صنایع آلمانی ایران را ترک می‌کنند

وزارت اقتصاد آلمان می‌کوشد به شرکت‌های آلمانی برای ادامه کار با ایران قوت قلب بدهد اما ترامپ تهدید کرده که معامله با ایران یعنی قطع معامله با آمریکا. یک کارشناس خاورمیانه نسبت به قدرت‌گیری تندروها در ایران هشدار می‌دهد.
 

جبهه‌گیری تهران و واشنگتن تشدید شده است. وزیر خارجه ایران می‌گوید هیچ برنامه‌ای برای ملاقات با مایک پمپئو، همتای آمریکایی‌اش ندارد، زیرا طرف مقابل صادق نیست. محمد جواد ظریف تشدید فشار و اعمال تحریم را مغایر دعوت به مذاکره می‌داند.

 
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران از سه‌شنبه گذشته به جریان افتاده‌اند. دونالد ترامپ تهدید کرده که معامله با ایران یعنی قطع معامله با آمریکا.
 
پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان می‌کوشد با انتقاد از تصمیم‌گیری‌های ترامپ، شرکت‌های آلمانی طرف معامله با ایران را دلگرم نگاه دارد. او می‌گوید: «ما نمی‌گذاریم که واشنگتن مناسبات تجاری با کشورهای دیگر را به ما دیکته کند. ما به برجام پایبندیم تا ایران سلاح هسته‌ای تولید نکند.»
 
با وجود این پشتگرمی، شرکت‌های بزرگ آلمانی اولویت‌های خود را سبک سنگین می‌کنند؛ این که معامله با ایران مهم‌تر است یا معامله با آمریکا؟
 
هم‌زمان با سخنان پتر التمایر، ماشین‌سازی Dürr از ترک ایران خبر داد. مدیر مالی این شرکت می‌گوید دو قرارداد بزرگ در سال گذشته با ایران داشتیم که البته سر به فلک نمی‌زدند اما قابل توجه بودند.
 
پیش از Dürr، خودروسازی دایملر فعالیت در ایران را معلق کرد. شرکت هرن‌کنشت نیز که دستگاه‌های حفر تونل تولید می‌کند، در واکنش به تحریم‌های آمریکا از یک پروژه میلیونی کنار کشید.
 
رئیس این شرکت، مارتین هرن‌کنشت اعلام کرده که سقف این معامله حدود ۲۰میلیون یورو بود و توافق شده بود که ماشین‌آلات مربوط به احداث یک تونل بزرگ ترافیکی در تهران، به ایران ارسال شوند.
 
خطر تقویت تندروها
 
گیدو اشتاین‌برگ، کارشناس امور خاورمیانه معتقد است که جمهوری اسلامی می‌تواند فشارهای داخلی و خارجی ناشی از تحریم‌های آمریکا را مدتی طولانی تاب بیاورد و در این روند، تندروها تقویت خواهند شد.  گیدو اشتاین‌برگ، کارشناس خاورمیانه در موسسه "علوم و سیاست" به عقیده این همکار موسسه "علوم و سیاست"، استراتژی احتمالی آمریکا برای تکان دادن رژیم ایران عملی نیست. او می‌گوید اعتراضات سراسری دی‌ماه ۹۶ و تظاهرات بعدی نشان داد که رژیم جمهوری اسلامی آماده پذیرش تغییرات نیست.
 
به نظر اشتاین‌برگ درست است که اعتراضات مردمی شکافی در رهبری جمهوری اسلامی ایجاد کرده اما کسانی را نیز به صرافت تشدید رویکرد انداخته‌ است.
 
او می‌گوید در وضعیت موجود، استراتژی کسانی مثل حسن روحانی که انتخابات را با وعده اصلاحات اقتصادی و برداشتن تحریم‌ها بردند، چشم‌اندازی ندارد. اشتاین‌برگ وضعیت ایران را فاجعه آمیز می‌خواند و آمار بیکاری و سقوط ارزش پول ملی را مثال می‌آورد. او خروج صدها هزار کارگر افغان از ایران را هم شاهد دیگری از وخامت اقتصاد ایران می‌داند.
 
طبق اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت، در هفت ماه گذشته بیش از ۴۴۲هزار افغان، ایران را ترک کرده و به وطن خودشان برگشته‌اند. برآورد شده که تعداد افغان‌های بازگشته از ایران، با بروز پیامد‌های تحریمی، از این هم بیشتر شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۵
پاینده باد سلسله پهلوی - تهران، ایران

آلمان منافع بسیار زیادی در آمریکا دارد و اگر بخواهد سر به سر ترامپ بگذارد کشورش ورشکسته خواهد شد به همین دلیل براحتی ایران را ترک میکند
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
۴۶
amirHassna - سیدنی، استرالیا

اینم نتیجه بسته حمایتی اروپا برا اغا و بسیجی و سپاهی نادون. ;) :)
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲
۵۴
rood120 - منچستر، انگلستان

پس چی شد ، اتحادیه اروپا که گفت شرکت‌ها ی که ایران را ترک کنند جریمه سنگین خواهند شد ولی حالا یکی یکی دارند می روند . جناب شروان مونرال کانادا ، باور عرمیق و تفکر فاسد قنبل نرمش قهرمانی را آ ماده کنید .
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴
۶۵
hamid swed - مالمو، سوئد

اروپا و در رآسش انگلیس همیشه بزرگترین دشمن مردم ایران بودند, انگلیسیها که پدیده شیعه و آخوندیسم رو پایه گذاری کردند و به هر حربه ای ازش دفاع میکنند چون آخوندها همیشه مردم رو در جهل و خرافات و فقر نگه میدارن باجشون رو به انگلیس و اروپا روسیه و چین میدن و همینطور به درو کردن منابع ایران , کشتن مردم و کوچک کردنشون ادامه میدن, اکثر مردم ما هم که ترسو و خفت پذیر( تو پرانتز, صبور) فقط از دور نظاره گرند و برای هر چیزی جوک میسازن و از روش رد میشن!!!! بیخود نیست که هر قومی که ایران رو تصرف میکرد یه چند صد سالی فرمانروایی میکرد تا بالاخره یه روزی ایرانیها تصمیم به بیدار شدن بگیرن!!!!!
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
۱۰۸
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
تا آنجائیکه به حوزه اقتصاد مربوط می شود، تصور نمی کنم آلمان (غول اقتصادی اروپا ) با کلمه together در پوستر بالا جمله lets make plan together موافق باشد. آنهم با حکومت فاسدی که رهبرش چهل سال است عربده می کشد: اقتصاد مال خر است.
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۶
۱۰۸
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
این کلمه together در پوستر بالا باین شبیه است که یک الاغ که تا خرخره در باتلاق فرو رفته به ناسا پیشنهاد طراحی یک سفر اکتشافی به اورانوس بدهد. الاغی که نه تنها در گل فرو رفته بلکه از طرف دیگر با التماس از روسیه می خواهد که نشادر در ماتحتش بچپاند. بعبارتی خفت بارترین حکومتی که این سرزمین بخود دیده است.
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
۸۰
ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان

تونل نمیخواهیم دراین چهل سال هرچی تونل کندند کافی حال بایست خندق بکنند واخونده را بریزند توش خاک بریزند تا همه چی درست بشه
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۹
۴۳
Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا
سلام بر چین و ملت چینی پرست و چینی بخر!
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • افشای عکس‌ها و مدارک جدید از پیشینه خانواده ایلهان عمر؛ آنها با «قصاب هرگیسا» چه ارتباطی دارند؟
  • دیفنس نت‌ورک: آمریکا اطلاعات کمک‌های چین به برنامه موشکی جمهوری اسلامی را روزانه به اسرائیل می‌دهد
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • طراحی‌های این مهندسان مشکلات واقعی را بی سرو صدا حل می‌کنند