سپاه صید صنعتی ترال را در جنوب 'ممنوع' کرد

دولت و سپاه بر سر صید ترال در دریای عمان اختلاف دارند؛ با وجود اعلام مقامات دولتی مبنی بر مجوزدار بودن صید ترال، سپاه برای مقابله با این کشتی "بسیج دریایی" تشکیل داد بی بی سی :منصور روانکار، از فرماندهان ارشد نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران، اعلام کرده است که این نیرو نه به کشتی‌های داخلی نه به کشتی‌های خارجی اجازه "صید ترال" نخواهد داد.
 

سپاه پاسداران در حالی صید صنعتی ترال را ممنوع اعلام کرده که مقامات دولتی می‌گویند صید ترال با مجوز سازمان شیلات انجام می‌شود. صید ترال نوعی ماهیگیری عمیق صنعتی است که در آن شناورها تور بزرگ ماهیگیری را در بستر دریا می‌کشند.

 
فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه پاسداران می‌گوید شماری از مسئولان به سپاه نامه زده‌اند که کشتی‌های چینی، فیلیپینی و بنگلادشی با مجوز سازمان شیلات، صید ترال را انجام می‌دهند.
 
وی تاکید کرده است که از آنجایی که ۸۰ درصد مردم ساحل‌نشین درآمد خود را از راه دریا به دست می‌آورند، سپاه به هیچ کشتی داخلی و خارجی اجازه صید ترال نخواهند داد.
 
آقای روانکار اعلام کرده به خطر افتاد منافع صیادان ایرانی دغدغه آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، هم هست.
از ابتدای سال ۱۳۹۷موضوع حضور کشتی‎‌های صیادی چین در خلیج فارس و دریای عمان مطرح شده است، معترضان به این حضور می‌گویند کشتی‌های چینی خلیج فارس را "جارو" می‌کنند این فرمانده سپاه پاسداران می‌گوید توجیه سازمان شیلات این بود که مجوزهای صادر شده برای فانوس‌ماهی بوده اما "سپاه زیر بار نرفته است."
 
توقیف‌ کشتی‌ها اکنون با دستور علیرضا تنگسیری، فرماندهی نیروی دریایی سپاه صورت می‌گیرد و این نیرو به دنبال این است که از قوه قضائیه نیز کمک بگیرد.
 
از ابتدای سال ۱۳۹۷موضوع حضور کشتی‎‌های صیادی چین در خلیج فارس و دریای عمان مطرح شده است، معترضان به این حضور می‌گویند کشتی‌های چینی خلیج فارس را "جارو" می‌کنند.
 
مسئولان ایرانی در پاسخ به این گزارش‌ها اعلام کردند کشتی‌های "ترال" یا متعلق به ایران است یا با مجوز سازمان شیلات فعالیت می‌کنند.
سپاه بسیج دریایی تشکیل داده
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران گزارش کرده است که سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ قراردادی با برخی شرکت‌های چینی بسته و به آنها اجازه داده در منطقه جنوبی ایران، "فانوس‌ماهی" صید کنند.
 
با وجود اعلام مقامات دولت مبنی بر مجوزدار بودن صید ترال، سپاه برای مقابله با این کشتی "بسیج دریایی" تشکیل داده است.
 
فرماندهی نیروی دریایی سپاه اعلام کرده که این نیرو اجازه صید ترال در فاصله کمتر از ۱۲ مایل تا ساحل را نمی‌دهد.
 
سپاه در هماهنگی با قوه قضائیه تاکنون چندین کشتی را توقیف کرده است.
 
خبرگزاری فارس نوشته سپاه برای اولین بار امروز به خبرنگار این رسانه اجازه داد از توقیف یکی از این کشتی‌ها فیلم و عکس تهیه کند.
 
فارس نوشته این کشتی ۷۰۰ تُن ماهی حمل می‌کرده و قرار بود به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر امارات فرستاده شود.
 
پیش از این، سپاه با توقیف سه فروند کشتی چینی در بندر تجاری باهنر، هشدار داده بود که این نیروی نظامی در برابر پایمال شدن حقوق صیادان ساکت نخواهد ماند.
صید ترال چیست و چه مشکلاتی دارد
در این شیوه، تورهای صنعتی هزاران کیلوگرم ماهی صید کنند که بخشی از آنها صید ضمنی (مثل دلفین، نهنگ، ستاره دریایی) است، ماهی‌هایی که ناخواسته در تور ماهی‌گیری عمیق و صنعتی می‌افتند و بعد از بیرون کشیدن آنها از آب و جان دادن، چون استفاده‌ تجاری ندارند دوباره در دریا ریخته می‌شوند. علاوه بر این صید ترال به بستر دریا و همچنین مرجان‌های کف دریا آسیب می‌زند.
 
ایران ده سال است که دریای عمان را به کشتی‎های ماهیگیری صنعتی سپرده است.
 
فعالیت این کشتی‌ها، ماهیگیران سنتی و محلی ایرانی را نگران امرار معاش و فعالان محیط زیست را نگران دخایر ماهی آبهای ایران کرده ‌است.
 
سازمان شیلات به این کشتی‌ها مجوزهای متفاوت و بعضاً دراز مدت داده است.
 
شیلات می‌گوید اگر ایران فانوس ماهی صید نکند عمان سود آن را می‌برد. فانوس ماهی ۶۵ درصد کل حجم آبزیان جهان را تشکیل می‌دهد و در صنعت شیلات از اهمیت بسیاری برخوردار است. فانوس‌ماهیان یا میکتوفیده ماهی‌های ریزی هستند که یکی از پرشمارترین انواع ماهی‌ها و یکی از حلقه‌های مهم زنجیره غذایی در دریاها و اقیانوس‌ها هستند.
 
صیادان محلی شکایت دارند که در دریای عمان، ماهی برای صید آنها باقی نمانده و دود حمایت شیلات از ماهیگیری صنعتی به چشم آنها می‌رود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.