صوفی: جهانگیری استعفا داده ولی خامنه ای با استعفایش مخالفت کرده است

 اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران
رادیو فردا : یک عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان خبر داد که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور ایران، استعفا داده اما به دلیل مخالفت رهبر جمهوری اسلامی به کار خود ادامه داده است.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی صوفی، وزیر تعاون در دولت محمد خاتمی، در مصاحبه با یک برنامه تلویزیونی گفت که اسحاق جهانگیری استعفا داده و به این دلیل که رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی است، «باید اذن رهبری را هم می‌داشت».

 

رهبر جمهوری اسلامی سال ۹۲ «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کرد و آقای جهانگیری از دولت اول حسن روحانی به عنوان رئیس «ستاد اقتصاد مقاومتی» منصوب شده است.
 
به گفته آقای صوفی، معاون اول رئیس جمهور درنامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرده که «من نمی‌توانم مفید باشم و اقتصاد مقاومتی هم پیش نمی‌رود».
 
وی گفت که رهبر جمهوری اسلامی استعفای آقای جهانگیری را «به مصلحت ندیده» است.آقای صوفی به تاریخ دقیق این استعفا اشاره نکرده است.
 
آقای صوفی «دلیل عمده» استعفای آقای جهانگیری را «اختلاف نظر» با محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران، اعلام کرد.
 
در ماه‌های گذشته چندین بار گزارش‌هایی درباره استعفای اسحاق جهانگیری منتشر شده اما مقامات دولت آن را تکذیب کرده‌اند.
 
آقای جهانگیری روز یکشنبه ۲۱ مهرماه در مراسم «روز ملی صادرات» گفته بود: «برخی فکر می‌کنند ما، خودکار به دست، باید به دنبال عزل مدیرانی باشیم که ریسک‌پذیر نیستند؛ در حالی که تا این لحظه اجازه برکناری منشی خود را هم پیدا نکردم».
 
پس از انتشار این سخنان، گمانه‌هایی درباره استعفای احتمالی آقای جهانگیری مطرح شد و برخی فعالان سیاسی از جمله الیاس حضرتی نماینده تهران پیش‌بینی کردند که او از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.
 
از آغاز دولت دوم حسن روحانی رسانه‌ها چندین بار از اختلاف بین اسحاق جهانگیری و برخی مقام‌های ارشد کابینه همچون محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، و محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، خبر داده‌اند.
 
همچنین در ماه‌های گذشته برخی از فعالان اصلاح‌طلب، از جمله علی شکوری‌راد، از «مصادره» نتیجه انتخابات ریاست جمهوری توسط اعضای حزب اعتدال و توسعه و به ویژه محمود واعظی ابراز نگرانی کرده بودند. آقای صوفی در این مصاحبه همچنین گفت که خروج آقای جهانگیری از کابینه «حتماً به نفع خودش است».
 
وی تاکید کرد: «تداوم همکاری با دولت به آقای جهانگیری لطمه می‌زند. نمی‌دانم برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چیزی از (محبوبیت)او باقی بماند یا خیر».
 
اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ نامزد شد و به نفع حسن روحانی کناره‌گیری کرد. برخی از چهره های سیاسی او را نامزد اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری آینده دانسته اند.
 
آقای صوفی همچنین گفت که بر اساس «ارزیابی‌ها» محبوبیت آقای روحانی «خیلی پائین» و «زیر ۱۰ درصد» است.
 
وی اعلام نکرد که این ارزیابی یا نظر سنجی در کدام نهاد انجام شده است.
 
در ماه‌های گذشته و پس از بحران در بازار ارز و اقتصاد ایران برخی از اصلاح طلبان شدیدا از عملکرد آقای روحانی انتقاد کرده‌اند.
 
از جمله غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در شهریور ماه در مصاحبه‌ای ضمن انتقاد شدید از عملکرد دولت گفته بود که آقای روحانی «می‌تواند به عنوان یک قهرمان کنار برود»، اما اگر استعفای خود را به مصلحت کشور نمی‌داند، باید «از این خواب سنگین برخیزد و باید روشن و شفاف با مردم روبه رو شود».
 
اخیرا نیز محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری سابق ایران، در دیدار با اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، نسبت به عدم تحقق اصلاحات در جمهوری اسلامی هشدار داده و گفته که دیگر دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات آینده سخت است.
 
شعار معترضان تجمع‌های اعتراضی دی‌ماه پارسال با عنوان «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا» از جمله شعارهایی بود که در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای یافت.
 
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور، در همان زمان اذعان کرد که اعتراض‌های دی‌ماه «عبور از همه جریان‌های سیاسی کشور بود».
 
در همین حال حال مهدی کروبی، از رهبران جنبش سبز ایران، در پیامی ضمن ابراز نگرانی از «اوضاع و احوال مردم» از جریان‌های مختلف اصلاح‌طلبان خواسته بود تا «نشان دهند که به راستی درد مردم و کشور را دارند».
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
خامنه ای روباه میداند که اگر اینا استعفا بدهند حکومت اش یکروز هم دوام نخواهد آورد و برای آرام کردن مردم یعنی برای خر کردن مردم اینارو نگهداشته بعد که اوضاع کمی روبراه شد میزنه زیره...
جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.