با حکم دیوان عالی آمریکا زندانی مسلمان در آلاباما اعدام شد

دومنیک ری در سال ۱۹۹۹ به اعدام محکوم شده بود. او با تزریق آمپول اعدام شد بی بی سی : دومنیک ری، زندانی محکوم به اعدام که درخواست کرده بود به جای کشیش مسحی، یک روحانی مسلمان بر بالینش به هنگام اعدام حضور پیدا کند، با حکم دیوان عالی آمریکا و در حالی که امام جماعت مد نظر او در بیرون اتاق محل اعدام و از پشت شیشه حاضر شده بود، اعدام شد.
 

روز چهارشنبه (ششم فوریه) کمیته‎‌ای متشکل از سه قاضی این اجرای حکم اعدام را به بهانه "نقض حقوق مذهبی" دومنیک ری متوقف کرده بودند. این سه قاضی معتقد بودند حقوق مذهبی این زندانی نادیده گرفته شده است.

 
دومنیک ری خواسته بود در زمان اجرای حکم اعدام یک روحانی مسلمان بر بالینش حاضر شود اما مقام‌های آلاباما با این خواسته او مخالفت کردند.
 
دومنیک ری در سال ۱۹۹۵ به جرم قتل یک دختر ۱۵ ساله بازداشت به اعدام محکوم شد.
 
مقام‌های آلاباما در حال آماده شدن برای مراسم اعدام در روز پنجشنبه (دیروز ) بودند که وکلای آقای ری با مراجعه به دادگاه مدعی شدند حقوق مذهبی موکلشان نادیده گرفته شده است.
 
پس از آن اداره زندان‌های آلاباما به دادگاه عالی آمریکا در واشنگتن مراجعه کرد و خواستار مداخله قاضی القضات این نهاد برتر قضایی شد.
 
در پی این درخواست ۹ قاضی دادگاه عالی به رای نشستند و ۵ در برابر ۴ به اداره زندان‌های آلاباما اجازه دادند که حکم اعدام را به اجرا گذارد.
 
اداره زندان آلاباما می‌گوید به هیچ فرد غیرکارمندی اجازه حضور در اتاق اعدام داده نمی‌شود و تنها کشیشی هم که سالهاست در این مراسم شرکت می کند رسما به استخدام این اداره درآمده است.
 
"آزادی مذهبی" یکی از بنیادین حقوق مردم آمریکاست که در قانون اساسی این کشور مد نظر قرار گرفته است و بر همین اساس وکلای دومنیک ری و سه قاضی دادگاه ایالتی گفته بودند باید همچون محکومان مسیحی برای محکومان دیگر ادیان هم فرصت ادای فرایض مذهبی مطابق اعتقاداتشان فراهم شود.
 
بر اساس گزارش سازمان زندان‌های آلاباما کشیش کریس سامر از سال ۱۹۹۷ تاکنون تقریبا در همه مراسم‌های اعدام این ایالت حضور داشته است.
 
اما دومنیک ری خواسته به او اجازه داده شود که پیش و در زمان اجرای حکم اعدام یک روحانی مسلمان به بالین او بیاید تا او بتواند آیین‌های ویژه دین خود را در آخرین لحظات زندگی به جا آورد.
 
دادگاه تایید کرده که دومنیک ری از سال ۲۰۰۶ در زندان به اسلام گرویده و از آن زمان تاکنون به آیین‌های این مذهب پای‌بند بوده است.
 
یوسف میسونت، امام جماعت مسلمان که دومینک ری به او اقتدا می‌کرده از سال ۲۰۱۵ با سازمان زندان‌های آلاباما کار می‌کند و به درخواست زندانیان به دیدار آنها می‌رود.
 
این روحانی مسلمان در زمان اجرای اعدام از پشت شیشه‎های بیرون اتاق اعدام دومنیک ری را نگاه کرد.
 
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک
از خرس یه مو هم بکنی باز غنیمته. یه مسلمان متجاوز هم که کم بشه باز جای شکر داره.
یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.