حمله مهاجمان نقابدار به یک "فعال سیاسی" ایرانی در برلین
رأی دهید
به گزارش پلیس برلین چهارشنبه گذشته (۱۰ بهمن) یک ایرانی ۴۷ ساله در محله اشتگلیتس برلین مورد ضرب و شتم سه مهاجم نقابدار قرار گرفته است. این فرد به پلیس گفته است که مهاجمان او را به اسم صدا کرده و به زبان فارسی حرف میزدهاند.
پلیس برلین در اطلاعیهای که در این زمینه منتشر کرده گفته است که این حمله در شامگاه چهارشنبه ۳۰ ژانویه در ساعت ۲۲ و سی دقیقه رخ داده است. قربانی که "یک فعال سیاسی" ایرانی است به پلیس برلین گفته که احتمالاً این حمله در رابطه با فعالیتهای سیاسی او صورت گرفته است.
پلیس آگاهی برلین (بخش مبارزه با فعالیتهای تروریستی) مسئولیت رسیدگی به این حادثه را برعهده گرفته و پروندهای نیز در این زمینه گشوده شده است. پلیس برلین در تماسی تلفنی به دویچه وله فارسی گفت که درباره این حادثه در حال حاضر نمیتواند جزییات بیشتری بیان کند.
به گفته قربانی، مهاجمان به زبان فارسی او را تهدید کرده و با مشت و لگد او را مجروح کردهاند. پلیس نیز تایید کرده که قربانی در این حمله زخمی شده است.
حمله سازماندهیشده یا اقدام "نیروهای خودسر"
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در ۱۵ بهمن (۴ فوریه) با اشاره به این حمله نوشته است در صورتی که مهاجمان در ارتباط با ماموران امنیتی ایران دست به این کار زده باشند، این حمله میتواند بر مناسبات جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا "تاثیری منفی" بگذارد.
در ماههای گذشته برخی کشورهای اروپایی چندین دیپلمات ایرانی را از خاک خود اخراج کردند. اسدالله اسدی، یکی از کارکنان سفارت ایران در اتریش نیز به اتهام فعالیتهای تروریستی در آلمان بازداشت و سپس به بلژیک منتقل شد. در این میان حتی سفیر ایران در آلبانی نیز به اتهام حمایت از فعالیتهای تروریستی از این کشور اخراج شد.
علی ماجدی، سفیر سابق ایران در آلمان نیز در مصاحبهای با خبرگزاری ایسنا در هفتههای گذشته "عملیات خودسرانه" نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در خارج از کشور را "منتفی" ندانسته بود. ماجدی به صراحت در مورد اقداماتی علیه مخالفان جمهوری اسلامی گفته بود: «ما در داخل کشور با موضوعی همچون "عملیات خودسرانه" مواجه هستیم، آیا میتوانیم منکر شویم که در خارج از کشور نیز نمونهای از این اتفاقات رخ نمیدهد؟»
به گفته ماجدی اروپاییها در رابطه با فعالیتهای جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان در خارج از کشور اسنادی را ارائه کردهاند که نمیتوان آنها را "بهراحتی" رد کرد.
کشورهای فرانسه، دانمارک و هلند نیز پیشتر جمهوری اسلامی ایران را به فعالیتهای تروریستی در خاک خود متهم کرده بودند. در روز یکشنبه ۱۴ بهمن (۳ فوریه) نیز اتحادیه اروپا یک بیانیه ۱۲ مادهای منتشر کرد که یکی از موضوعات اصلی آن فعالیتهای تروریستی ایران در خاک اروپا بود. کشورهای اروپایی در این بیانیه تصریح کردهاند که در برابر فعالیتهای تروریستی ایران "انعطاف" نشان نخواهند داد.
منبع : دویچه وله