روز جهانی حبوبات؛ تغذیه سالم

دلایل زیادی برای اعلام روز یکشنبه ۲۱ بهمن (۱۰ فوریه) به‌عنوان روز جهانی حبوبات وجود دارد. حبوبات از سالم‌ترین مواد غذایی و دارای مقادیر زیادی پروتئین، کربوهیدارت، مواد معدنی و ویتامین هستند.
 حبوبات به میوه یا بذر گیاهان محدود می‌­شوند و در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلفی از این دانه‌ها وجود دارد. مصرف حبوبات به دلیل داشتن فیبر زیاد و اشغال حجم زیادی از معده، احساس سیری زودرس ایجاد می‌کند و به دلیل آنکه قند موجود در آن به تدریج آزاد می‌شود، با مدت بیشتری احساس سیری همراه است. اضافه بر این که حبوبات بر خلاف گوشت از چربی کمتری برخوردارند.
در طبیعت بیش از ۱۰۰ نوع لوبیا وجود دارد. لوبیا بسیار مغذی است. لوبیا تاثیر بسزایی در کاهش کلسترول دارد. مصرف یکصد گرم لوبیا در روز نیاز یک بزرگسال به آهن را تامین می‌کند. افزون بر این لوبیا تاثیر خوبی بر مو، پوست و غشا مخاطی دارد. غشا مخاطی لایه‌ای سلولی است که قسمت‌هایی از بدن را که نباید خشک شوند محافظت می‌کند.
ریشه جغرافیایی نخود فرنگی در آسیای صغیر است و قرن‌ها در آنجا کشت می‌شده است. ۲۵۰ نوع از نخود فرنگی در طبیعت شناخته شده است. نخود فرنگی خشک شده دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی است. نخود فرنگی دارای خواص کاهش کلسترول، جلوگیری از سرطان و آنتی اکسیدان است.
بادام زمینی جزو خانواده لوبیا و نخود فرنگی است. بادام زمینی به دلیل وجود میزان بالای فیبر غذایی، تاثیر بسزایی بر قلب دارد. بادام زمینی دارای تریتوفام زیادی است که آرام بخش و خواب ‌آور است.
نخود محصول مناطق گرمسیری است و هندوستان در کاشت آن در دنیا پیشتاز است. نخود دارای آهن، روی یا زینک و اسید فولیک است. مصرف نخود باعث کاهش سرعت پیری پوست می‌شود و به جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کند.
عدس زودهضم تر از لوبیا یا نخود است. مصرف عدس برای افرادی که دارای رژیم غذایی هستند، یا روزه می‌گیرند و یا به گیاه‌خواری روی آورده‌اند، دارای ارزش غذایی بالایی است که قیمت مناسبی هم دارد. ویتامین ب موجود در عدس تاثیر مثبتی بر روی کار مغز دارد.
سویا برای عبور از دوران یائسگی در زنان تاثیرات بسیار مثبتی دارد. سویا همچنین به مقابله با پوکی استخوان یا استئوپروز کمک می‌کند و باعث پیشگیری سکته قلبی می‌شود. کاهش کلسترول و پیشگیری از آلزایمر از دیگر توانایی‌های سویا است.
باقلا مصری (لوپن) در مقایسه با دیگر حبوبات دارای پورین کمتری است که به این دلیل برای افرادی که رماتیسم، نقرس و یا سنگ کلیه دارند مفید است. باقلا مملو از ویتامین ب ۱۲ و پروتئین است. باقلا مانند دیگر حبوبات منبع سرشاری از پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، منگنز و سلنیم است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
scandal - برلین، آلمان
من که عاشق حبوبات هستم زیرا میدانم با من چه میکنند
دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.