انصراف تیم کریکت بنگلادش از مسابقه پس از حادثه تروریستی نیوزیلند
رأی دهید
بر اساس گزارشها، یکی از تروریستهای مرد، به تنهایی 50 نفر را کشت و بیش از 20 نفر را زخمی کرد. تمامی قربانیان در دو مسجد، در حال ادای نماز جمعه بودند. این حادثه یکی از هولناک ترین حملات تروریستی در نیوزیلند عنوان شده است.
تیم ورزش کریکت بنگلادش، در یک اتوبوس، عازم شرکت در مسابقه بودند و از مسیر همین مساجد و هنگام وقوع حادثه، در حال گذر بود.
ماریو ویلاواراین، مربی این تیم، طی یک توییتر گفت: «خطر از بیخ گوش تیم گذشت، زمانی که حادثه رخ داد بازیکنان در اتوبوسی بودند که از آن مسیر میگذشت. بازیکنان، هم اکنون در زمین و سالم هستند اما حادثه آنها را تکان داده است.»
تصاویر بازیکنان هنگامی که به سمت زمین کریکت میرفتند و این حادثه در حال وقوع بود در فضای مجازی به سرعت منتشر شد و همه منتظر شنیدن سرنوشت این تیم بودند که پس از گذشت زمانی اندک، بازیکنان تصاویر خود را که در هتل بودند منتشر کردند تا نگرانیها را برطرف کنند.
نازمول حسن، رییس فدراسیون کریکت بنگلادش، طی صحبتش با گزارشگران گفت: «از این پس، باید به فکر تدابیر امنیتی بیشتری برای سفرهای خارجی تیممان باشیم.»
وی در ادامه گفت: «وقتی تیمی از خارج به کشورمان وارد میشود، تمام تدابیر امنیتی را به کار میگیریم و نیوزیلند کشوری بود که واقعا انتظار وقوع چنین پیامدی را در آن نداشتیم. واقعا از تمام کشورها تقاضا دارم وقتی تیممان وارد کشورشان میشود امنیت بیشتری فراهم کنند. اگر کشوری نتواند تقاضای ما را برآورد کند ما به آن کشور نخواهیم رفت. از این پس همه چیز در نظرمان تغییر کرد.»
تیم کریکت نیوزیلند به خاطر گلایهمندیهای تیم بنگلادش این بازی را لغو کرد.
رییس کریکت نیوزیلند در پاسخ گفت: «من به همکارم در بنگلادش گفته بودم هم اکنون زمان مناسبی برای بازی نیست. ما شوکه شدیم، واقعا نمیدانیم چطور حادثه به وقوع پیوست.»
دیوید وایت در ادامه افزود: «پس از وقوع سانحه ما با تیم بنگلادش سریعا تماس گرفتیم و به ما گزارش شد که آنها خیلی شوکه شدهاند. ما تدابیری اندیشیدهایم تا سریعا این تیم را به وطنشان برگردانیم.»
طی این سانحه، کنایههای لفظی نیشداری بین روسای دو تیم بنگلادش و نیوزیلند رد و بدل شد.
حادثه شوکهکننده و هولناک بود
وایت در پی وقوع سانحه توصیح داد: «این حادثه تروریستی روز جمعه در نیوزیلند کاملا بیسابقه بوده است و کل کشور را غرق در بهت و وحشت کرد.»
حادثه خیلی ناگهانی و دور از انتظار بود اما در نهایت باید دقیقا وقوع آن مورد بررسی قرار گیرد. همه ما و مطمئنا کل نیوزیلند شوکه شده و ترسیدهایم.»
وی همچنین اظهار کرد: «تیم کریکت قبلا هم شاهد چنین سانحهای بوده است، حادثههای تروریستی، بیشتر در جنوب آسیا صورت میپذیرد، ضمن اینکه در سال 2015 یک بار تیم کریکت نیوزیلند عازم بنگلادش بود که به خاطر ترس از وقوع حملات تروریستی، بازی کنسل شد.»
در سال 2009 نیز تیم سریلانکا که در اتوبوس عازم زمین بازی بود نیز مورد حمله در پاکستان قرار گرفت که موجب زخمی شدن شش نفر از اعضای تیم و کشته شدن شش نفر از پلیسهای امنیتی و دو نفر از شهروندان شد.»
پاکستان به خاطر آن سانحه دیگر نمیتواند میزبانی برگزاری هیچ گونه مسابقاتی را به عهده بگیرد و به جای آن، مسابقات در امارات متحده عربی برگزار شد.»
تیم نیوزیلند در سال 1987 نیز وقتی عازم سریلانکا بود، به خاطر حادثه تروریستی بمبگذاری که دقیقا نزدیک هتلی در کلومبو، محل اقامت تیم ورزشی به وقوع پیوست و موجب کشته شدن 100 شهروند شد، این کشور را ترک کرد و به وطن بازگشت.»
در ماه می سال 2002 نیز تیم نیوزیلند شاهد سانحهای این چنینی در هتلی در کراچی پاکستان بود.
فدراسیون بینالمللی برگزاری مسابقات کریکت از خانوادهها و بستگان کل افرادی که طی این حادثه کشته شدند درخواست کرد همدردی و تسلیت این فدراسیون و تمام تیم ورزشی کریکت را پذیرا باشند.
دیوید ریچاردسون رییس اجرایی کریکت نیز گفت: «تمام اعضا و مربیان هر دو تیم در سلامت به سر میبرند و تصمیم گرفته شد که بازی کنسل شود.»