تاثیر نوشیدنی‌های داغ در بروز سرطان مری

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، گفت: نوشیدن مایعات داغ همچون چای و کمبود ویتامین C و A در بروز سرطان مری نقش دارد.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا قوام‌نصیری در ارتباط با سرطان‌های دستگاه گوارش، اظهار داشت: در کنگره جامعه جراحان ایران، انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ، موضوع سرطان دستگاه گوارش که شامل دو بخش فوقانی و تحتانی بوده مدنظر قرار داده است و جدیدترین مباحث در این زمینه مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد.

 
وی با اشاره به اینکه سرطان دستگاه‌ گوارش فوقانی شامل مری و معده و سرطان های دستگاه گوارش تحتانی شامل روده بزرگ و انتهای روده است، گفت:‌ سرطان معده جزو شایع‌ترین سرطان‌ها در میان زنان و مردان به شمار می‌رود، البته در زنان سرطان سینه شایع‌تر از سرطان معده است.
 
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، افزود:‌ سرطان معده علائم آن دیر تظاهر می‌یابند و در بیش از نیمی از موارد در مرحله پیشرفته خود را نشان می‌دهد، لذا جواب درمان و پیش‌آگهی بیمار خوب نخواهد بود.
 
قوام نصیری بیان داشت:‌ براساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیان‌های نیتریت درصورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را ایجاد می‌کند که نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون کالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت بالا همچون تهران مصرف این غذاها و سایر فست‌فودها بسیار زیاد است، همچنین این موضوع در جوانان و اطفال نیز مصرفش بیشتر بوده است.
 
وی خاطرنشان کرد:‌ طبخ غذا نیز در افزایش تعداد بیماران مبتلا به سرطان معده نقش دارد و غذاهای نمک‌سود در این زمینه خطرآفرین هستند.
 
قوام نصیری در مورد سرطان مری، گفت: این سرطان ضایعه بدخیمی است که در ایران شیوع زیادی داشته و در مناطق خاصی همچون ترکمن‌صحرا،‌ خراسان شمالی، آذربایجان غربی و شرقی بیشتر بوده و در واقع این مناطق به کمربند افغانستان، چین، تبت و مغولستان به لحاظ شیوع سرطان مری متصل می‌شوند.
 
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، اضافه کرد: براساس تحقیقاتی که دانشگاه کمبریج انجام داده مشخص شده که خاک و باد ناقل تبلوراتی هست به نام سلیکا که در اندازه‌های ۱۲۰ تا ۱۴۰ میکرون برای مری سرطان زا هستند.
 
قوام نصیری افزود:‌ مصرف مایعات داغ همچون چای و کمبود ویتامین C و A در بروز سرطان مری نقش داشته، البته گاهی کمبود ویتامین D نیز مؤثر است و عوامل ژنتیکی نیز از دیگر دلایل بروز این بیماری به شمار می‌رود، به طوری که افراد دارای این سرطان در نسل‌های قبلی خانواده خود، احتمال بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دیدار شاهزاده رضا پهلوی با شماری از مدیران و فعالان سیلیکون ولی
  • نگرانی ایرانی‌های مقیم امارات؛ تهدید اقامت و ویزا در سایه جنگ
  • وزیر دفاع پیشین آمریکا و فرمانده سابق سنتکام: رژیمی که مردمش را قتل‌عام می‌کند، از درون سقوط نمی‌کند
  • پزشکیان به مردم آمریکا نامه نوشت: ادامه مسیر تقابل، پرهزینه و بی‌نتیجه است
  • ادعاهای مکرر ترامپ درباره جنگ با ایران؛ ۱۳ بار اعلام «پایان قریب‌الوقوع جنگ»
  • افشای هویت زن بی‌حجابی که در ویدیوی صدا و سیما در کنار یک آخوند در خیابان شعار می‌دادند
  • بریتانیا از سرنگون کردن بیش از ۱۰ پهپاد جمهوری اسلامی و استقرار هزار نیروی نظامی در خاورمیانه خبر داد
  • جعفرپناهی، نویسنده و کارگردان، با وجود حکم یک سال حبس از طریق مرز زمینی به ایران بازگشت
  • از لولو به هلو؛ تغییراتی باورنکردنی در سه سال، با کمی آرایش، تغییر سبک زندگی ، رژیم والبته کمی جراحی
  • پشت کودکان پنهان نشوید، بچه‌ها سرباز نیستند، بچه‌ها سپر نیستند
  • +261سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +241شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +206شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +163پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +133سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده
  • +114پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +110اسرائیل کشته شدن فرمانده نیروی دریایی سپاه را تایید کرد: هشدار داده بودیم، انگشت تهدید برای ما بالا نبرید