نامه ظریف به وزرای خارجه کشورهای مختلف درباره خروج آمریکا از برجام

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در نامه‌ای که رسانه‌های ایران متن آن را امروز یکشنبه (سیزدهم خرداد) منتشر کرده‌اند، وزرای خارجه کشورهای مختلف را مخاطب قرار داده و درباره پیامدهای خروج آمریکا از توافق نامه اتمی بین ایران و قدرتهای جهانی (برجام) هشدار داده است.
 

آقای ظریف در نامه خود خواستار اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شده است.

 
این قطعنامه ۲۲۳۱ پس از توافق ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی بر سر برنامه هسته‌ای این کشور در سال ۱۳۹۴ تصویب شد و در پی آن تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای، علیه جمهوری اسلامی لغو شد.
 
آقای ظریف در نامه خود نوشته: "اگر قرار باشد برجام ادامه یابد، اعضای باقی‌مانده در برجام و سایر شرکای تجاری باید به کشورمان اطمینان دهند خسارات ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام، بی‌قید و شرط از طریق اقدامات ملی، منطقه‌ای و جهانی جبران می‌شوند."
 
در این نامه همچنین آمده است: "چنانچه پس از به کار بستن راهکارهای موجود، حقوق و بهره‌مندی مردم ایران جبران نشود، ایران همان‌گونه که در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیز آمده، حق دارد اقدامات متناسب در پاسخ به اقدامات غیرقانونی مستمر و متعدد آمریکا، به‌ویژه خروج این کشور از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تمامی تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران انجام دهد."
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا حدود دو هفته پیش در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود گفته بود آمریکا فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد خواهد کرد بخشی از این نامه به اظهارات مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، درباره تحریم‌های "بی‌سابقه" علیه ایران اشاره دارد.
 
آقای پومپئو حدود دو هفته پیش در اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود گفته بود آمریکا فشار بی‌سابقه مالی به ایران وارد خواهد کرد و هشدار داد که اگر ایران مسیرش را عوض نکند "شدیدترین تحریم‌های تاریخ" علیه این کشور وضع خواهد شد.
 
در پاسخ به این اظهارات آقای ظریف گفته است: "این سخنان نه تنها برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و قواعد حقوق بین‌الملل را نقض می‌کند، بلکه با تعهد صریح آمریکا در بیانیه الجزایر در سال ۱۹۸۱ نیز تعارض آشکار دارد. ایالات متحده در بیانیه مذکور متعهد شده از مداخله در امور داخلی ایران خودداری ورزد."
خواسته‌های آمریکا از ایران
وزیر امور خارجه آمریکا گفت هر توافق تازه‌ای با ایران باید دارای این شرایط باشد:
 
١. ایران باید همه جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای قبلی‌اش را به آژانس اتمی اعلام کند.
 
٢. ایران باید غنی‌سازی را به طور کامل قطع کند و هیچ‌وقت دنبال بازپردازی پلوتونیم نرود. این شامل بستن رآکتور آب سنگین هم هست.
 
۳. ایران باید به بازرسان آژانس انرژی اتمی اجازه دهد بصورت بی قید و شرط از همه پایگاه ها در همه نقاط این کشور بازرسی کنند.
 
۴. ایران باید توسعه برنامه موشکی بالستیک و پرتاب موشک‌هایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند را متوقف کند.
 
۵. ایران باید همه شهروندان آمریکا و همین‌طور شهروندان دیگر کشورهای هم‌پیمان ما را آزاد کند.
 
۶. ایران باید حمایت از "گروه‌های تروریستی" را متوقف کند، از جمله حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی.
 
٧. ایران باید استقلال عراق را به رسمیت بشناسد و اجازه دهد شبه‌نظامیان شیعه عراق خلع‌ سلاح شوند.
 
٨. ایران باید حمایت از حوثی‌های یمن را متوقف کند.
 
٩. ایران باید همه نیروهای تحت‌امرش را از سوریه عقب بکشد.
 
١٠. ایران باید حمایت از طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی را در افغانستان پایان دهد.
 
١١. ایران باید به حمایت نیروی قدس سپاه از گروه‌های تروریستی و هم‌پیمانان شبه‌نظامی‌اش پایان دهد.
 
١٢. ایران باید به تهدید همسایگانش که بیشترشان هم‌پیمان آمریکا هستند پایان دهد. از جمله تهدید ویران‌کردن اسرائیل و پرتاب موشک به عربستان و امارات
 
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، حدود یک ماه پیش رسما کشورش را از توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی خارج کرد.
 
براساس فرمانی که او امضا کرد تحریم‌های هسته‌ای ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود، طی یک دوره زمانی برمی‌گردد؛ در آن زمان آمریکا به کشورهای دیگر بین ۹۰ تا ۱۸۰ روز برای اجرای تحریم های ایران فرصت داد.
 
از زمان اعلام خروج آمریکا از برجام، این کشور چندین شخص و موسسه را به فهرست تحریم‌های ایران اضافه کرده است؛ هرچند این تحریم‌شدگان ارتباطی به تحریم‌های رفع‌شده هسته‌ای که قرار است بازگردند ندارند.
 
کمتر از یک هفته پیش وزارت دارایی آمریکا زندان اوین، گروه انصار حزب‌الله و چند عضو گروه انصار، به همراه دو مقام سانسور اینترنت در ایران، و رئیس سازمان صداوسیما را تحریم کرد.
 
پیشتر هم ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران به لیست تحریم شدگان اضافه شده بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Dr.Alex - واشینگتون، ایالات متحده امریکا

یادتون هست در دوره حاج حسین اوباما این بابا دائما نیشش باز بود؟! از وقتی ترامپ کافر آمده است نیش این ظریف نحیف هم بسته شد! این اگر ایرانی و ایراندوست بود، حداقل در دوره دوم حسن کلید و شکست برجام بی فرجام، استعفا می داد. وزیر بهداشت از این بی عرضه تر، وزیر اقتصاد و دارایی و جناب سیف یکی از یکی خرفت تر! اینها مسئول نیستند! کپسول اند! کپسول خواب!
یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴
۵۹
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

اون پوزخند دیگه رو لبش نیست مثل اینکه فهمیده چه غلطی کرده. تو بزرگترین قراردادی که میتونی امضا کنی قرارداد فروش یک پرایده یا فوقش یه وانت نیسان آبی نه فرجام
یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۳
۴۷
Toni Montana - مونیخ، آلمان
داغ جایزه نوبل حماقت را رو دلت گذاشتند،حیوونی ظریف این وسط فنا شد. فردا پس فردا به درجه حماقت الله ارتقا پیدا میکنه
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • ماجرای کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج و ۳۰۰ مسوول میدانی بسیج در یک روز
  • مدیر مرکز ضد تروریسم آژانس امنیت ملی آمریکا در مخالفت با جنگ ایران استعفا داد
  • وزیر امور خارجه آلمان: ایده تغییررژیم کنترل‌شده در ایران غیرواقعی است
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • ترامپ : ناتو در این جنگ کنار ما نیست؛ نیازی هم به آن نداریم
  • +326ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +256اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +184ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +165فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +141شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد