کشف سکه‌های ۹۰۰ ساله خلفای فاطمی در بندر قیصریه اسرائیل

به گفته باستان‌شناسان تعدادی از سکه‌های کشف شده بسیار کمیاب هستند باستان‌شناسان اسرائیلی گنجینه‌ای کوچکی از سکه‌های کم‌یاب در بندر قیصریه پیدا کرده‌اند که می‌گویند قدمت به ۹۰۰ سال پیش برمی‌گردد.
 

این سکه‌ها به همراه گوشواره طلا در کوزه‌ای برنزی بین سنگ‌های یک دیوار پیدا شده است.

 
به نوشته روزنامه اسرائیلی هاآرتص عمر این گنج، درست به قبل از حمله صلیبیون به شهر قیصریه (سزاریه) و قتل عام ساکنان آن بر می‌گردد و احتمالا صاحب آن در جریان یورش سربازان صلیبی کشته شده است.
 
صلیبی‌ها در سال ۱۱۰۱ میلادی و بعد از اعلام تشکیل پادشاهی اورشلیم (بیت‌المقدس) از سوی بالدوین اول به قیصریه - در کنار مدیترانه در اسرائیل فعلی - حمله کردند.
سکه‌های طلا در ظرفی برنزی پیدا شده به گفته باستان‌شناسان ۲۴ سکه کشف شده که نقش خلفای فاطمی و امپراتوری بیزانس روی آنها درج شده، در دیواری پیدا شده که بخشی از خانه‌ای بوده که ساخت آن به دوره حکومت مسلمانان در آن منطقه برمی‌گردد.
 
۱۸ سکه کشف‌شده، پول رایج آن زمان یعنی دینار فاطمی است و شش تای دیگر سکه‌های بسیار کمیاب بیزانسی است که پنج تای آن به دوره امپراتور میخائیل هفتم (دهه ۱۰۷۰ میلادی) برمی‌گردد.
 
این کوزه در جریان کاوش‌های باستانی کشف شده است. یک گوشواره طلا هم در میان سکه‌های پیدا شده به گفته باستان‌شناسان این گنجینه "شاهدی خاموش بر یکی از پرماجراترین دوره‌های تاریخ قیصریه است."
 
آنها می‌گویند به نظر می‌آید شخصی که آن را پنهان کرده قصد داشته بعدا دوباره به آن رجوع کند اما هرگز موفق به این کار نشده است.
 
به گفته کارشناسان ارزش یک یا دو سکه از کوزه کشف‌شده به اندازه حقوق یک سال یک کشاورز ساده بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +321نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • +239سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +230پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +200اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +165پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +160نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +150شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +125شاهزاده رضا پهلوی: در آخرین پنجشنبه سال، بر مزار همه قهرمانان راه آزادی ایران حاضر شوید
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی