«کشف امضای» سنگ‌تراشان زمان هخامنشی در پاسارگاد

عکسی که خبرگزاری ایلنا از امضای سنگ‌تراشان منتشر کرده است. خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز دوشنبه، ششم اسفندماه، به نقل از افشین یزدانی،‌ باستان‌شناس، از کشف «امضای» سنگ‌تراشان زمان هخامنشی در شهرستان پاسارگاد خبر داد.
 

به گفته آقای یزدانی، امضای این حجاران که روی قطعات بزرگ سنگ نقش شده در معدن الماس‌بری سیوند، مربوط به دوره هخامنشی در شهرستان پاسارگاد، کشف شده است.

او گفت: «بر اساس کشفیات جدید، سه نشان مختلف از سنگ تراشان پیدا کردیم که نمونه دقیق یکی از این نشانه‌های سنگ‌تراش در جبهه جنوبی تختگاه و در ردیف هفدهم پیدا شده است.»
 
به گفته این باستان‌شناس، «تختگاه بنا بر سنت آن زمان ارگ سلطنتی پایتخت کوروش بود و او برای ساخت دیواره تختگاه از ماهرترین معماران و سنگ‌تراشان سرزمین‌های تحت حکومت شاهنشاهی، استفاده کرد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
آزاذه - تهران، ایران

کوروش بزرگ. پادشاه جهان بزرگ مرد تاریخ نامت گرامی باد
‌چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خبرگزاری ایلنا غلط کرد این طور اراجیف رو به خورد مردم میده، در عکس دوم علامت رژیم نازی‌های آلمان در روی سنگ" احتمالا توسط یک اوزگل بیسواد حک شده!" دیده می‌شه، و همه عاقل‌ها میدانند که هخامنشیان ۲۴۰۰ و چند سالی قبل از نازی‌ها وجود داشتند:)
‌چهارشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۱
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
[::IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان::]. صلیب ایرانی یا چلیپا یا گردونه مهر به دیواره عظیم نقش رستم گفته می‌شود که در آن ۴ عدد صلیب به ارتفاع بیش از ۶۰ متر در دیواره کوه حک و تراشیده شده‌است.
‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۹
۳۳
boysboys - مونیخ، آلمان
[::IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان::]. ربطی نداره،این علامت از هزارها قبل تو مذهب بودایی و مذاهب دیگه شرق آسیا، شائولین و..بوده و اینهم میتونه همچین دلیلی داشته باشه.
‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۰
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
صلیب شکسته هندی ها "Swastika"جهت قسمت شکسته آن به طرف چپ هست در حالی که صلیب شکسته نازی‌ها جهت قسمت خمیده آن از طرف چپ به راست هست! صلیب شکسته هندو‌ها صاف و مستقیم نشان داده میشود اما صلیب نازی‌ها کج و کمی مایل به چپ نشان داده میشود! این تغیرات را نازی‌ها پس از اینکه این آرم را از هندو‌ها دزدیدند انجام داده و آن را روی پرچم‌هایشان یا کاغذ‌های دولتی نشان میدادند. با نگاه به این صلیب حک شده با توجه به صاف و مستقیم بودن آن و همینطور جهت قسمت خمیده گی آن یعنی از چپ به راست میتوان فهمید که این حک حماقت یک شخص در دوران جدید بوده و نه امضای سنگ تراشان دوران هخامنشی.:)
جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.