"ورود زنان به ورزشگاه برای ممانعت از تعلیق فوتبال ایران بود"

مخالفت تندروها با حضور زنان در ورزشگاه‌ها همچنان ادامه دارد. مکارم شیرازی این حضور را حاوی "صحنه‌های رسوا" توصیف کرده و یک مقام قضایی آن را به فشار خارجی نسبت داده است.
 

روز جمعه، ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) خبرگزاری ایرنا به نقل از فاطمه ذوالقدر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نوشت که حضور زنان در ورزشگاه‌ها از این پس ادامه خواهد داشت.

 
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفته است که اولویت با بازی‌های ملی است.
 
ذوالقدر در پاسخ به این پرسش که آیا زنان مجاز هستند مسابقات داخلی و باشگاهی را تماشا کنند گفته است: «به شکل تدریجی بله. به هر حال این موضوع تا حدی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. اما قطعاً این مسئله از اولویت‌های وزارت ورزش و معاونت زنان ریاست جمهوری است.»
 
او درباره‌ی صدور مجوز برای حضور زنان در ورزشگاه‌های سراسر ایران تصرح کرد: «زمانی که این موضوع بخشنامه شود و شورای تأمین استان ابلاغ کند، باید از آن پیروی کنند. درمجموع، اگر شورای تأمین استانی مجوز حضور زنان در ورزشگاه‌ها را صادر و امنیت آن‌ها را تأمین کند، مانعی برای حضور زنان وجود ندارد.»
 
این نماینده مجلس در ادامه گفت: «هیچ ماده قانونی که زنان را از ورود به ورزشگاه‌ها منع کند، وجود ندارد.»
 
فشار فیفا برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها
 
در سال‌های اخیر فشار سازمان‌های بین‌المللی از جمله فیفا به جمهوری اسلامی برای اعطای حق مساوی به زنان و مردان در ورزشگاه‌ها پیوسته افزایش یافته است.
 
در این راستا اسفندماه گذشته جانی اینفانتینو، دبیرکل فیفا به ایران رفت و پس از دیدار با رئیس جمهور روحانی، از قول او وعده‌ی حضور زنان در ورزشگاه‌ها را داد. به نظر می‌رسد که دولت به تدریج در این زمینه گام‌های مناسب را برمی‌دارد.
 
در مهر ماه سال جاری نخستین گروه از زنان برای دیدن بازی دوستانه تیم ملی فوتبال ایران با بولیوی وارد ورزشگاه آزادی شدند.
 
روز شنبه، ۱۹ آبان نیز به حدود ۸۰۰ زن اجازه‌ی ورود به آزادی برای دیدن بازی فینال جام باشگاه‌های آسیا بین پرسپولیس داده شد.
 
ادامه‌ی انتقاد مخالفان
 
به موازات راه‌یابی شمار معدودی از زنان به ورزشگا‌ه‌ها، انتقاد‌های برخی از مقامات حکومتی و دینی با آن ادامه داشته است. آخرین انتقادها از جانب غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری تهران و آیت‌الله مکارم شیرازی مطرح شد.
 
اسماعیلی ضمن گلایه از موضع‌گیری برخی از مسئولان دولتی در حمایت از این "موضوع فرعی" گفت: «اگر امروز گوشه‌ای از ورزشگاه را به بانوان اختصاص داده‌ایم که مبادا فدراسیون فوتبال تعلیق نشود، فردا می‌گویند زن و مرد باید در کنار هم فوتبال تماشا کنند؛ حتما بعدا اظهار می دارند که زنان بدون حجاب باید در استادیوم حضور یابند.»
 
مکارم شیرازی نیز اظهار داشت: «صحنه‌هایی در ورزشگاه‌ها دیده می‌شود که رسوایی به بار داشت. کنترل این شرایط به این راحتی نیست و شما نمی‌توانید این فضا را کنترل کنید.»
 
حضور زنان در ورزشگاه‌ها تاکنون باعث بروز هیچ حادثه و حاشیه‌ای نشده است. روزنامه اعتماد پس از بازی فینال جام باشگاه‌های آسیا نوشت: «اینکه زنان در ورزشگاه حاضر شدند، نشان داد اتفاق عجیبی نمی‌افتد و واکنش جامعه به آن بسیار طبیعی و عادی است. در ضمن لازم نیست این واکنش به شکل خاصی از سوی مسئولان کنترل و هدایت شود.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +253شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +216شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +174پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +141سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +116پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید
  • +109ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +106کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +102ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند