مجوز محرمانه آمریکا برای فروش تکنولوژی هسته‌ای به عربستان سعودی

یورونیوز :ریک پری وزیر انرژی ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه تایید کرد که آمریکا شش مجوز مخفی برای چند شرکت صادر کرده است که بر اساس آن می توانند تکنولوژی هسته‌ای به عربستان سعودی بفروشند.
 

خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که یک کپی از اسناد مرتبط با این اجازه نامه‌ها را روز چهارشنبه مشاهده کرده است. بر طبق این اسناد شرکت‌های آمریکایی فعلا اجازه دارند کار مقدماتی در زمینه انتقال تکنولوژی هسته‌ای انجام دهند و انتقال تاسیسات پیش از توافقات میان دو کشور صورت نمی گیرد.

 
وزارت انرژی آمریکا می گوید شرکت‌ها از دولت ترامپ خواسته اند که مجوز دولت برای کار با عربستان سعودی در ارتباط با فناوری هسته‌ای مخفی نگاه داشته شود.
 
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا به دنبال توافق گسترده‌تر با عربستان سعودی برای فروش فناوری هسته‌ای به این کشور است. هدف اولیه ساخت حداقل دو نیروگاه هسته‌ای برای ریاض است.
 
چندین کشور دیگر از جمله کره جنوبی و روسیه در حال رقابت با آمریکا برای کسب قراردادهایی در ارتباط با ساخت نیروگاه هسته‌ای در عربستان سعودی هستند و انتظار می رود که نام برندگان این رقابت در اواخر سال جاری از سوی ریاض اعلام شود.
 
بسیاری از قانونگذاران ایالات متحده آمریکا نگران‌اند که فروش فناوری هسته‌ای به ریاض در نهایت منجر به گسترش مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه شود. این نگرانی‌ها در کنگره آمریکا بویژه پس از قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد ریاض در استانبول، افزایش یافته است.
 
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی سال گذشته گفته بود که ریاض به سمت ساخت سلاح هسته‌ای خواهد رفت اگر ایران، رقیب منطقه‌ اش دست به این اقدام بزند.
 
برد شرمن نماینده دموکرات کنگره آمریکا از مایک پمپئو وزیر خارجه خواسته بود که نام شرکت‌هایی که اجازه فروش تکنولوژی هسته‌ای به ریاض را دریافت کرده‌اند، منتشر شود.
 
مایک پمپئو گفته است که آمریکا از به اشتراک گذاشتن هر گونه تکنولوژی هسته‌ای که خطر گسترش تسلیحات را افزایش دهد، خودداری می کند.
 
به گزارش رویترز اداره حسابرسی دولت که بازوی تحقیقاتی کنگره است درخواست دو سناتور جمهوریخواه و دموکرات را برای بررسی مذاکرات دولت با عربستان سعودی در ارتباط با انتقال تکنولوژی هسته‌ای را پذیرفته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
tiger.man - لوبومو، کنگو
ترامپ بیزنس منه نه سیاستمدار. کاش خامنه ای اینو میفهمید.
‌پنجشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۷
۵۴
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
ایران اتمی نباشه ولی اسرائیل و عربستان اتمی باشه؟ ایی گور پدرتون
‌پنجشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +211شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +159شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +141حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +127اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +119بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +110شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +109چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +109تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +101برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم