سوریه: خروج نیروهای ایرانی در دستور کار نیست

فیصل مقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه  یک مقام ارشد وزارت خارجه سوریه گفته است که خروج نیروهای ایران و حزب‌الله لبنان از کشورش "در دستور کار نیست".
 

فیصل مقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه، به خبرگزاری ریانووستی روسیه گفت که این موضوع، محل بحث نیست و "تصمیم‌گیری درباره آن به عهده دولت سوریه است".

 
پیش از این مطرح شدن بحث خروج نیروهای خارجی از سوریه از سوی رئیس جمهور روسیه باعث واکنش ایران شده بود.
 
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، روز جمعه ۱۸ مه در دیدار با بشار اسد، همتای سوری خود گفته بود که با فعال شدن روند سیاسی در سوریه نیروهای نظامی خارجی از خاک این کشور خارج خواهند شد.
 
آقای پوتین اشاره‌ مشخصی به ملیت نیروهای خارجی نکرده بود اما بعد از آن سفیر روسیه در دمشق گفت که این اظهار نظر شامل نیروهای ایرانی هم می‌شود.
 
چند روز بعد سخنگوی وزارت خارجه ایران در اظهاراتی که به نظر می‌رسید پاسخی به روسیه باشد، اعلام کرد که نیروهای ایرانی تا زمانی که "نیاز باشد، خطر تروریسم در سوریه باقی باشد و دولت سوریه بخواهد" در خاک این کشور باقی خواهند ماند.
 
ایران و روسیه دو حامی اصلی دولت بشار اسد در سوریه هستند و بعضی تحلیلگران بحث‌های اخیر درباره خروج نیروهای خارجی از سوریه را آغاز شکاف در میان متحدان اصلی سوریه خوانده‌‎اند.
 
امروز چهارشنبه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم گفت که حضور ایران در عراق و سوریه مستشاری و بر اساس دعوت این کشورها است، "نه مثل بقیه که بدون مجوز دولت حاکم بر آن منطقه به صورت تجاوزکارانه وارد آن کشور شدند".
 
درخواست خروج نیروهای ایرانی از سوریه این هفته از سوی وزیر خارجه آمریکا هم مطرح شده بود.
 
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در در جریان اعلام سیاست‌های تازه و سخت‌گیرانه ایالات متحده در قبال ایران به نقش این کشور در سوریه و عراق هم اشاره کرد و خروج نیروهای ایرانی از سوریه را جزو شرایط ۱۲ گانه آمریکا برای ادامه مذاکرات درباره ایران خواند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
karaji - کرج ، ایران
معلومه ، پول باد آورده و جون جوانهای ایران هدر میره و کک تو و ارباب روست هم نمیگزه !
‌چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷
۵۶
shirzan - برلین، آلمان
بله تا وقتیکه از ایران دلار برسه در دستور کار نیست که ایران سوریه را ترک کند.
‌چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۱
۵۹
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
مسلماً اینا نمیخواند ایران خارج بشه. کی خرتر از دولت ایران
‌چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا