معلم علوم یک مدرسه دور افتاده در کنیا برنده جایزه یک میلیون دلاری «بهترین معلم دنیا»

 پیتر تابیچی (نفر وسط) مجسمه جایزه بهترین معلم دنیا را بالای سر خود گرفته است. رادیو فردا :پیتر تابیچی معلم علوم ۵۰ ساله یک مدرسه دور افتاده در کنیا به خاطر اعطای بخش بزرگی از درآمد خود به دانش‌آموزان فقیر و آموزش آنها در تعطیلات آخر هفته، برنده جایزه یک میلیون دلاری سال ۲۰۱۹ بنیاد وارکی، به عنوان «بهترین معلم دنیا» شد.
 

این موسسه خیریه بین‌المللی در سال ۲۰۱۴ توسط سانی وارکی، کارآفرین هندی‌تبار ساکن دوبی با هدف کمک به توسعه علم در جهان راه‌اندازی شد و هر سال به یک معلم نمونه در دنیا جایزه یک میلیون دلاری اعطا می‌کند.

 
به گزارش سایت رسمی این بنیاد، آقای تابیچی معلم یک مدرسه نیمه خصوصی در منطقه محروم «پوانی» کنیا است و ۸۰ درصد درآمد خود را برای دانش‌آموزانش خرج می‌کرده است.
 
خبرگزاری آسوشیدپرس نیز روز یکشنبه چهارم فروردین همزمان با اعطای جایزه بهترین معلم گزارش داد پوانی، محلی است که با عارضه خشکسالی و قحطی مواجه است و بسیاری از دانش‌آموزان یا یتیم هستند یا تنها یک سرپرست دارند.
 
دانش آموزان مدرسه‌ای که آقای تابیچی مشغول تدرس در آنجاست ۱۱ تا ۱۶ سال سن دارند، کلاس‌ها دارای کمترین تجهیزات است و تنها کامپیوتر مدرسه به اینترنتی متصل است که دائمی نیست.
 
امسال ۱۰ هزار نفر برای دریافت این جایزه نامزد شده بودند.
 
جایزه وی توسط محمد بن راشد آل مکتوم، امیر دوبی در مراسمی اهدا شد که هزینه مالی آن را نیز «هیو جکمن» بازیگر و فیلمساز استرالیایی متقبل شده بود.
 
به رغم مشکلات و موانع بسیاری که دانش‌آموزان مدرسه آقای تابیچی مواجه بودند، با تلاش‌ها و کمک مالی وی، بسیاری از آنها ادامه تحصیل دادند، در بسیاری از مسابقات جهانی علمی و مهندسی شرکت کردند و راهی دانشگاه شدند.
 
اوهورو کنیاتا، رئیس‌جمهوری کنیا، با انتشار اعلامیه‌ای گفت: «داستان تابیچی، داستان آفریقاست. شما به من اطمینان دادید که ایمان داشته باشم بهترین روزهای آفریقا پیش روی ماست و داستان شما روشنایی راه نسل‌های آینده خواهد بود».
 
تابیچی در مراسم اعطای جایزه گفت که در ۱۱ سالگی مادرش را از دست داده و پدرش که وی نیز معلم بود، به تنهایی سرپرستی وی، برادران و خواهرانش را بر عهده گرفته بود.
 
تابیچی از پدرش سپاسگزاری کرد که در وی ارزش‌های مسیحی را نهادینه کرده و در مراسم اعطای جایزه با دعوت از پدرش برای حضور بر روی سن، جایزه خود را تقدیم او کرد.
 
سال گذشته آندریا زافیراکو معلم بریتانیایی که به چندین زبان، خصوصا زبان کودکانی که از کشورهای آسیایی و آفریقایی به این کشور مهاجرت کرده بودند آشنا بود، برنده جایزه وارکی شد.
 
وی یک سیستم جدید آموزشی طراحی کرده بود که فرزندان مهاجران بتوانند در بریتانیا به راحتی تحصیل کنند.
 
تاکنون آموزگارانی از کانادا، سرزمین‌های فلسطینی و ایالات متحده آمریکا به خاطر تلاش‌ها، فداکاری‌ها و یافتن راه‌هایی پیشرو برای کمک به توسعه علم در جهان، برنده جایزه یک میلیون دلاری وارکی شده‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +145شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم