بحران فیسبوک؛ زاکربرگ هفته آینده به کنگره می‌رود

آقای زاکربرگ بعد از رسوایی شرکت کمبریج آنالتیکا رسما از کاربران فیسبوک عذرخواهی کرد مارک زاکربرگ، موسس و مدیرعامل فیسبوک، گفته هفته آینده برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان کنگره آمریکا به واشنگتن می‌رود. کنگره آمریکا پس از برملا شدن استفاده یک شرکت مشاور کارزارهای سیاسی از اطلاعات میلیون‌ها کاربر فیسبوک، مارک زاکربرگ را برای ادای توضیحات فراخوانده بود.
 

قرار است مدیرعامل فیسبوک که نامش در رده‌های بالای فهرست ثروتمندان جهان هم قرار دارد، چهارشنبه آینده (۱۱ آوریل) در برابر اعضای کمیته بازرگانی مجلس نمایندگان کنگره حاضر شود.

 
جلسه‌ای که احتمالا با پوشش گسترده رسانه‌های آمریکا و جهان همراه خواهد شد چرا که صدها میلیون نفر از کاربران این شبکه اجتماعی در چند هفته گذشته نسبت به قابلیت فیسبوک در حفظ اطلاعات شخصی آنها ابراز نگرانی کرده‌اند و اکنون منتظر شنیدن دلایل آقای زاکربرگ و تمهدیداتی هستند که قرار است فیسبوک برای پیش‌گیری از وقوع مجدد چنین "سوء استفاده‌هایی" به کار گیرد.
 
دردسر فیسبوک از آنجا آغاز شد که رسانه‌ها گزارش کردند کمبریج آنالیتیکا یک شرکت مشاوره سیاسی توانسته به جزئیات حساب شخصی پنجاه میلیون کاربر فیسبوک‌ بدون اجازه آنها دست یافته و از این اطلاعات برای تاثیرگذاشتن بر مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ به نفع دونالد ترامپ استفاده کند و دست آخر هم این اطلاعات را پاک نکرده است.
 
همزمان گرگ والدن و فرانک پالون از نمایندگان عضو کمیته بازرگانی از موافقت آقای زاکربرگ برای حضور در کنگره استقبال کرده‌اند.
 
این دو در بیانیه‌ای مشترک گفته‌اند: "این جلسه استماع فرصت بسیار مهمی فراهم خواهد کرد که بروی مساله مهم صیانت از اطلاعات خصوصی کاربران تمرکز شود و به آمریکاییان امکان خواهد داد با چگونگی استفاده از اطلاعات شخصی آنها دنیای مجازی بیشتر آشنا شوند."
 
یکی از کمیته‌های پارلمان بریتانیا هم اواخر ماه گذشته از آقای زاکربرگ برای حضور در برابر نمایندگان دعوت کرده بود اما مدیرعامل فیسبوک از رفتن به لندن عذر خواسته بود.
 
شرکت کمبریج آنالیتیکا که در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ حامی دونالد ترامپ بود و یکی از حامیان مالی اصلی آن، رابرت مرسی‌یر، میلیاردر راست‌گرا، از طرفداران پر و پاقرص آقای ترامپ است، متهم شده که با استفاده از اطلاعات حدود ۵۰ میلیون از کاربران فیسبوک از آنها برای پیش‌بینی رفتار انتخاباتی رای دهندگان استفاده کرده و همچنین این افراد را هدف کارزارهای تبلیغات سیاسی قرار داده است.
داده‌ها درباره شما چه می‌گویند؟
رفتار یک کاربر در شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک اطلاعات زیادی را درباره او به دست می‌دهد.
 
پست‌ها، لایک‌ها و کامنت‌ها اطلاعات حاضر و آماده‌ای محسوب می‌شوند که به راحتی قابل ذخیره‌سازی، طبقه‌بندی و پردازش هستند و سرعت، دقت، ارزانی و ابعاد تحلیل بر مبنای آنها در مقایسه با روش‌های پیشین، مانند نظرسنجی تلفنی و حضوری و امثال آن بسیار کارآمدتر است.
 
روشن است که اگر کسی صفحه فیسبوکی فرضی "آداب میگساری" را لایک کرده باشد، مخاطب خوبی برای تبلیغات نوشیدنی‌های الکلی است.
 
به همین ترتیب احتمال آن که رأی‌دهنده‌ای که پای ویدئوی سخنرانی‌های باراک اوباما لایک‌های زیادی زده بود تحت تاثیر تبلیغات دونالد ترامپ قرار بگیرد، کمتر از رای‌دهنده‌ای بود که لایک‌های زیادی برای چهره‌های جمهوری‌خواه می‌زد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.