 
وزیر راه تأکید کرد که بسیاری از الزامات علمی و تخصصی در شهرسازی ایران رعایت نشده و بسیاری از راه‌ها و جاده‌ها و پل‌ها با ارتفاع پایین ساخته شده‌اند که در صورت روان شدن سیل به سادگی به زیر آب می‌روند.
سیل در ایران؛ شمار قربانیان به ۷۰ نفر رسید
به گفته وزیر راه، در جریان سیل اخیر جاده‌های روستایی بیشماری ویران شده و در "۵۰۰ نقطه ریزش و رانش کوه وجود داشت". او افزود که حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی در سیل آسیب‌ دیده که باید احداث یا ترمیم شود.
 
محمد اسلامی گفته است که مأموران در ایجاد راه‌های فرعی و موقت برای عبور و مرور تلاش می‌کنند. او افزود: «ساعت سه بامداد پریروز (سه‌شنبه) همکاران موفق شدند که اولین مسیر فرعی به پل‌دختر باز شود.» به گفته او نیروهای امدادی هم‌اکنون در پل‌دختر مشغول کار هستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
paksan - ایران، ایران
اگر قوه فسادیه متولی سالم و پاکی داشت الان باید مقامات شهرداری و شهرسازی متولی این جنایات دستگیر و بخاطر خیانت در امانت محاکمه میشدند. خیانت از این بیشتر که با فروش این زمینها و تجاری و مسکونی کردن این زمینها کسب مال کردند؟ حکومت سرتا پاش فاسده و دست روی هر مقام قبلی بگذارید می بینید از اعضاء سپاه و وابسته های امام جمعه و مسئولین قوه فسادیه بودند
جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو