دولت ژاپن لایحه جدید پذیرش کارگران خارجی را تصویب کرد

کمبود نیروی کار برخی از بخش‌های اقتصادی ژاپن را با مشکلات جدی مواجه کرده است روز جمعه، ۱۱ آبان (۲ نوامبر) هیئت دولت ژاپن پیش‌نویس لایحه مهاجرتی جدیدی را تصویب کرد که حاوی تسهیلات بیشتری برای پذیرش کارگر خارجی است
 

این لایحه به زودی برای بررسی و رای‌گیری در پارلمان مطرح خواهد شد و پس از تصویب، امکان آن را فراهم خواهد آورد تا برای رفع کمبود شدید نیروی کار، از کارگران خارجی استفاده بیشتری بشود. تاکید این لایحه بر تسهیلات ورود و استخدام نیروی کار ماه و نیمه ماهر است.

 
با افزایش طول عمر همراه به ارتقاء سطح دانش مردم ژاپن، بعضی از بخش‌های تولیدی و خدماتی این کشور در تامین نیروی کار مورد نیاز با مشکل مواجه هستند. این مشکل می‌تواند سلامت اقتصاد ژاپن را به مخاطره اندازد.
 
به طور سنتی، جامعه ژاپن از پذیرش مهاجر مگر به صورت کارگران موقت اکراه داشته و بر همگونی قومی جمعیت این کشور تاکید نهاده اما با ظهور آثار منفی کمبود کارگر بر اقتصاد ژاپن، تغییر در این نگرش ضرورت یافته است.
 
در لایحه جدید، دو نوع ویزای ورود برای کارگران خارجی پیش‌بینی شده که براساس نوع تخصص، برای متقاضیان صادر خواهد شد. هنوز جزئیات این لایحه منتشر نشده اما گفته می‌شود که بخش‌های اقتصادی متعددی، از کشاورزی و ساختمان گرفته تا هتلداری از آن منتفع خواهند شد.
 
ناکاشی یاماشیتا، وزییر دادگستری گفته است که برای پذیرش مهاجر رقم مشخصی در نظر گرفته نشده اما رسانه‌های ژاپنی نوشته‌اند که طی چند سال آینده، پانصدهزار کارگر نیمه ماهر در این کشور پذیرفته خواهند شد. در چنین صورتی، تعداد کارگران مهاجر که در حال حاضر به حدود یک میلیون نفر می رسد، ۴۰ درصد افزایش خواهد داشت و خارجیان حدود ۲ درصد نیروی کار ژاپن را تشکیل خواهند داد.
 
ویزای نوع اول برای کارگران نیمه ماهر و آشنا به زبان ژاپنی صادر می‌شود و به آنان اجازه داده خواهد شد تا اعضای خانواده خود را نیز برای اقامت پنج ساله همراه خود به ژاپن بیاورند.
 
ویزای نوع دوم خاص نیروی کار دارای مهارت بالاتر است. دریافت‌کنندگان این نوع ویژا می‌توانند خانواده خود را همراه داشته باشند و سرانجام مجوز اقامت در ژاپن برایشان صادر می‌شود.
 
درحال حاضر، کارفرمایان ژاپنی برای تامین نیاز به نیروی کار نیمه ماهر به سیستم "کارآموزی فنی" و استفاده از دانشجویان خارجی متوسل می‌شوند که از نظر مقامات دولتی، به معنی سوء استفاده از مفرهای قانونی است.
 
از آنجا که حزب حاکم لیبرال دموکراتیک ژاپن از اکثریت لازم در پارلمان برخوردار است، انتظار می‌رود لایحه جدید بدون مواجهه با مشکل خاصی تصویب شود. با اینهمه، شینزو آبه، نخست وزیر، گفته است که تغییرات جدید به منزله "تغییری اساسی" در رویکرد دولت نسبت به موضوع مهاجرت نیست. ظاهرا آقای آبه نگران ناخرسندی اعضای محافظه‌کار حزب است که نسبت به هر نوع اقدام در تشویق مهاجرت خارجیان با تردید نگاه می‌کنند.
 
برخی از احزاب مخالف هم دولت را متهم کرده‌اند که لایحه جدید را بدون مطالعه کافی تدوین کرده و به مسایلی مانند نظارت دقیق بر متقاضیان به منظور جلوگیری از ورود مجرمان توجه لازم نداشته است.
 
با اینهمه، نظرسنجی‌های انجام شده نشان می‌دهد که اکثر مردم ژاپن با پذیرش کارگران خارجی نیمه‌ماهر موافق هستند و بسیاری از آنان مهاجرت را برای سلامت اقتصاد این کشور لازم می‌دانند.
 
با کاهش فرصت‌های شغلی در ایران پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷، شماری از ایرانیان جویای کار برای کسب درمد به ژاپن رفتند که بسیاری از آنان، بدون توجه به میزان مهارتشان، به عنوان کارگر ساده و در مواردی، در شرایط دشوار به استخدام در آمدند. با افزایش تعداد متقاضیان، پیشنهادهایی برای سازماندهی اعزام متقاضیان و حمایت از آنان توسط نهادهای حکومتی مطرح شد اما به نتیجه مشخصی نرسید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
kiarash367 - سیدنی، استرالیا

امیدوارم اشتباه دهه هفتاد شمسی رو تکرار نکنن. تو سیدنی ژاپنیای زیادی میشناسم اکثرشون با ایرانیا خوب نیستن. نه اینکه بیان بهمون فحش بدن ولی از بودن و دیدن ایرانیا خوششون نمیاد. متاسفانه یه گندی تو کشورشون زدیم مخالفای این طرح فیلمهاشو برا نماینده ها نشون میدادن. تا قبل تصویب این طرح مخالفا خیلی سعی میکردن رای نماینده ها رو بزنن تا دوباره کشورشون به گند کشیده نشه. زمانی که ایران بودم یه دوستی داشتم برادر بزرگش دهه ۷۰ رفته بودش ژاپن و اونجا تنها کاری که نکرده بود کارگری بودش. از خوابیدن با روسپی ها و دست به دست کردن روسپی ها بین خودشون و جاساز کردن تریاک تو تهران و فروشش به قیمتای گزاف تو توکیو و دزدی از مغازه با چنان افتخاری تعریف میکرد مونده بودم چطور راهش دادن. تو همین استرالیا شما نه تو استرالیا بلکه تو کشور خودت سابقه جرم داشته باشی احتمال ۹۰ درصد ویزات رد میشه و یا تو دفتر مهاجرت فرودگاه جلو ورودتو میگیرن.
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
خبر خوبی برای بازیکنان تیم لنگ پلیسه. رفتن ژاپن بمونن کارکنن. ما بچه بودیم مهندسی رشته تاپی بود و همتراز پزشکی بود. ژاپن کارگر میخواست. ایران کارمند میخواست. ما بزرگ شدیم. مهندسی شد پشم. ژاپن ماپن درش تخته شد. مشاغل همه پارتی بازی شد. دوباره ما پی میشیم مهندسی میشه خدا . کشورای خارجی التماس کارگر میکنن. آزادی و عشق و حال به راه. مشروبم آزاد میشه. مای بدبخت 3سال یه کله الکل سفید خوردیم چون مشروب فروشها رو میگرفتن سربه نیست میکرد. دوران طلایی که خیلی از جوونا کرکی و شیشه ای شدن. دوران طلایی جمهوری اسلامی.
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۰
۵۵
arya_japan - توکیو، ژاپن
بعد از 30 سال تازه فهمیدید ..بکایروها
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
دلیل پذیرش پناهنده و آوردن کارگران مهمان ازترکیه از جانب آلمان برای دوستان مشخص شد.دلیل انسان دوستی نیست.نیاز به کارگر.نمی فهمید.نرود میخ آهنی در سنگ.
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹
۴۱
Liberte - ارومیه، ایران
خوشبختانه اونها از خاورمیانه و آفریقا کارگر وارد نمی کنند.
جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۷
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::Liberte - ارومیه، ایران::]. از آلمان وارد می کنن؟یا آمریکا؟کارگر پایه کارگر پایه است دیگه.حالا از هرجا باشه.نیاز به کارگر هم نیازه.ملیت نمی شناسه.
شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::amirgheryou - تهران، ایران::]. تو یعنی با این سطح فرهنگ وسوادت مهندسی؟توئی که در بحبوحه بلبشو ها واغتشاشات ایران برای من خط ونشان کشیدی که بیام ایران چنین میکنی وچنان مهندسی؟توئی که عشق اون آقا لاته صادق نمی دونم چی چی بودی ودر مرگش مرثیه می سرودی مهندسی؟توئی که املا وانشات سراسر پر غلطه وحرف زدن روزمره ات رو بلد نیستی مهندسی؟اگه واقعا اینطور باشه که تو در کردی واقعا باید برای سطح دانشگاه ها وعلم در ایران گریست وگریست وگریست.مهندس؟زکی!
شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
۴۱
Liberte - ارومیه، ایران
[::mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان::]. از چین ، کره ، اندونی و فیلیپین ، میانمار و هند و ویتنام و ا آمریکای لاتین هم مثل برزیل و پرو و اکوادور این قبیل کارگر وارد می کنند.
شنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.