مایک پمپئو: دولت آمریکا کارزار بزرگی برای کاهش تهدیدهای جمهوری اسلامی راه اندازی کرده است

 گفت و گوی ریچارد لوری با مایک پمپئو در موسسه نشنال ریویو صدای آمریکا :وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اقدامات بی‌ثبات کننده حکومت ایران در خاورمیانه و آمریکا جنوبی اعلام کرد که دولت ایالت متحده کارزار بزرگ اقتصادی و دیپلماتیک علیه جمهوری اسلامی برپا کرده است.
 

مایک پمپئو، پنجشنبه شب ۸ فروردین در سخنانی در «نشست ایده های ۲۰۱۹» موسسه نشنال ریویو گفت که جمهوری اسلامی ایران بزرگترین تهدید ثبات در خاورمیانه است و وزارت خارجه ایالات متحده برای کاهش توان برای ایجاد مشکل در منطقه یک کارزار بزرگ با همکاری وزارت خزانه داری و وزارت دفاع راه اندازی کرده است.

 
وی افزود: «این مسئله را بارها گفته ام؛ لازم نیست در خاورمیانه زیاد جستجو کنید و یا با افراد زیادی صحبت کنید تا به این نتیجه برسید که جمهوری اسلامی ایران تهدید نخست در برهم زدن ثبات در منطقه است. آمریکا کمپین گسترده دیپلماتیک و مقابله با شبکه مالی جمهوری اسلامی را در دست اجرا دارد. وزارتخانه های خارجه، خزانه داری و دفاع در تلاش هستند که از توان دردسر سازی ایران در خاورمیانه و حتی در آمریکای جنوبی بکاهند.»
 
او با بیان اینکه جمهوری اسلامی پیشتیبان حوثی‌های یمن، شبه نظامیان شیعه در عراق، حزب الله لبنان، دولت سوریه است و در شرارت‌های بسیاری در سوریه نقش داشته است، گفت، در حالیکه عربستان سعودی و امارات متحده عربی کمک‌های انسانی بسیاری به مردم یمن کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران که از حوثی‌ها حمایت می‌کند هیچ مشارکتی در کمک‌های انسانی نداشته است.
 
او همچنین جمهوری اسلامی را متهم کرد که به جای همکاری با نماینده ویژه سازمان ملل در مذاکرات صلح یمن، به حوثی‌ها موشک می‌دهد تا به سوی عربستان سعودی شلیک کنند.
 
نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی
 
ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
 
ایالات متحده می گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.
 
در ماههای گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
 
آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.
 
ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
 
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
 
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.