گالوپ: مردم ایران، هم‌تراز مردم نیجر و فلسطین از نظر تجربه منفی در زندگی

مؤسسه نظرسنجی گالوپ گزارش تازه خود از تجارب مثبت و منفی روزانه مردم جهان در بیش از ۱۴۵ کشور را برای سال ۲۰۱۷ منتشر کرد. عنوان این گزارش نیز که روز چهارشنبه، ۲۱ شهریور، منتشر شده، «احساس‌های جهانی» قرار داده شده‌ است.
 

بنا بر این نظرسنجی، مردم ایران در میان کشورهایی که مردم‌شان منفی‌ترین تجربه‌های روزانه را دارند در پایین‌ترین بخش‌های جدول و هم‌تراز با نیجر و مناطق فلسطینی جای گرفته‌ است.

 
نتایج این نظرسنجی بر اساس بیش از ۱۵۴ هزار مصاحبه به‌ دست آمده‌ است.
 
نتایج این نظرسنجی برای شاخص تجربه مثبت در سال ۲۰۱۷ براساس مصاحبه‌های تلفنی یا چهره به چهره با بزرگ‌سالان ۱۵ ساله و بالاتر، در طول سال و در ۱۴۷ کشور و منطقه انجام شده‌است. برای شاخص تجربه منفی همین روش در ۱۴۶ کشور به اجرا درآمده است.
 
برای شاخص تجربه مثبت سؤال‌های پرسیده‌شده به قرار زیر بوده‌ است: «آیا روز گذشته را بدون احساس خستگی گذراندید؟ آیا دیروز، همه روز، با شما با احترام برخورد شد؟ آیا دیروز زیاد لبخند زدید یا خنده زیادی کردید؟ آیا دیروز چیزی یادگرفتید یا کار جالبی انجام دادید؟ آیا دیروز لذت بردید؟»
 
برای تعیین نمایه منفی نیز از پرسش‌شوندگان سؤال شده‌ است که آیا روز پیش از آن، احساس درد فیزیکی، نگرانی، غم و اندوه، استرس، یا خشم را تجربه کرده‌اند یا نه.
 
شاخص تجربه منفی
 
در میان ۱۴۶ کشور، مردم جمهوری آفریقای مرکزی که با جنگ داخلی مواجهند با شاخص منفی ۶۱ بدترین تجربه روزانه را در زندگی خود اعلام کرده‌اند و پس از آن به‌ترتیب عراق (با شاخص ۵۹)، سودان جنوبی (۵۵)، چاد (۵۴)، سیرالئون (۵۲)، و مصر با شاخص ۴۷ قرار گرفته و سه کشور ایران، نیجر و مناطق فلسطینی‌نشین هم مشترکاً شاخص ۴۵ را به خود اختصاص داده‌اند.
 
پس از آن، لیبریا، ماداگاسکار و اوگاندا با شاخص ۴۴ در ردیفی بهتر قرار دارند.
 
در میان کشورهایی که پرسش‌های مربوط به شاخص منفی مطرح شده، به ترتیب مردم بلاروس، بلغارستان، جزیره موریس، هلند، نیوزیلند و سوئد کمترین درد و رنج و تجربه منفی را در زندگی روزانه خود گزارش کرده‌اند.
 
مؤسسه گالوپ تأکید می‌کند که درجه‌بندی شاخص منفی در این کشورها با درجه‌بندی شاخص مثبت یکی نیست و پرسشنامه این دو شاخص جدا از هم مطرح و بررسی شده‌است.
 
شاخص تجربه مثبت
 
نظرسنجی مربوط به شاخص تجربه مثبت که سوال‌های آن در بالا آمد نشان داده که در سالی که گذشت مردم پاراگوئه با درجه ۸۵، مثبت‌ترین تجربه زندگی روزانه را در جهان گزارش کرده‌اند. پاراگوئه، کشوری با ۷ میلیون جمعیت در آمریکای جنوبی، در دو سال پیش از آن هم در صدر این جدول قرار داشته‌ است.
 
در گزارش جدید، پس از این کشور، کلمبیا، ال‌سالوادور و گواتمالا با درجه ۸۲ و کانادا با رقم ۸۱ قرار دارند.
 
بیشتر کشورهای دارای تجربه مثبت زندگی هرساله جزو کشورهای آمریکای لاتین هستند و گالوپ در این باره در گزارش امسال خود نوشته که «گرایش فرهنگی این منطقه به تمرکز بر جنبه‌های مثبت زندگی» از عوامل این امر است.
 
کمترین درجه تجربه مثبت هم در سالی که گذشت در گزارش گالوپ مربوط به افغانستان است که با درجه ۴۸ در قعر جدول قرار گرفته‌است. پس از افغانستان، یمن با رقم ۴۹، تونس با ۵۰ و ترکیه با ۵۳ قرار گرفته‌اند.
 
گالوپ می‌نویسد که قرار گرفتن افغانستان در پایین‌ترین جای جدول نشان‌دهنده وخامت هرچه بیشتر اوضاع در این کشور طی سال ۲۰۱۷ است زیرا این کشور در آن سال شاهد مرگبارترین بمب‌گذاری‌ها در سال‌های اخیر بود.
 
گالوپ به طور کل، از بزرگسالان در ۱۴۷ کشور در سال ۲۰۱۷ پرسید که آیا طی روز قبل از نظرسنجی پنج تجربه مثبت را تجربه کرده‌اند یا خیر. حداقل ۷۰٪ از مردم سراسر جهان گفته‌اند که در روز پیش از نظرسنجی، لذت زیادی را تجربه کرده‌اند، خیلی لبخند زده یا خندیده‌اند، احساس آسودگی داشته‌اند، و با احترام با آنها برخورد شده است.
 
اما در این نظرسنجی، تنها ۴۶ درصد از مردم گفته‌اند که طی روز قبل از نظرسنجی چیزی آموخته یا کار جالبی انجام داده‌اند.
 
در گزارش «احساس‌های جهانی» سال ۲۰۱۶ گالوپ که چندی پیش منتشر شد مردم ایران در میان مردمی با بیشترین تجربه منفی روزانه قرار داشتند.
 
گزارش سال گذشته سازمان ملل نیز نوشته بود که فنلاند شادترین کشور جهان و مردم ایران غمگین‌تر از فلسطین و لبنان هستند.
 
پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی، «بیکاری»، «مشکلات معیشتی» و فقدان «نشاط» را مهم‌ترین عوامل قرار گرفتن ایران در رتبه اول «خشونت اجتماعی» جهان معرفی کرده است.
 
سال گذشته، عباس آخوندی، وزیر راه‌وشهرسازی ایران، گفت که کشور در حال زوال اجتماعی است و جامعه دیگر نمی‌تواند امید را به خود تزریق کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۲
معلم فراری - کیف، اوکراین

بلایی بود که نسل شوم و سیاه گذشته بر سرمون اورد و ما هم بدون هیچ حق انتخابی باید با این ذلت زندگی کنیم.فقط کاش کمی تغییر در مردم ایجاد میشد تا کمی دلخوش باشیم ولی این شکست نه تنها تلنگری به مردم برای بهترشدن نبود بلکه بسیار دروغگو و فرصت طلب و خیانت کارتر از قبل هم شدن.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۳
۵۱
جناب سروان - مونرآل، کانادا
بله افغانستان چون توی دره ها و کوههاش اورانیوم پیدا شده منفی میشه ایران با ذخایر طبیعی فراوون منفی میشه ولی هلند که حتا گلهای لاله معروفش رو در اصل از اسیا گرفته برده مثبت میشه تونس و ترکیه هم همینطور اصلن چرا راه دور بریم؟کیا جنگ داخلی راه میندازن؟کیا اسلحه میفروشن بهشون؟جواب اینو کسی داد جواب اولی رو هم پیدا میکنه بقول قدیمیا چون که صد آمد نود هم پیش ماست
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۸
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

مردم ایران هم تراز مردم نیجر و فلسطین به لحاظ تجربه منفی در زندگی ( و هم تراز سیب زمینی از لحاظ بی رگی و بیخیالی به اونچه که یک رژیم یاغی و فاسد و جنایتکار دینی بر سر خودشون و مملکتشون آورده و میاره )!!
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۸
۴۶
ایرانه آریایی - بوستون، ایالات متحده امریکا
متاسفانه این لیاقت ماست! شاه دادیم و اسلام و آخوند گرفتیم, هی میریم رای میدیم به این بیناموسا! تا سنگه حسن و حسین ا ون اسلامه شیطان رو میزنیم به سینه میزنیم اینم از سرمون زیادی. لعنت به هرچی ایرانی عرب پرسته. هرچی میکشیم از دسته شماست.
‌چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۲
۶۴
zarduscht - فرانکفورت، آلمان
[::جناب سروان - مونرآل، کانادا::]. گودرز چه ربطی‌ به شقیقه دارد. ؟ بله همه این چیزها را می‌‌دانیم. مقصر اروپا و آمریکا است ؟ که ما امروز به خاطر دو تا پسر عمو.که ۱۵۰۰ سال پیش جنگ قدرت داشتند . هنوز که هنوز است. گلو همدیگر را با چاقو می‌‌بریم؟ از این گذشته داشتن منابع طبیهی چه ربطی‌ به مثبت بودن زندگی‌ مردم دارد.؟ آفریقا %۹۰ منابع الماس دنیا را دارد. چرا همه چیز را قاطی‌ پاتی می‌‌کنید. به خاطر پس مانده بشقاب یک شیخ شیره کش؟ خوب ما هم نفت داریم. چه سودی نسیب ما شد ؟ زمانی‌ که خودمان نادان هستیم .و در میان این همه دین در دنیا .فاسدترین .الودترین را انتخاب می‌‌کنیم. و با این عقاید دعوت نامه به همه دنیا می‌‌فرستیم و می‌‌گوهیم . ما نادان. بیاهید . ما را غارت کید. مقصر کیست؟ شما امریکا یا اروپا بودید .نمی‌ آمدید ؟ بی‌ دلیل نیست .که چرچیل ۱۹۵۳ به ملکه می‌‌نویسد. ملکه عزیز . من به شما اطمینان می‌‌دهم. تا زمانی‌ که ملایان و اسلام در ایران است. ایران هندوستان نخواهد شد.
‌پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.