نوشابه‌های رژیمی را بااحتیاط مصرف کنید

پژوهش‌های جدید دانشمندان نشان می‌دهد مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی تأثیرات مخرب و منفی بر بدن داشته و موجب بروز اختلالات و بیماری‌هایی همچون چاقی و دیابت می‌شود. البته نوع مکانیسم تأثیرات مخرب این مواد با شکر طبیعی متفاوت است.
 

به گزارش سیناپرس، بسیاری از مردم اعتقاددارند که شیرین‌کننده‌های مصنوعی بی‌خطر بوده و می‌تواند گزینه مناسبی برای بیماری‌ها و مشکلاتی چون دیابت، چاقی و ... باشد اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که باید در این رابطه محتاط‌تر عمل کرده و در مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی تجدیدنظر کرد. پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی سبب ایجاد تغییراتی در سلامت انسان می‌شوند که می‌تواند منجر به دیابت و چاقی شده و با تغییر الگوی مصرف از شکر طبیعی به این مواد، خطراتی جدی برای مصرف‌کنندگان ایجاد خواهد شد.

 
استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی سبب ایجاد تغییراتی در سلامت انسان می‌شوند که می‌تواند منجر به دیابت و چاقی شده و با تغییر الگوی مصرف از شکر طبیعی به این مواد، خطراتی جدی برای مصرف‌کنندگان ایجاد خواهد شد.
 
گفتنی است این تحقیقات، بزرگ‌ترین مطالعه و بررسی در تاریخ پزشکی است که در آن تغییرات بیوشیمیایی در بدن مطالعه شده و با استفاده از رویکرد شناخته‌شده به‌عنوان متابولومویک بی‌رویه با کارایی بالا (high-throughput metabolomics) شرایط جسمی افراد بعد از مصرف شکر یا جایگزین‌های شکر بررسی شد.
 
پژوهشگران همچنین در این مطالعات به بررسی تأثیرات مصرف شکر و انواع شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت عروق پرداخته و عملکرد هر یک از این مواد را روی رگ‌ها بررسی کردند. گفتنی است این آزمایش‌ها تاکنون روی موش‌ها و سلول‌های کشت داده‌شده انجام‌گرفته و هنوز روی انسان امتحان نشده است.
 
برایان هافمن (Brian Hoffmann) سرپرست این گروه تحقیقاتی در رابطه با یافته‌های به‌دست‌آمده از مطالعات فوق، اعلام کرد: «باوجود استفاده روزافزون از شیرین‌کننده‌های مصنوعی که فاقد کالری هستند، هرروز شاهد افزایش بیماری‌هایی همچون دیابت و چاقی در جوامع بشری هستیم. در این مطالعات، شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی هر دو موردبررسی قرارگرفته و مشخص شد که هرکدام دارای تأثیراتی منفی بر سلامت انسان هستند که با عواملی چون چاقی و دیابت در ارتباط بوده و البته هرکدام به روشی جدا و با مکانیسمی مجزا باعث بروز این اختلالات می‌شوند.»
 
حال این سؤال مطرح می‌شود که کدام‌یکی از این مواد؛ یعنی شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی بیشتر برای بدن خطردارند. اگرچه مطالعات اولیه حاکی از این مسئله است که شیرین‌کننده‌های مصنوعی از شکر مضرتر هستند اما برای بررسی دقیق این موضوع باید مطالعات بیشتری انجام شود.
 
باید در نظر داشت که مطالعات صورت گرفته، اثبات می‌کند مصرف شکر و قند زیاد با تأثیرات منفی بر سلامت انسان همراه بوده و البته مشابه این تأثیرات را شیرین‌کننده‌های مصنوعی نیز بر بدن می‌گذارند.
 
شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در نشست سالانه انجمن فیزیولوژی آمریکا (American Physiological Society annual meeting) که از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ آپریل سال جاری (برابر با یکم تا پنجم اردیبهشت) در سن دیگو در حال برگزاری است، ارائه‌شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • نتانیاهو: مجتبی خامنه‌ای عروسک خیمه‌شب‌بازی سپاه است؛ دانشمندان هسته‌ای رژیم کشته شدند
  • محسن چاووشی: من «وسطم» ؛ لاریجانی: موشک «حسبی الله» چاووشی چه‌ها می‌کند زنده باد محسن چاووشی عزیز
  • «سنتکام» از مهار آتش‌سوزی در ناو هواپیمابر جرالد فورد خبر داد
  • اسرائیل حمله به ایست‌های بازرسی سپاه و بسیج را تایید کرد + ویدیو
  • ترامپ: از حضور تیم ملی فوتبال ایران استقبال می‌شود، اما «برای جان و امنیت خودشان» مناسب نیست
  • ایرانی‌ها چگونه با خانواده‌های خود در خارج از کشور در تماس می‌مانند؛ «فقط آنها می‌توانند تماس بگیرند»
  • بازداشت زن ۵۲ ساله ایرانی در بلژیک: اگر رهبر دستور بدهد حاضرم نارنجک هم به خودم ببندم
  • آیا مسئولین ارشد جمهوری اسلامی در مخفیگاه‌های مشهد پنهان شده‌اند؟
  • اولین پیام کتبی مجتبی خامنه‌ای: استمرار بر بسته بودن تنگه هرمز و گشودن جبهه‌های دیگر
  • با حمله پهپادها به ایست‌های بازرسی جنگ بر سر تصاحب خیابان وارد فاز جدیدی شد
  • +268رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +232تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +183شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +171شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +157وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +154ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +153نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +145پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +142مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +127وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید