فیس‌بوک صدها «حساب مشکوک ایرانی» را مسدود کرد

 فیس‌بوک تأکید کرده که این حساب‌ها به خاطر «نوع رفتار» حذف شده‌اند و نه به خاطر محتوایشان رادیو فردا :شبکه اجتماعی فیس‌بوک روز سه‌شنبه، ششم فروردین، خبر داد که حساب‌های کاربری بیشتری را از شهروندان ایران، روسیه، مقدونیه و کوزوو حذف کرده است.
 

به گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت دلیل این اقدام را «رفتار غیرقابل اطمینان و هماهنگ‌شده» از سوی صاحبان این حساب‌ها عنوان کرد.

 
فیس‌بوک که بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی در جهان است در بیانیه‌ای اعلام کرد که در ارتباط با این «رفتار غیرقابل اطمینان»، این شرکت طی یک عملیات «پاک‌سازی» ۲۶۳۲ صفحه، گروه و حساب را از فیس‌بوک و اینستاگرام حذف کرده است.
 
شبکه اجتماعی فیس‌بوک افزود که از این تعداد، ۵۱۳ حساب مربوط به ایران و ۱۹۰۷ حساب نیز مرتبط با روسیه بود.
 
در بیانیه فیس‌بوک آمده که حساب‌های مسدودشده مرتبط با روسیه عمدتاً کاری جز ارسال هرزنامه نداشتند و بخش کوچکی نیز رفتار هماهنگ‌شده غیر قابل اعتمادی داشتند.
 
فیس‌بوک تأکید کرده که حساب‌های مسدودشده چند کشور یادشده به خاطر «نوع رفتار» حذف شده‌اند، نه به خاطر محتوای آنها.
 
فیس‌بوک بهمن‌ماه سال گذشته نیز اعلام کرد که ۷۸۳ صفحه، گروه و حساب کاربری از ایران را که «رفتار هماهنگ‌شده نامعتبری» در ۲۰ کشور دنیا داشتند بسته است.
 
ناتانیل گلیچر، رئیس بخش سیاست‌گذاری امنیت سایبری فیس‌بوک، در آن تاریخ گفت که این صفحات در فیس‌بوک و اینستاگرام به صورت هماهنگ در کشورهای مختلف به عنوان شهروندان این کشورها دیدگاه‌ها و منافع حکومت ایران را تبلیغ می‌کردند.
 
او در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت که «می‌توانیم اثبات کنیم که محتوای این صفحات از ایران می‌آید، توسط افرادی در ایران کنترل می‌شوند و در اکثر موارد محتوای رسانه‌های حکومتی ایران را باز‌پخش می‌کنند.»
 
وی با این حال اضافه کرد: «ما در موقعیتی قرار نداریم که بگوییم چه کسانی پشت این موضوع هستند.»
 
شرکت آمریکایی فیس‌بوک در مردادماه سال گذشته نیز اعلام کرده بود که ۶۵۲ صفحه و حساب کاربری را که با ایران و روسیه مرتبط بوده‌اند به دلیل «رفتار هماهنگ و نامعتبر» مسدود کرده است.
 
فیس‌بوک طی دو سال اخیر تحت فشار بوده تا با صفحات جعلی مبارزه کند و در ماه‌های اخیر عملیات خود در این ارتباط را تشدید کرده است.
 
به گفته مسئولان فیس‌بوک، برخی حساب‌های مرتبط با روسیه برای ایجاد نارضایتی در غرب و هدایت افکار عمومی در جریان انتخابات‌های کشورهای غربی درست شده‌اند.
 
فیس‌بوک سال گذشته گفته بود که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در آمریکا یک گروه روسی با انتشار و خرید تبلیغاتی در فیس‌بوک٬ قصد دخالت در آن انتخابات را داشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.