آلمان به دلیل "نگرانی های امنیتی و جاسوسی" مجوز پرواز "ماهان ایر" را لغو کرد

- دولت آلمان با لغو مجوز پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان از تحریم‌‌های اخیر اتحادیه اروپا فراتر می‌رود. روزنامه آلمانی «بیلد» پیش از این در ماه دسامبر ۲۰۱۸  درباره تحریم‌هایی که به عنوان پاسخ سیاسی به خرابکاری‌هایی جمهوری اسلامی در نظر گرفته شده‌اند گزارش داده بود. اما «ماهان ایر» این موضوع را رد کرده و مدعی شده بود که هیچ شواهدی برای این موضوع وجود ندارد که مجوز این هواپیمایی برای پرواز به آلمان لغو شود. کیهان لندن: خبرگزاری‌های آلمان شامگاه یکشنبه، ۲۰ ژانویه ۲۰۱۹، خبر دادند که این کشور در واکنش به فعالیت‌های جاسوسی نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اتحادیه اروپا اقدام به تحریم یکی از خطوط هوایی این کشور می‌کند. هفته آینده مجوز پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان لغو می‌شود.
 

شبکه یک تلویزیون دولتی آلمان ARD در گزارش خود یادآور شده است که در حال حاضر شرکت هواپیمایی ماهان هفته‌ای سه بار از فرودگاه دوسلدورف به تهران پرواز دارد. همچنین یک بار در هفته نیز پروازی از مونیخ به ایران انجام می‌شود. از هفته آینده هیچکدام از اینها انجام نخواهد شد. سازمان هواپیمایی آلمان مجوز این پروازها را از هفته آینده به دلایل سیاسی  و به عنوان واکنشی نسبت به فعالیت‌های جاسوسی سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اروپا ملغی می‌کند. فعالیت‌هایی که بر اساس آنها حتی قرار بوده سوء قصدهایی صورت بگیرد و بخشی نیز در حال وقوع بوده است.
 
وزارت خارجه آلمان با اشاره به «روند تصمیم‌گیری سیاسی داخلی» از اظهار نظر درباره این خبر خودداری کرده است.
رسانه‌های آلمان نوشته‌اند که بنا به اظهار مقامات آمریکایی، شرکت هواپیمایی ماهان مظنون به داشتن ارتباط تنگاتنگ با سازمان‌های شبه‌نظامی و وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه واحدهای سپاه «قدس» است. این واحدها در اتحادیه اروپا به عنوان سازمان‌های تروریستی رده‌بندی شده‌اند و بر اساس داده‌ها و تحلیل بسیاری از سازمان‌های اطلاعاتی اروپا در سازماندهی فعالیت‌های اطلاعاتی و و تروریستی در کشورهای اتحادیه اروپا دخالت دارند.
 
پیشتر اتحادیه اروپا دو تن از مظنونان به جاسوسی برای جمهوری اسلامی را تحت تحریم قرار داده بود. مأموران امنیتی بلژیک در ماه ژوئن گذشته یک زوج را دستگیر کرده بودند که متهم به اقدام برای عملیات بمب‌گذاری در نشست مجاهدین خلق در پاریس بودند. یکی از وابستگان سفارت جمهوری اسلامی در وین نیز در همین رابطه در جنوب آلمان دستگیر شد که در این بین تحویل بلژیک شده است.
 
همچنین دولت دانمارک نیز رژیم ایران را متهم کرده است که برای سوء قصد علیه ایرانیان تبعیدی اقداماتی را برنامه‌ریزی می‌کرده. دولت هلند هم دو هفته پیش حکومت ایران را متهم کرد که در دو قتل در این کشور دست داشته است؛ یکی در سال ۲۰۱۵ در نزدیکی آمستردام و دیگری در سال ۲۰۱۷ در لاهه. در این سوء قصدها دو مخالف ٰایرانی جمهوری اسلامی که تابعیت هلند را داشتند به قتل رسیدند.
 
اتحادیه اروپا بر اساس همه این شواهد انکارناپذیر در اوایل ژانویه ۲۰۱۹ تحریم‌هایی را علیه دو جاسوس سازمان‌های اطلاعاتی رژیم ایران وضع کرد.
 
حالا دولت آلمان با لغو مجوز پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان از آن تحریم‌‌ها فراتر می‌رود. روزنامه آلمانی «بیلد» پیش از این در ماه دسامبر ۲۰۱۸  درباره تحریم‌هایی که به عنوان پاسخ سیاسی به خرابکاری‌هایی جمهوری اسلامی در نظر گرفته شده‌اند گزارش داده بود. اما «ماهان ایر» این موضوع را رد کرده و مدعی شده بود که هیچ شواهدی برای این موضوع وجود ندارد که مجوز این هواپیمایی برای پرواز به آلمان لغو شود. رسانه‌های آلمان در روز یکشنبه ۲۰ ژانویه نتوانستند با «ماهان ایر» برای اظهار نظر درباره این خبر تماس بگیرند.
 
تلویزیون دولتی آلمان در وبسایت خود می‌نویسد، آمریکایی‌ها از مدت‌ها پیش «ماهان ایر» را زیر نظر داشتند و از قرار معلوم دولت آلمان را نیز تحت فشار قرار داده بودند تا تحریم‌هایی علیه این شرکت وضع کند. «ماهان ایر» از سال ۲۰۱۱ به دلیل حمایت از فعالیت‌های تروریستی توسط حکومت ایران در لیست تحریم‌های دولت آمریکا قرار دارد. از سال ۲۰۱۳ شخص مدیرعامل «ماهان ایر» نیز تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. او متهم است که روابط تنگاتنگی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد و هواپیماهای «ماهان ایر» را برای حمل و نقل نیرو و تجهیزات و تسلیحات به سوریه در اختیار سپاه قرار می‌داده است.
 
در سال‌های گذشته در آلمان نیز به دفعات جاسوسانی که برای سازمان‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی فعالیت می‌کردند لو رفته‌اند. برای نمونه در سال ۲۰۱۷ اعلام شد که راینهولد روبه سیاستمدار عضو حزب سوسیال دمکرات این کشور بیش از یک سال تحت تعقیب و مراقبت جاسوسی قرار داشته است. هفته گذشته نیز یکی از کارکنان ارتش آلمان دستگیر شد. دادستانی این کشور این شخص را که یک دوتابعیتی افغانستانی- آلمانی است متهم کرده که اطلاعات حساس درباره محل استقرار نیروهای آلمان در افغانستان را در اختیار اطلاعاتی‌های جمهوری اسلامی قرار می‌داده است. مقامات جمهوری اسلامی این اتهامات را رد می‌کنند.

منبع: کیهان لندن
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

همه کشورها باید برن و با امریکا بر علیه رژیم اخوندی متحد شوند . المان بخاطر اینکه در برابر موجودیت حکومت اخوندی با امریکا متحد شود از بهانه ای تازه میگشت که از رژیم اخوندی بدست اورد. رژیم ایران هم این بهانه تازه را دادن دست المانیها تا با امریکا متحد شوند.
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲
۴۴
Afshin51 - کلن، آلمان

خاک بر سر جمهوری خائن و بی لیاقت جمهوری اسلامی ایران که تمام فعالیتهایش چه در داخل و چه خارج از آن همواره مایه نکبت و شرمساری برای ایرانیان و موجبات دشواری و زحمت ملت را فراهم آوردهو اینک هم توقف پروازهای ماهان که از معدود پروازهای مستقیم از ایران به اروپا و بویژه آلمان بوده از دستاوردهای جدید حاکمان بی لیاقت ایران است .
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰
۳۷
loder - شیراز، ایران
از اولش هم نقسیم کار کرده بودن گفتن شما از برجام خارج شو ما هم زور خودمون رو میزنیم تا موشکهاشونو محدود کنیم ولی با حرکت کل عباس عراقی نقشه هاشون بهم ریخت اروپا و انریکا مکمل هم هستن مثل زن و شوهر میمونن اومدن رودست بزنن نشد رفتن سراغ تحریم کم کم خودشونو نشون میدن میگین نه از امروز خبرهارو دنبال کنین ملت همت کنین تا وضع خرابتر نشده شر اخوندا رو کم کنیم
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
مردم همه باهم پیش به سوی آزادی از دست آخوند
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۸
۵۳
آزاذه - تهران، ایران
[::loder - شیراز، ایران::]. بله و خوبیش اینه که مردمشون هیچ وقت نمیگن دولت هاشون دست نشانده کشور دبگه هستند. مردم وضعیت همکاری و هم پیمانی بین کشورهاشون را به خوبی درک میکنند
دوشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.