« فراکسیون امامزادگان» در مجلس ایران اعلام موجودیت کرد

دویچه وله : ۷۰  نماینده مجلس فراکسیونی تشکیل داده‌اند تا امامزاده‌ها را به قطب فرهنگی تبدیل کنند و امامزاده‌های شناسنامه‌دار را بهتر به مردم بشناسانند. ۱۱هزار امامزاده ثبت‌شده در فهرست سازمان اوقاف ایران وجود دارند. 
سیدجواد حسینی‌کیا، نماینده سنقر در مجلس دهم از تشکیل فراکسیون امام‌زادگان با ۷۰ عضو خبر داده و می‌گوید اعضای سه فراکسیون سیاسی نیز در این تشکل تازه حضور دارند.

 

خبرگزاری ایلنا به نقل از حسینی‌کیا می‌نویسد: «برای تبدیل امام‌زاده‌ها به قطب فرهنگی به حمایت‌هایی در حوزه‌های عمرانی و فرهنگی نیازمندیم و هدف فراکسیون کمک به این حوزه بوده است.»
 
حسینی‌کیا افزوده که نمایندگان می‌خواهند به سازمان اوقاف و امور خیریه در بحث اعتبارات و رفع خلاء‌های قانونی مربوط به آن کمک کنند تا امامزاده‌ها به قطب فرهنگی تبدیل شوند.
 
فراکسیون در تاسی به توصیه آیت‌الله خامنه‌ای برای تبدیل "بقاع متبرکه" به قطب فرهنگی تشکیل شده است.
 
نادر قاضی‌پور، نماینده تبریز و سخنگوی این فراکسیون نیز گفته که قصد اعضا، شناساندن بهتر امامزادگان به مردم با استفاده از ابزار رسانه و ظرفیت خبرنگاران و مطبوعات است.
 
خبرگزاری فارس از قول قاضی‌پور می‌نویسد: «امامزاده‌های شناسنامه‌دار بسیار زیادی در کشور وجود دارد که مردم به ویژه در ایام عید نوروز و در طول سفرهای خود بارها از این آستان‌ها زیارت کرده و از خدمات فرهنگی و اجتماعی در این آستان‌ها بهره‌مند می‌شوند.»
 
قاضی پور افزوده که تعداد زیادی از امامزادگان با استفاده از اقدامات صورت گرفته در آنها از سال‌های گذشته، درآمدهای خوبی داشته و با استفاده از موقوفات منتسب به آنها، پاسخگوی نیازمندی‌های خود باشند.
 
سازمان اوقاف که امر شناسایی و ثبت آمار امامزاده‌ها در ایران را برعهده دارد، تعداد امام‌زاده‌های شناسنامه‌دار را نزدیک ۱۱ هزار بقعه اعلام می‌کند. تعداد زیادی امامزاده ‌نیز وجود دارند که که در این سازمان ثبت نشده‌اند و جعلی معرفی می‌شوند.
 
قبل از انقلاب تعداد امامزاده‌های ایران حدود ۱۵۰۰ بقعه برآورد می‌شد. به این ترتیب ظرف چهل سال تعداد امامزاده‌های شناسنامه‌دار کشور ۷ برابر شده‌ است.
 
اکثر امامزاده‌های فاقد شجره، در پی خواب‌نما شدن افراد ساخته شده‌اند. در سال ۱۳۸۹ قائم‌مقام اوقاف وجود ۸۰۰ بقعه متبرکه در گیلان را امتیاز بزرگی برای این استان خواند و تعداد بازدیدکنندگان از امامزاده‌های کل کشور را ۱۰۰میلیون نفر اعلام کرد. 
 
در سال ۱۳۹۶ سازمان اوقاف اعلام کرد که تنها طی دو سال ۷۵ بقعه جعلی در گیلان شناسایی شده‌ است. استان اصفهان پس از استان‌های شمالی ایران، پر امامزاده‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌رود.
 
در تقویم ایران، روزی نیز به امامزادگان و بقاع متبرکه اختصاص داده شده است. شورایعالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۱ طی مصوبه‌ای روز پنجم ذیقعده را "روز ملی تجلیل از امام‌‌زادگان و بقاع متبرکه" خواند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
آنتیکور - بروکسل، بلژیک
خاک بر سر این نماینده های بیکار باز هم برین رای بدین مردم همیشه در صحنه
‌سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
...اکثر امامزاده‌های فاقد شجره، در پی خواب‌نما شدن افراد ساخته شده‌اند. در سال ۱۳۸۹ قائم‌مقام اوقاف وجود ۸۰۰ بقعه متبرکه در گیلان را امتیاز بزرگی برای این استان خواند و تعداد بازدیدکنندگان از امامزاده‌های کل کشور را ۱۰۰میلیون نفر اعلام کرد...حالا بعصیها انتظار بهتر شدن ایران را دارند.اکثر امام زاده ها بیشجره هستند یعنی بیبته هستند و مابقی هم تخم صیغه یعنی ح...زاده!
‌سه شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹
۵۴
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
خیلی جالب میشد یک فراکسیون جن شناسی وتخم جن شناسی هم درست میکردن در مجلس
جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.