چگونه با غذای سالم به جنگ افسردگی برویم؟

افسردگی یکی از بیماری‌های شایع در جوامع امروزی محسوب شده و معمولا در اکثر کشورها ازجمله ایران به‌صورت کم و بیش دیده می‌شود؛ بیماری‌ای که درصورت عدم‌درمان به‌موقع می‌تواند مشکلات بسیاری را برای فرد ایجاد کند و زندگی او را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
 

به گزارش همشهری، بنابر گزارش ساینس دیلی، بیش از 350میلیون نفر در سراسر جهان از این بیماری روانی رنج می‌برند و بسیاری از کسانی که بیماری در آنها تشخیص داده می‌شود، مصرف داروهای تجویزشده، تراپی و دیگر روش‌های درمانی را برای مقابله با افسردگی دنبال می‌کنند. اما برای درمان افسردگی علاوه بر مراجعه به پزشکان متخصص (روانپزشکان و روانکاوان) می‌توان از رژیم غذایی مناسبی هم بهره برد؛ شاید از این جمله تعجب کرده باشید اما باید بدانید که مواد غذایی‌ای وجود دارد که می‌تواند در درمان افسردگی مؤثر باشد.

 
ثابت شده که کمبود موادمغذی ضروری، برای سلامت روان، نقشی تعیین‌کننده دارد و ممکن است منجر به افسردگی شود. محققان ثابت کرده‌اند آنهایی که از رژیم غذایی مدیترانه‌‌ای که حاوی آجیل، بنشن، میوه‌جات و سبزیجات است، استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به افسردگی‌شان کمتر از کسانی است که تغذیه‌شان دربرگیرنده شیرینی‌جات فراوان و انواع گوشت است.
 
تحقیقی طی یک دوره 10ساله در آمریکا روی ۱۵۰۹۳ نفر انجام شده نشان می‌دهد رژیم غذایی فرد، تأثیر زیادی روی سلامت روان و شادی دارد. آلمودنا سانچز- ویله‌گاس که سرپرستی این تحقیقات را برعهده داشته است، گفته: «ما می‌خواستیم بفهمیم تغذیه چه نقشی روی سلامت روان دارد چون باور داریم عادات غذایی خاصی می‌توانند از روان ما محافظت کنند. این عادات تغذیه همگی فوایدی برای جسم دارند و حالا ما دریافته‌ایم که روی سلامت روان هم می‌توانند اثرات مثبت داشته باشند.
 
نقش محافظت‌کنندگی آنها برمی‌گردد به ویژگی‌های تغذیه‌ای‌شان، یعنی آجیل، بنشن، میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند ریسک افسردگی را کاهش دهند». به گفته او، بعد از تغییر رژیم غذایی شرکت‌کنندگان در این تحقیق، طولی نکشید که آنها متوجه تغییراتی در وضعیت شادی‌شان شدند.
 
افسردگی و اثر آن بر اشتها
 
یکی از نکات مهم دیگری که باید در ارتباط با افسردگی و رژیم غذایی خود بدانید افزایش و یا کاهش اشتهاست؛ موضوعی که البته در افراد مختلف اثرات متناقضی می‌تواند داشته باشد. شاید این جمله را از برخی افراد شنیده باشید که می‌گویند وقتی افسرده می‌شوند اشتهایشان زیاد می‌شود یا برعکس اشتهایشان کاهش پیدا می‌کند. این موضوع از سوی کارشناسان علمی پزشکی تأیید شده است که افسردگی روی تغذیه افراد اثر می‌گذارد، بنابراین پزشکان به افراد توصیه می‌کنند که وقتی دچار افسردگی می‌شوند باید به تغذیه خود دقت کنند؛ وعده‌های غذایی منظمی داشته باشند، حتی اگر احساس گرسنگی نمی‌کنند، سعی کنند چیزی بخورند، مثل میوه.
 
مواد معدنی و جنگ با افسردگی
 
علاوه بر رژیم غذایی خاص، استفاده از برخی مواد معدنی هم می‌تواند اثرات مثبتی روی کاهش افسردگی داشته باشد. سودمندی منیزیم در سلامت استخوان، سطوح انرژی و حتی اضطراب ثابت شده است و اکنون به لطف پژوهشی جدید که در مجله ساینس‌دیلی انتشار یافته، مشخص شده است که این ماده معدنی در مبارزه با افسردگی نیز مؤثر عمل می‌کند. پژوهشگران دانشگاه ورمونت، طی پژوهش خود به بررسی نقش قرص‌های خوراکی منیزیم که بدون نسخه قابل خریداری هستند و اینکه چگونه می‌توانند به‌طور بالقوه افسردگی خفیف تا متوسط را درمان کنند، پرداختند. طی یک بازه زمانی 6هفته‌ای، آنها هر روز به بیش از 100بزرگسال که افسردگی خفیف تا متوسط در آنها تشخیص داده شده بود 248میلی گرم منیزیم دادند.
 
پژوهشگران هر 2 هفته به بررسی علائم افسردگی شرکت‌کنندگان می‌پرداختند. در پایان این پژوهش، پژوهشگران دریافتند افرادی که مکمل خوراکی منیزیم دریافت کرده بودند بهبود در علائم افسردگی و اضطراب را نشان داده‌اند. در حقیقت، برخی از شرکت‌کنندگان تنها پس از گذشت 2هفته بهبود علائم را تجربه کردند. در نهایت، پژوهشگران به این نکته اشاره کردند که اثرات منیزیم در درمان افسردگی می‌تواند به اندازه داروهای ضد‌افسردگی مفید باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی با شماری از مدیران و فعالان سیلیکون ولی
  • نگرانی ایرانی‌های مقیم امارات؛ تهدید اقامت و ویزا در سایه جنگ
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • پزشکیان به مردم آمریکا نامه نوشت: ادامه مسیر تقابل، پرهزینه و بی‌نتیجه است
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +241شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +206شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +162پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +133سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید