نامه‌ چهره‌های آلمانی به مردم و دولت بریتانیا: در اتحادیه اروپا بمانید

چهره‌های برجسته عرصه‌های سیاست، اقتصاد و فرهنگ آلمان در نامه‌ای سرگشاده از دولت و مردم بریتانیا خواسته‌اند در اتحادیه اروپا بمانند. این نامه را رؤسای احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات آلمان نیز امضا کرده‌اند.

حزب سبزهای آلمان در کنار رهبران احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات آلمان، آنه‌گرت کرامپ کارن‌باوئر و آندرئاس نالس، در امضای نامه سرگشاده به بریتانیایی‌ها همراهی کرده‌اند، تا مردم بریتانیا را به تغییر تصمیم‌‌شان در خروج از اتحادیه اروپا برانگیزند. اما حزب دمکرات آزاد (لیبرال‌ها) در این حرکت شرکت نداشته است.

 
نامه سرگشاده چهره‌های مطرح عرصه‌های گوناگون در آلمان را روزنامه "تایمز" لندن منتشر کرده است.
 
از جمله نمایندگان اقتصاد آلمان که نامه را امضا کرده‌اند رؤسای کارخانه‌های دایملر و ایرباس هستند و رؤسای اتحادیه سراسری صنایع آلمان، اتحادیه کارفرمایان آلمان و اتاق صنایع و بازرگانی آلمان و نیز رئیس اتحادیه سندیکاهای آلمان.
 
در این نامه آمده است که درهای اتحادیه همواره به روی آنها گشوده است؛ هیچ تصمیمی غیرقابل برگشت نیست و آینده نامعلوم در رابطه با برگزیت در آلمان مایه نگرانی شده است.
 
در این نامه همچنین به نقش بریتانیا در سیاست اروپا پس از جنگ جهانی دوم اشاره شده و خطاب به مردم بریتانیا آمده است: «بدون ملت بزرگ شما، این قاره به جایی که هست نمی‌رسید.»
 
چهره‌های ورزشی و فرهنگی نیز در میان امضاکنندگان این نامه هستند، برای نمونه ینس لمان، دروازه‌بان سابق تیم آلمان، و کامپینو، خواننده پانک.
 
راینر هوفمان، رئیس اتحادیه سندیکاهای آلمان، در مصاحبه با رادیوی "دویچلندفونک" از اینکه مجلس عوام بریتانیا توافق برگزیت را رد کرده انتقاد کرد و گفت محافظه‌کاران رفتاری پیش گرفته‌اند که این توافق را به بن‌بست کشاند. او گفت آنها به خاطر اختلافات درون‌حزبی‌شان کل اروپا را به بند می‌کشند و همه از این بابت آسیب می‌بینند.
 
رئیس اتحادیه سندیکاهای آلمان همچنین گفت که یک ریسک واقعی وجود دارد و آن هم این است که امکانات شغلی به خطر بیافتد. هوفمان گفت که از حزب کارگر بریتانیا انتظار دارد که برای "خروج از برگزیت" چاره‌اندیشی کند. او گفت امیدوار است بار دیگر در بریتانیا همه‌پرسی در رابطه برگزیت انجام بگیرد.
 
امکان تغییر در برگزیت
 
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، اعلام آمادگی کرده که درباره تغییر توافق‌نامه برگزیت گفت‌وگو کند. او در مصاحبه با شبکه دوم تلویزیون آلمان گفت که لازمه بحث مجدد درباره توافق بر سر برگزیت با اتحادیه اروپا این است که همه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه با انجام چنین بحثی موافق باشند. او افزود: «همه باید با هم همراهی کنند. در این زمینه باید گفت‌وگو کرد.» ماس تا کنون با انجام بحث مجدد درباره توافق‌نامه برگزیت مخالفت کرده بود.
 
فشار زمان برای اجرای برگزیت افزایش می‌یابد. تاریخ خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای ۲۹ مارس تعیین شده است. اما تا کنون ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، اکثریت لازم را در پارلمان برای توافق صورت‌گرفته با اتحادیه اروپا به دست نیاورده است. قرار است خانم می روز دوشنبه (۲۱ ژانویه) با ارائه طرحی به مجلس عوام بریتانیا، راهی را برای جلوگیری از یک برگزیت بی نظم و قاعده پیشنهاد کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.