دولت ترکیه فتح الله گولن را به 'دست داشتن در ترور سفیر روسیه' متهم کرد

دولت ترکیه دستور بازداشت فتح‌الله گولن، واعظ منتقد رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور کنونی این کشور را به اتهام "دست داشتن در ترور دو سال پیش سفیر روسیه در آنکارا" صادر کرده است.
 

این البته اولین باری نیست که دولت این کشور حکم بازداشت برای آقای گولن صادر می‌کند.

 
به گزارش روزنامه هابرتورک (خبر ترکی) دولت ترکیه به غیر از آقای گولن دستور بازداشت هفت نفر دیگر؛ از جمله سه پلیس را هم صادر کرده است.
 
آقای گولن البته این اتهام را تکذیب کرده است.
 
در اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی، آندری کارلوف، سفیر روسیه در ترکیه در نمایشگاهی در آنکارا به ضرب گلوله کشته شد.
 
ضارب که در آکادمی پلیس تعلیم دیده بود هنگام تیراندازی فریاد می‌زد "الله اکبر" و "حلب را فراموش نکنید"؛ او با شلیک نیروهای امنیتی کشته شد.
 
فرد مهاجم اهل شهر سوک در جنوب غربی ترکیه بود که از غیر مذهبی‌ترین شهرهای ترکیه به شمار می‌رود.
فتح‌الله گولن که اتهام هدایت این کودتا را یدک می‌کشد حدود بیست سال است ساکن پنسیلوانیای آمریکاست دولت ترکیه همچنین فتح‌الله گولن را به اقدام برای کودتای ناکام دو سال پیش در این کشور متهم می‌کند؛ آقای گولن این اتهام را هم رد کرده است.
 
فتح‌الله گولن از سال ۱۹۹۹ میلادی در پنسیلوانیای آمریکا در تبعید خودخواسته زندگی می‌کند و رسانه‌های آمریکایی بیش از سه ماه پیش گزارش دادند که دولت ترکیه در ازای استرداد آقای گولن به این کشور حاضر است ۱۵ میلیون دلار به آمریکا بپردازد.
 
وزارت خارجه ترکیه این گزارش‌ها را رد کرد و در بیانیه‌ای ضمن درخواست استرداد این روحانی منتقد دولت اعلام کرد که "ترکیه برای دستیابی به اهدافش خارج از چارچوب قانونی عمل نمی‌کند."
 
دولت آمریکا می‌گوید این واعظ مذهبی به طور قانونی در ایالات متحده سکونت دارد و برای تحویل‌اش به ترکیه مدارک و مستنداتی لازم است که نشان دهد چنین استردادی لازم است.
 
انتشار خبر اخیر صدور حکم بازداشت فتح‌الله گولن، درست پیش از سفر ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به ترکیه صورت می‌گیرد.
 
آقای پوتین و حسن روحانی، رییس جمهور ایران قرار است فردا سه‌شنبه (چهاردهم فروردین/ ۳ آوریل) در آنکارا، پایتخت ترکیه با رجب طیب اردوغان درباره مسائل مرتبط با سوریه دیدار ‌کنند.
 
دو هفته پیش سازمان ملل از دولت ترکیه خواستار لغو وضعیت اضطراری شد که بعد از کودتای نافرجام برقرار شده است. براساس گزارش‌های رسمی، تا کنون نزدیک به ۱۶۰ هزار نفر به اتهام ارتباط با کودتا بازداشت و ۱۵۲ هزار کارمند دولت به همین اتهام از کار اخراج شده‌اند که اتهام برخی از آنها هواداری از آقای گولن بوده است.
 
به گفته رعد زید، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل "شمار بازداشت شدگان و اخراجی‌ها در ترکیه سرسام آور است."
 
از زمان کودتای نافرجام در این کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی، هزاران موسسه مرتبط با آقای گولن بسته شده‌اند.
 
هدف دولت ترکیه از بستن این موسسه‌ها که در میان آنها سازمان‌های خیریه و آموزشی هم دیده می‌شوند؛ "پاکسازی" نیروهای وفادار به آقای گولن در این کشور است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
Pezhman - وین، اتریش
جن بو داده و جن بو نداده(هردوتاشون اسلامگرا هستند). آتاترک پاشو که تخم جن ها گند زدند به راهت
دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۴
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
این مثل احمقی نجات است از هیچ به سر قبیلگی مغولها رسیده حالا دچار جنون شده، کم کم میگه زیفش هم در کودتا دست داشته که اونو تلاق بده و یک بچه دبستانی ۸ یا ۹ ساله را عقد کنه.یک مثل عامیانه میگه؛ خدا بی بزان را بز نده که سوت بیجا میکشند.
‌سه شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.