ترامپ: ایران یک مشکل واقعی است ، نیروهای آمریکایی را در عراق حفظ میکنم تا ایران را زیر نظر داشته باشم

 دونالد ترامپ می‌گوید که ایران یک مشکل واقعی است. رادیو فردا : رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید حفظ نیروهای نظامی این کشور در عراق مهم است چون باعث می‌شود که واشینگتن از نزدیک ایران را زیر نظر داشته باشد.
 

دونالد ترامپ در گفت‌وگو با برنامه «رو در رو با ملت» شبکه سی‌بی‌اس که روز یکشنبه ۱۴ بهمن پخش شد، افزود: «یکی از دلایلی که می‌خواهم این نیروها را حفظ کنم برای این است که تا حدودی ایران را زیرنظر داشته باشم زیرا این کشور یک مشکل واقعی است».

 
آقای ترامپ این اظهارات را در پاسخ به این پرسش بیان کرد که دلیل حفظ نیروهای آمریکایی در عراق برای این است که امکان حمله به ایران را داشته باشید؟
 
رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «نه، به این خاطر است که می‌خواهم ایران را زیر نظر داشته باشم. تمام چیزی که می‌خواهم این است که بتوانم [ایران را] زیر نظر داشته باشم. ما پایگاهی غیرقابل باور و پرهزینه در عراق ساخته‌ایم. این پایگاه کاملا مناسب زیر نظر داشتن تمام بخش‌های مختلف خاورمیانه مشکل‌ساز است تا اینکه از آن خارج شویم. و این چیزی است که خیلی از مردم آن را درک نمی‌کنند».
 
آقای ترامپ افزود: «ما به نظارت و مشاهده خود ادامه می‌دهیم و اگر مشکلی بروز کند، اگر کسی بخواهد سلاح‌های هسته‌ای یا چیزهای دیگر درست کند، قبل از اینکه چنین کاری بکند متوجه آن می‌شویم».
 
دولت باراک اوباما در سال ۲۰۱۱ بسیاری از نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کرد و بعد در سال ۲۰۱۴ ناچار شد که بار دیگر به خواست دولت عراق و با هدف جلوگیری از پیشروی نیروهای داعش به سوی بغداد، نظامیان ایالات متحده را در این کشور مستقر کند.
 
بغداد پارسال در نبرد با داعش اعلام پیروزی کرد ولی ایالات متحده هنوز بیش از پنج هزار نیرو در عراق دارد که مسئولیت اصلی آنها آموزش نیروهای نظامی این کشور است.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر از خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه خبر داده و گفته بود که برخی از آنها به پایگاه ایالات متحده در عراق منتقل خواهند شد و برخی دیگر به کشور باز می‌گردند.
مخالفت دوباره با ارزیابی نهادهای اطلاعاتی
دونالد ترامپ در مصاحبه‌اش بار دیگر با ارزیابی سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا درباره عدم تهدید هسته‌ای مخالفت کرد و گفت: «اگر افراد اطلاعاتی من می‌گویند که در حقیقت ایران یک کودکستان خوب و عالی است، صد در صد با آنها مخالفم. ایران کشوری شرور است که مردم زیادی را می‌کشد. یعنی وقتی که پای شکنجه و خیلی چیزهای دیگر به میان می‌آید».
 
وی بار دیگر توافق هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی از جمله آمریکا را «توافقی وحشتناک» خواند که به گفته او، باراک اوباما- رئیس‌جمهوری سابق- و جان کری- وزیر خارجه سابق- آن را امضاء کردند، و او آن را لغو کرد.
 
ایالات متحده روز ۱۸ اردیبهشت امسال از این توافق که موسوم به «برجام» است و دو دور تحریم‌های معلق شده علیه ایران را بازگرداند.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: «وقتی من این توافق را فسخ کردم، ناگهان ایران کشوری متفاوت شد. سریعا به کشوری تبدیل شد که در حال حاضر با مشکلات بزرگ مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند. صبر کنید ببینیم چه اتفاقی رخ می‌دهد».
 
۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا روز ۹ بهمن در گزارش تازه‌ای که به کمیته اطلاعاتی سنا ارائه کردند، گفتند که ایران «در حال حاضر فعالیت کلیدی مرتبط با توسعه سلاح هسته‌ای» را دنبال نمی‌کند ولی در عین حال برنامه موشکی ایران در سال ۲۰۱۹ را همچنان تهدیدی برای خاورمیانه می‌دانند.
 
آقای ترامپ می‌گوید: وقتی من رئیس‌جمهورآمریکا شدم، دو هفته بعد به وزارت دفاع (پنتاگون) رفتم چون می‌خواستم بدانم اوضاع ایران چطور است.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد: «در بسیاری از نقاط خاورمیانه با مشکلات عظیمی روبرو بودیم. هر جا که دست می‌گذاشتید پای کشور اول تروریستی جهان یعنی ایران در میان بود. بنابراین وقتی نیروهای اطلاعاتی من می‌گویند که ایران چه کشور فوق‌العاده‌ای است- اگر مخالفت نداشته باشید، باید بگویم که من با تدبیر خودم جلو می‌روم».
ونزوئلا؛ «گزینه نظامی روی میز»
آقای ترامپ در در بخش دیگری از مصاحبه روز یکشنبه خود به بحران ونزوئلا اشاره کرد و گفت که اعزام نیروی نظامی به این کشور «جزو گزینه‌ها» است.
 
او افزود درخواست نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا که مشروعیتش زیر سوال است، را برای ملاقات نپذیرفته است.
 
آقای ترامپ گفت: ««او درخواست ملاقات کرد و من نپذیرفتم زیرا تحولات از این مراحل گذشته است».
 
آقای مادورو با اعتراضات و مخالفت‌های روزافزون داخلی و خارجی روبه‌رو است.
 
اظهارات دونالد ترامپ در حالی است که هفته گذشته دوربین‌های رسانه‌ها متوجه یادداشتی در دست جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید شدند. در دفترچه جان بولتون نوشته بود «۵۰۰۰ نیرو به کلمبیا».
 
این عبارت گروهی از رسانه‌ها و تحلیلگران را بر آن داشت که درباره احتمال مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا گمانه‌‌زنی کنند.
 
کلمبیا در همسایگی ونزوئلا قرار دارد و مثل بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین خوآن گوآیدو، رئیس پارلمان و رقیب مادورو، را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت به رسمیت شناخته است.
 
از سوی دیگر لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه یکشنبه گذشته در گفت‌وگو با اکسیوس فاش ساخت که رئیس‌جمهوری آمریکا درباره مداخله نظامی با او صحبت‌ کرده است.
 
لیندسی گراهام اظهار داشت: «(ترامپ) گفت که "درباره استفاده از نیروی نظامی چه فکر می‌کنی؟" و من گفتم "خب بهتر است که آرام‌تر پیش بروی، (مداخله نظامی) می‌تواند مسئله‌ساز شود". و ترامپ گفت "مرا شگفت‌زده کردی چون تو خودت می‌خواهی به همه حمله کنی"».
 
دونالد ترامپ در اوت ۲۰۱۷ نیز گفته بود آمریکا در مقابل ونزوئلا گزینه‌های زیادی روی میز دارد که به گزینه نظامی هم تعبیر شده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
smart292 - ونکوور، کانادا
درود بر دونالد ترامپ، بزن کار رژیم فاسد خوندی را یک سره بکن تا مردم ایران دعا گوی همیشگی شوند.
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۴
۵۹
Sepas - تهران، ایران
جون من راست میگی اونجا عراق خیلی خترناکن من اگه جا تو بودم همین فردا جورو پلاسم و جم میکردم مرفتم به خدا تو امریکا باشین بهتره تا تو این کشورای درب و داغون به خودت رحم نمیکنی به بسربازات رحم کن از من گفتن به هر حال
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۵
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
نیروهای امریکایی در عراق نگهبانی این را می دهند که نکند رژیم اخوندی ایران تمام کشورهای دوروبرش را تصاحب کند یا زیر اختیار خودش قرارشان دهد. اینکه میگفتن بزودی رژیم ایران توسط امریکا سقوط خواهد کرد شد هیچ . اگر امریکا بخواهد رژیم اخوندی توسط مردم ایران سقوط کند این محال است , مگر انکه در بین رژیم اختلافات جدی پیش اید که منجر به نابودی یک بخش از حکومت اخوندی شود ولی باز بخش دیگرش خواهد ماند. رژیم اخوندی در هر دهکده و هر شهر و استانی یک اخوند گذاشته بعنوان نماینده رهبر و امام جمعه ان دهکده یا ان شهر و استان , مردم اگر قیام برعلیه رژیم اخوندی بکنن باید اول این امام جمعه همراه با ارازل و اوباشی که دارد را از بین ببرن, انگاه قیام بر علیه دستگاه های اصلی حکومت اخوندی بکنن . که این بهای بسیار سنگینی برای مردم خواهد داشت و احتمال سقوط رژیم بدست مردم غیره محال خواهد بود.
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۹
۷۳
روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان
تمام گزینه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آمریکا همیشه "روی میز" است، اما در ایران همه چیز "زیر میزی" است!!
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۴
۶۴
mehdi sadigh-Germany - دوسلدورف، آلمان
خب بزن، هم خیال راضی بشه هم شما،چراهمش حرف میزنی
یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۰
۳۷
loder - شیراز، ایران
دیگ به دیگ میگه روت سیاه این مرتیکه کوسه زرد انبوه مشروعیت خودش زیر سوال هست اونوقت مادورو رو میگه نامشروع بعد از 2 سال هنوز پیگیر این هستن که چطور یک فردی که با گچ و سیمان و اجر سروکار داره اومده شده سردسته گاوچرونها و مطلب بعد هم زورتون به ایران نمیرسه وگرنه تا الان هزار بار بمبارانش کرده بودین پس بزن بغل دلال بزار باد بیاد برای طرفدارای منافقت هم جا داره پیشاپیش یک شیشکی بکشم
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۴
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::روبرتو - میدلرزبرو، انگلستان::]. این جمله ی بسیار قشنگ شما را من در فیسبوک گذاشتم. چون خودم جملات کوتاه می نویسم. این توئیت فوق العاده هست.
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.