ژنرال آمریکایی: جنگ افغانستان به بنبست رسیده است
رأی دهید
کنت مککنزی، ژنرال عالیرتبه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا و مدیر ستاد مشترک روز سهشنبه ۱۳ آذر (۴ دسامبر) نسبت به خروج ناگهانی نیروهای آمریکایی از افغانستان و یا تغییر استراتژی آمریکا در این منطقه هشدار داد.
مککنزی که در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای ایالات متحده سخن میگفت، افزود که نمیداند چه مدت زمانی وقت میگیرد تا نیروهای امنیتی افغانستان قادر به دفاع از کشورشان باشند.
این ژنرال بلندپایه گفت: «اگر ما همین حالا فوری [افغانستان را] ترک کنیم، فکر نمیکنم آنها [نیروهای امنیتی افغانستان] قادر به دفاع از کشورشان باشند.»
مککنزی ضمن تأکید بر ضرورت ادامه کمک ایالات متحده آمریکا و متحدانش به دولت افغانستان گفت که دولت این کشور به این کمک نیاز دارد تا برای مبارزه علیه طالبان که شمار جنگجویانش به حدود ۶۰ هزار نفر میرسد، نیروی تازه جلب کنند و آنها را آموزش بدهند.
مککنزی گفت: «آنها [نیروهای امنیتی] با تمام نیروی خود میجنگند، اما تاب این همه تلفات را ندارند، مگر اینکه ما این مشکل را حل کنیم.»
بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای بازسازی افغانستان در گزارش ماه اکتبر خود به کنگره گفت که از ماه سپتامبر ۲۰۱۷ بدین سو شمار تلفات نیروهای افغان به درخواست حکومت این کشور محرمانه طبقهبندی شده است.
در این گزارش اما گفته شده است که میزان متوسط تلفات در میان ماههای مه و اکتبر سال جاری در مقایسهبا دورههای مشابه در گذشته به بالاترین حد خود رسیده است.
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در اواخر اکتبر گفته بود که نیروهای امنیتی افغانستان تنها در ماههای اوت و سپتامبر یکهزار کشته و زخمی داشتهاند. رئیس جمهور اشرف غنی در ماه نوامبر گفت که در چهار سال گذشته بیش از ۲۸ هزار نیروی امنیتی افغانستان کشته شدهاند.
مککنزی در حالی چنین تصویر تیرهای از وضعیت افغانستان ارائه میکند که ناامیدی در میان نمایندگان کنگره آمریکا از عدم پیشرفت در جنگ ۱۷ ساله افغانستان رو به افزایش است. نمایندگان کنگره این ژنرال را در برابر این پرسش قرار دادند که چرا در جنگ افغانستان پیشرفتی دیده نمیشود و چرا طالبان مناطق زیر کنترل خود را گسترش دادهاند.
سناتور بِن پیترز به مککنزی گفت که نمایندگان کنگره برای سالها سخن از یک "بن بست سیاسی" میشنیدند. او گفت: «ما ۱۷ سال میشود که در آنجا حضور داریم؛ ۱۷ سال وقت زیادی است. در خصوص نیروهای امنیتی افغان، چه کار متفاوتی انجام میدهیم که در این ۱۷ سال انجام نداده باشیم؟»
مککنزی که امروز در مقام مدیر ستاد مشترک ارتش ایالات متحده خدمت میکند و دو دوره در افغانستان ماموریت داشته است، با این ناامیدی نمایندگان کنگره تفاهم نشان داد، اما گفت که دولت افغانستان روی تامین امنیت در مناطق پرجمعیت تمرکز کرده است، در حالی که مناطق دورافتاده و پراکنده بیشتر زیر کنترل طالبان قرار گرفتهاند. او همچنین در مورد تلاشهای اخیر برای کشاندن طالبان به مذاکرات صلح ابراز خوشبینی کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ماه نوامبر آمادگی خود برای حمایت از جنگ افغانستان را ابراز داشت و تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا "در گفتگوی بسیار قوی" برای صلح افغانستان قرار دارد. منظور او تلاشهای زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا، است که هماکنون میکوشد طالبان را برای مذاکرات صلح متقاعد سازد.
ترامپ در همزمان خاطرنشان کرد که اعتماد زیادی به موفقیت این مذاکرات ندارد. او گفت که این مذاکرات "احتمال دارد به موفقیت نرسد".
مککنزی این اظهارات نمایندگان کنگره آمریکا را که مذاکرات صلح چیز جدیدی نیست، رد کرد و گفت که تلاشهای اخیر زلمای خلیلزاد یک فرصت تازه برای ایالات متحده آمریکاست. او گفت که طالبان نیز در "بن بست" هستند و این بسیار مهم است که فشار بیامان بر این گروه ادامه یابد تا سرانجام وادار شوند پای میز مذاکره حضور یابند.