مجسمه «گرگی با سلام هیتلری» در اعتراض به نئونازی های آلمان

یک هنرمند آلمانی در شهر کمنیتز آلمان مجسمه برنزی «گرگی با سلام هیلتری» را مستقرکرده است.
 

این شهر در سه هفته اخیر میزبان تنش و درگیری میان گروه های نئونازی و مهاجرستیز و مخالفان آنها بوده است. اعتراضات و تظاهرات راست گرایان افراطی و تجمع آنها در این شهر پس از کشته شدن یکی از حامیان این گروه ها توسط دو مهاجر عراقی و سوری صورت گرفت.

 
راینر اوپولکا مجسمه برنزی گرگی با سلام هیتلری را درست در مقابل مجسمه فیلسوف بزرگ کارل مارکس طراحی کرده است. مارکس زاده شهر کمنیتز در شرق آلمان است.
 
در جریان اعتراضات اخیر راست گرایان افراطی مردی ۳۳ ساله از اعضای همین گروه ها که در جریان اعتراضات سلام نازی داده بود و بازداشت به هشت ماه زندان تعزیری و پرداخت ۲۰۰۰ یورو جریمه نقدی محکوم شد.
راینر اوپولکا در صفحه فیس بوک خود نوشته است این مجسمه برنزی را در مخالفت با نفرت پراکنی راست گرایان افراطی در کمنیتز طراحی کرده است. به گفته او ایده «گرگ» از خود نئونازیهایی می آید که خود را گرگ توصیف می کنند.
 
این هنرمند به یورونیوز گفته است که واکنش به این مجسمه برنزی از سوی اکثر شهروندان مثبت بوده است به جز عده ای قلیلی که وی را منبع اصلی مشکلات امروز آلمان معرفی کرده اند. این هنرمند اظهار امیدواری کرده که این مجسمه برنزی پایانی باشد بر افراط گرایی برخی از شهروندان. به گفته او جهان امروز دیگر نیازی به رادیکالیسم و افراط گرایی ندارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
مجسمه جالبی بود ، اما قرار دادن آن نزدیک مجسمه مارکس که یکی از بزرگ‌ترین نوابغ بشری است کار جالبی نبود ، مارکس علیرغم تمامی کثافت کارهای دولت های دیکتاتور کمونیستی ، انسان شدیدا مهربان ، رعوف ، و ملایمی بود ، در فقر زندگی کرد ، همیشه مقروض بود ، و حتی توانایی خرید دارو برای بچه هایش را نداشت ، بعد از بحران سرمایه داری در چند سال پیش ، متخصصین اقتصاد به باز خوانی اثر جاودانه او کاپیتال رو آ وردند ،
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
۴۰
Liberte - ارومیه، ایران
[::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. درست گفتید، مارکس انسان بزرگی بود. و در فقر هم زندگی کرد . مادرش می گفت ای کاش ، کارل به جای کتاب سرمایه (مانیفیست کمونیست) به فکر خود سرمایه می بود.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۶
۴۰
Liberte - ارومیه، ایران
خیلی ها میگن چون کمونیسم و سوسیالیسم در روسیه ، چین و نظائر اون به سرانجام نرسید ، یک تئوری شکست خورده است. در حالیکه کمونیسم واقعی بر مبنای مساوات و عدالت هنوز پا به عرصه نذاشته. طبق نظریه مارکس و انگلس ، کمونیسم از یک کشور فوق العاده صنعتی مثل انگلیس و یا آمریکای امروز شروع می شه نه کشورهای عقب مانده ای چون روسیه 1917 و چین دهه 1940 که بافت سنتی و فئودالی و کشاورزی داشتن. پس مطمئن باشید ، آینده با ماست و سرمایه داری به پایان خواهد رسید.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۰
۴۰
Liberte - ارومیه، ایران
حتی هیتلر هم نظریات سوسیالیسم رو قبول داشت ، فراموش نکنید که نازی مخفف "ناسیونال سوسیالیسم" است. یعنی تلفیق ملی گرایی و چپ گرایی. که البته اون هم متاسفانه به بیراهه و افراط کشیده شد.
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۲
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::Liberte - ارومیه، ایران::]. [::Liberte - ارومیه، ایران::]. گرامی ، من شخصا به کمونیسم اعتقادی ندارم ، اما معتقدم که دنیا به اندیشه های عدالتجویی سوسیالیسم احتیاج دارد ، البته تو اینجا یکسری فهم این مسائل را ندارند ، در همین اروپا و از جمله اسکاندیناوی ساعت کاری ۳۵،۵ تا ۴۰ ساعت کار در هفته ، تا حدی جا افتاده که حتی احزاب بورژوازی هم دیگه اعتراضی ندارند ، اما در ۱۷۰ سال پیش در یک روز سرد زمستانی ماه فوریه ، دو اندیشمند مارکس و انگلس صحبت از تغییرات اجتمایی کردند ، در زمانی که حتی کودکان ۶۰ ساعت در هفته کار می‌کردند ، صحبت از ممنوعیت کار کودکان و ۴۸ ساعت کار در هفته شد ، کارخانه داران بر آشفته شدند و این متفکران را دیوانه خواندند ، در سوعد یک شاغل تا۳۵ روز تعطیلی با حقوق در سال دارد ، ماهی ۱۱۵۰ کرون حق اولاد ؛ بیمه مجانی ، مدارس و دانشگاه مجانی با تغذیه رایگان در مدارس ، واکسن مجانی ، دندانپزشکی مجانی تا سن ۱۸ سال ، حتی در موقع فوت و یا مریضی سخت والدین ، مرخصی با حقوق شامل می‌شود ، والدین می‌توانند بیش‌تر از ۳۰۰ روز در طی ۸ سال اول تولد بچه مرخصی با حقوق بگیرند ،
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۵
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
ادامه ، هنگام مرگ مارکس ، ۱۴ نفر در مراسم عزاداری او شرکت کردند ، در طی زندگیش نه انتظار پول و ثروت شهرت و مقام داشت و نه مجسمه یادبود ، جالب اینجاست که در کاپیتالیستی ترین کشور اروپا یعنی آ لمان با افتخار از آ لمانی بودن مارکس یاد می‌کنند .
شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.