استرالیا هم چند دیپلمات روسی را اخراج کرد

تورنبول دلیل اخراج دیپلمات‌های روسی را همراهی با بریتانیا و متحدان و شرکای استرالیا عنوان کرده است در ادامه اخراج دیپلمات‌های روسی از شماری از کشورهای غربی، دولت استرالیا نیز دستور اخراج دو دیپلمات روسی را صادر کرده است.
 

روز سه‌شنبه، ٧ فروردین (٢٧ مارس)، مالکوم تورنبول، نخست وزیر استرالیا اعلام کرد که در واکنش به حمله شیمیایی به یک مامور اطلاعاتی سابق روسیه در بریتانیا، دستور اخراج دو تن از کارکنان سفارت روسیه در کانبرا، پایتخت، صادر شده است.

 
آقای تورنبول در بیانیه‌ای گفته است که "استرالیا همراه بریتانیا و سایر متحدان و شرکای خود، در واکنش به حمله شیمیایی اخیر در سالزبری، بریتانیا، به این اقدام مبادرت کرده است."
 
نخست وزیر استرالیا افزوده است که "دو دیپلمات روسی که به عنوان ماموران اطلاعاتی اعلام نشده روسیه شناسایی شده‌اند در واکنش به فعالیت‌های نامنطبق با کنوانسیون‌های ژنو [راجع به حقوق و وظایف دیپلماتیک] از استرالیا اخراج خواهند شد."
 
جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا، اقدامات دیگری در این زمینه را مردود ندانسته است. وی گفته است: "دامنه وسیعی از گزینه‌ها در واکنش به واقعه مسمومیت شیمیایی در بریتانیا وجود دارد که از جمله شامل تحریم مسابقات فوتبال جام جهانی سال ٢٠١٨ در روسیه می‌شود."
یولیا و سرگئی اسکریپال همچنان در حالت کما هستند و پزشکان نسبت به بهبودی کامل آنان اطمینانی ندارند  پیش از این، استرالیا در واکنش به سرنگونی هواپیمای مسافربری خطوط هواپیمایی مالزی بر فراز اوکراین در سال ٢٠١٤ تحریم‌هایی را علیه روسیه به اجرا گذاشته است. به گفته مقامات غربی، براساس تحقیقات بین‌المللی این هواپیما با موشک ضدهواپیمای شلیک شده توسط شورشیان تحت حمایت روسیه در اوکراین سرنگون شد. در آن حادثه، ٢٩٨ مسافر و خدمه هواپیما از جمله ٢٨شهروند استرالیایی جان خود را از دست دادند.
 
_______________________________________________________________
اخراج دیپلمات‌های روسی
 
تاکنون کشورهای زیر در همبستگی با بریتانیا به اقدامات دیپلماتیک علیه روسیه دست زده‌اند:
 
    ایالات متحده: اخراج شصت دیپلمات، بستن کنسولگری روسیه در سیاتل
    کانادا: اخراج چهار دیپلمات، رد درخواست روسیه برای اعزام سه دیپلمات دیگر
    اوکراین: اخراج ١٣ دیپلمات
    آلمان، فرانسه، لهستان: هرکدام اخراج چهار دیپلمات
    جمهوری چک، لیتوانی: هر کدام اخراج سه دیپلمات
    استرالیا، اسپانیا، هلند، دانمارک، ایتالیا، آلبانی: هر کدام اخراج دو دیپلمات
    سوئد، کرواسی، رومانی، فنلان، استونی، مجارستان، نروژ، مقدونیه: هرکدام اخراج یک دیپلمات
    لیتوانی: اخراج یک دیپلمات و قراردادن نماینده یک شرکت روسی در فهرست سیاه
 
___________________________________________________________

 اوایل ماه مارس سال جاری، سرگئی اسکریپال، مامور اطلاعاتی سابق روسیه، و دخترش، یولیا، در حالت بیهوشی در یک مکان عمومی در شهر سالزبری، در بریتانیا یافت شدند. مقامات بریتانیایی بعدا اعلام کردند که تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که این دو نفر توسط یک ماده شیمیایی مورد استفاده در تسلیحات شیمیایی که منحصرا در اختیار دولت روسیه قرار دارد مسموم شده‌اند. سرگئی اسکریپال و دخترش همچنان در حالت کما هستند و پزشکان نسبت به بهبود کامل آنان اطمینانی ندارند. هفته پیش، یک مامور پلیس هم که در جریان کمک به آنان به این ماده آلوده شده بود، از بیمارستان مرخص شد اما پزشکان گفتند احتمال دارد که بعضی عواقب این مسمومیت از میان نرود.
 
دولت بریتانیا در اعتراض به آنچه که دست داشتن دولت روسیه در حمله شیمیایی در خاک خود خواند، ٢٣ تن از کارکنان سفارت روسیه را ماموران اطلاعاتی در پوشش دیپلمات توصیف و از خاک خود اخراج کرد. روسیه نیز متقابلا دستور اخراج همین تعداد از کارکنان سفارت بریتانیا در مسکو را داد.
سفارت روسیه در کانبرا اقدام هماهنگ کشورهای غربی را "چاپلوسی" در برابر بریتانیا توصیف کرده و به باد انتقاد گرفته است هفته گذشته، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، در نشست رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا شرکت کرد و با گزارش نتیجه تحقیقات صورت گرفته در مورد حمله سالزبری، خواستار حمایت و همبستگی آنان شد. در پایان این نشست اتحادیه اروپا سفیر خود در روسیه را "برای برخی مشورت‌ها" فراخواند و در روزهای بعد، تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه به اخراج دیپلمات‌های روسی مبادرت کردند.
 
ایالات متحده نیز ٦٠ تن از دیپلمات‌های روسی را "عوامل اطلاعاتی اعلام نشده" توصیف و آنان را از خاک خود اخراج کرده است. وزارت خارجه آمریکا گفته است که از این تعداد "٤٨ مامور اطلاعاتی" وابسته به هیئت دیپلماتیک روسیه در امریکا و ١٢ تن افراد وابسته به دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل در نیویورک هستند.
 
در سال‌های پیش نیز تعدادی از مخالفان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در بریتانیا در شرایطی که گاه مشکوک توصیف شده درگذشته‌اند اما این نخستین باری است که دولت بریتانیا قاطعانه مقامات روسی و حتی رئیس جمهوری آن کشور را به دست داشتن در قتل شهروندان روسی در خاک خود متهم کرده و توانسته است تایید و حمایت تعداد قابل توجهی از متحدان خود را به دست آورد.
 
تا کنون در مجموع ٢١ کشور نزدیک به ١٢٠ دیپلمات روسی را در ارتباط با حمله شیمیایی سالزبری اخراج کرده‌اند که از لحاظ تعداد، حتی در دوران جنگ سرد هم سابقه نداشته است.
 
دولت روسیه ارتباط با حمله شیمیایی به اسکریپال‌ها را تکذیب و کشورهای اروپایی و آمریکا را به "چاپلوسی" در برابر بریتانیا متهم کرده است. سفارت روسیه در کانبرا، در بیانیه‌ای از آنچه که "همبستگی رسوای انگلوساکسون و اروپا-اتلانتیک" خوانده انتقاد کرده و اقدام هماهنگ کشورهای غربی را باعث به مخاطره افتادن "موجودی اندک اما بسیار مثبت در روابط" روسیه با غرب دانسته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۰
karaji - کرج ، ایران

همه رو بیرون کنید تا بفهمند ستمگری و زور گویی دورانش بسر امده ، کثافتها مملکت ما رو هم به گند کشیدن با خر کردن حاکمان ایران ..
‌سه شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.