آلمان: با سقوط برجام، تمام منطقه مشتعل خواهد شد / فرانسه: قانون جنگل نمی‌تواند به حل مسئله هسته‌ای ایران کمک کند

 هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان وزیر خارجه آلمان می‌گوید که ضروری است توافق هسته‌ای با ایران همچنان حفظ شود چرا که با خروج تهران از این توافق و تلاش احتمالی آن برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، ثبات کل منطقه به خطر می‌افتد.
 

هایکو ماس روز سه‌شنبه سوم مهر در آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ضمن اعلام حمایت مجدد از توافق هسته‌ای با ایران گفت: «ما نمی‌خواهیم که چنین شود [خروج تهران از برجام]. این اتفاق تمام منطقه را مشتعل خواهد کرد».

 
تهران همواره تصریح کرده که قصد دستیابی به سلاح هسته‌ای نداشته و ندارد. ایران علی‌رغم خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها، همچنان در برجام مانده است اگرچه به اروپا هشدار داده که باید اقداماتی عملی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا انجام دهد وگرنه سیاستی دیگر در پیش می‌گیرد.
 
در این حال آلمان، بریتانیا و فرانسه که کشورهای دیگر طرف توافق هسته‌ای به شمار می‌روند اعلام کرده‌اند که برای نجات برجام قصد دارند مجراهای جدیدی برای انتقال پول به وجود بیاورند که ایران بتواند از طریق آن به تجارت بپردازد.
 
این تصمیم را فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شامگاه دوشنبه پس از دیدار با نمایندگان بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد، اگرچه هنوز جزییاتی در این باره منتشر نشده است.
 
خانم موگرینی گفت که این گروه از پیشنهادات عملی برای حفظ و ایجاد مجراهای پرداخت پول استقبال کرده است و به ویژه دست به کار شده تا نهاد مخصوصی برای تسهیل نقل و انتقالات پولی مربوط به نفت ایران دایر کند.
 
پیش از این نیز بحث بر سر تاسیس یک نهاد مالی خاص در اتحادیه اروپا برای ادامه تجارت با ایران مطرح بوده است، اما مجموع این اقدامات تاکنون نتوانسته است مانع از خروج شرکت‌های اروپایی از ایران شود.
 
آمریکا که روز ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد از کشورها و شرکت های بین المللی خواسته است تا تجارت با ایران را متوقف کنند و گرنه با تحریم‌های سخت واشینگتن روبرو خواهند شد.
مکرون: قانون جنگل نمی‌تواند به حل مسئله هسته‌ای ایران کمک کند  امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه رئیس‌جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه سوم مهر با انتقاد از تصمیم همتای آمریکایی‌اش برای لغو برجام، تاکید کرد که برخوردهای یک‌طرفه و «قانون جنگل» نمی‌تواند به حل‌وفصل مسئله هسته‌ای ایران منجر شود.
 
امانوئل مکرون که پس از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی می‌کرد اظهار داشت: «چه چیزی واقعا به ما برای حل شرایط ایران کمک می‌کند؟ قانون جنگل و فشار یک طرفه؟ نه».
 
وی سپس با حمایت از توافق هسته‌ای سه سال قبل شش قدرت‌ جهانی با ایران، گفت: «ما می‌دانیم که ایران در مسیر دستیابی به ظرفیت استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای قرار داشت. چه چیزی آن را متوقف کرد؟ توافق ۲۰۱۵ وین».
 
رئیس‌جمهوری فرانسه سپس افزود: «امروز ما نباید تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کنیم، بلکه در نقطه مقابل آن، باید یک برنامه کاری گسترده‌تری ارائه دهیم که به ما توان برطرف کردن نگرانی‌های‌مان را از طریق گفت‌وگو و چندجانبه‌گرایی می‌دهد، از جمله نگرانی‌هایی که در رابطه با مسائل هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و منطقه‌ای وجود دارد و سیاست‌های ایران موجب آن شده است».
 
ساعاتی پیش از این، دونالد ترامپ طی سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با دفاع از تصمیم خود برای خروج واشینگتن از توافق هسته‌ای به شدت به ایران تاخت و گفت آمریکا کارزار «فشار اقتصادی» بر ایران را آغاز کرده تا مانع دستیابی آن به پول برای پیشبرد «دستور کار خونین» خود در سوریه و یمن شود.
 
وی که همواره مخالف این توافق بوده است و در کارزار انتخاباتی خود نیز وعده داده بود که در صورت رسیدن به کاخ سفید برجام را لغو خواهد کرد، گفت: «توافق اتمی ثروتی بادآورده برای رهبران ایران بود. از زمان امضای این توافق، بودجه نظامی (ایران) نزدیک به ۴۰ درصد رشد داشته است... این دیکتاتوری از منابع (مالی) برای ساخت موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای، افزایش سرکوب‌های داخلی، تامین مالی تروریسم و کشتار در سوریه و یمن استفاده می‌کند».
 
فرانسه و متحدان اروپایی آن منتقد برنامه موشکی ایران و سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه هستند اما تاکید دارند که مسئله هسته‌ای را باید از این موارد جدا کرد.
 
آنها گفته‌اند که به دنبال طراحی یک سازوکار مالی برای مبادلات تجاری با ایران و تضمین خرید نفت از تهران هستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
سیاست خارجی روحانی به نظر من کند شده ولی بازم خوب عمل کرده.ظریف بعد از خروج آمریکا به نظر میرسه یه طوری دروغزده شد چون فک نمیکرد بشه توافق مورد تایید سازمان ملل رو بهم زد و خیلی به طرفهای اروپایی مطمن بود و حالا دچار سرخوردگی و کمبود اعتماد به نفس بخصوص در مقابل مردم و و طرفدارای خامنه ای شده. به نظرم عوض کردن وزیرخارجه یک گزینه درست هستش که شاید سیاست خارجی رو از این حالت سردرگمی و بی حالی خارج کنه.سیاست خارجی نیاز به قلدربازی نداره باید افراد سمج و با استدلال و خوش فکر و البته کسی که زبان بدونه و در حالی که جدی و آگاه هستش خوش چهره و خوش زبان هم باشه داره.سیاست خارجی روحانی باعث ایجاد شکاف جدی بین آمریکا و بقیه دنیا داره میشه البته خود ترامپ خیلی به این موضوع کمک کرده ولی اروپایی ها سعی میکنند مستعمره آمریکا نباشند.روسها سعی میکنند با مهره ایران معامله منطقه ای کنند و چینی ها میخواد امتیازهای تجاری بگیرن.استراتژی آمریکا عربستان و اسرایل فشار اقتصادی و امنیتی از داخل ایران برای زدن دست و پاهای رژیم در لبنان و سوریه و یمن و بحرین هستش.امید آنها فشار مردم به رژیم هست
‌چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۹
۶۴
سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
برای اروپایی که همیشه دم از شفاف سازی اقتصادی و دم از حقوق بشر میزند متاسفم که به رژیمی کمک میکند که تمام درامدهای اقتصادیش رو صرف اقدامات ضد حقوق بشری میکند، اخوندا با دردست داشتن این همه ثروت در حال جنگ افروزی در بیرون از مرزها و سرکوب در داخل هستند و اروپا دوشادوش اخوندها برای تباهی ثروت ایران همکاری میکنند
‌چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.