معاون وزیر خارجه بریتانیا: عراق باید خود را از زیر نفوذ اقتصادی ایران بیرون بکشد

 معاون وزیر خارجه بریتانیا می‌گوید عراق باید منابع نفتی خود را هزینه کند تا از لحاظ انرژی خودکفا باشد. رادیو فردا : یک مقام رسمی بریتانیا می‌گوید که عراق باید خود را از زیر نفوذ اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بیرون بکشد و از لحاظ انرژی خودکفا شود.
 

آلیستر برت، معاون امور خاورمیانه وزیر خارجه بریتانیا، روز یکشنبه هفتم بهمن در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که عراق باید به وابستگی اقتصادی و انرژی خود به ایران پایان دهد.

 
وی که بعد از اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا درباره خروج نیروهای این کشور از سوریه راهی عراق شده است، می‌گوید تصور عراق بدون نفوذ ایران خیال‌پروری است، اما مهم این است که عراق در تعیین روابط خارجی، آینده خود را دنبال کند و اقتصادی قوی داشته و متکی به ایران نباشد.
 
بعد از اظهارات ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، موجی از دیدارهای دیپلماتیک در بغداد در جریان است. «متحدین آمریکا نگران خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هستند و حتی اگر این خروج کندتر از برنامه باشد، ایران را که در سوریه و عراق در تلاش برای گسترش نفوذ خود هستند، جسورتر خواهد کرد».
 
رویترز می‌نویسد آمریکا امیدوار است با توسل به تحریم‌های جدید علیه ایران با نفوذ تهران در منطقه مقابله کند و عراق را تشویق کرده است تا خرید گاز از ایران را متوقف کند.
 
آمریکا تا آغاز بهار به عراق فرصت داده است تا واردات گاز از ایران را قطع کند، اگرچه مقامات عراق می‌گویند حداقل دو سال زمان نیاز است تا از گاز ایران بی‌نیاز شوند.
 
عراق گاز ایران را برای استفاده در نیروگاه‌های برقی وارد می‌کند. بغداد همچنین بزرگترین مشتری برق ایران است.
 
معاون وزیر خارجه بریتانیا می‌گوید عراق باید منابع نفتی خود را هزینه کند تا از لحاظ انرژی خودکفا باشد. «درآمدهای نفتی عراق می‌تواند برای جمع‌آوری گازهای همراه و استفاده بهینه از آن مورد بهره‌برداری قرار گیرد».
 
بر اساس آمارهای بانک جهانی، عراق سالانه ۱۷ میلیارد متر مکعب گاز همراه را می‌سوزاند. گاز همراه، گازی است که در کنار نفت از میادین نفتی خارج می‌شود و می‌توان با سرمایه‌گذاری، آن را جمع کرد و مورد استفاده قرار داد.
 
خود ایران نیز سالانه نزدیک ۱۸ میلیارد متر مکعب گاز همراه می‌سوزاند.
 
رویترز می‌نویسد که ظرفیت روزانه تولید نفت عراق به پنج میلیون بشکه رسیده است، اگرچه به خاطر توافق اوپک برای کاهش تولید نفت، کمتر از ظرفیت خود تولید می‌کند. آمریکا امیدوار است که عراق سوزاندن گازهای همراه را متوقف کند و این منابع، جایگزین گاز وارداتی از ایران شود.
 
ایران همچنین صادرات کالاهای غیرنفتی به عراق را طی ۹ ماه امسال حدود ۵۰ درصد افزایش داده است. عراق با نزدیک به هفت میلیارد دلار واردات طی دوره یاد شده، بزرگترین مقصد کالاهای صادراتی ایران شده است. قبلا چین و امارات بیشترین واردات غیرنفتی از ایران را داشتند.
 
آقای برت همچنین رویارویی نظامی ایران و آمریکا در عراق یا سوریه را بعید دانست، اما گفته است که «هرگونه مقابله یک اشتباه محاسباتی است».
 
تنش‌های میان ایران و اسرائیل، متحد نزدیک آمریکا، در سوریه افزایش یافته است. اسرائیل به کرات به اهداف و پایگاه‌های ایران در سوریه حمله کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۹
Sepas - تهران، ایران
ما کیو باید ببنیم که شماها تو اون منطقه تصمیم نگیرین
یکشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۲
۳۱
IranUksero - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
از کی تا حالا استعمارگران به فکر خود کفایی دیگر کشور ها شدن به ایران وابسته باشه عراق بهتره یا شما
دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۳
۳۷
loder - شیراز، ایران
از بس چیپس و پیتزا خورده گردنشو تبر نمیزنه ی سور زده به علم الهدی خخخخخخخخ این بنده خدا میگه باید عراق کلا بیاد زیر سلطه ما خب مگر الان نیست نفتهاشونو که مجانی میبرین حالا چشم ندارین کمی هم بازارش دست ایران باشه شما هم مثل انریکا دیگه کرک و پرتون ریخته و قدرت ندارین وگرنه این حرفها رو نمیزدی خان باجی جان
دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.