آیا خون سرباز بریتانیایی از همتای افغانش 'رنگین‌تر' است؟

نصیر احمد محمدی، سرباز افغانستان و بن پارکینسون سرباز بریتانیایی( سمت چپ)
یک افسر ارتش افغانستان که در انفجار مین در ولایت جنوبی قندهار هر دوپایش را از دست داد، به ادعای خودش تاکنون قادرنشده تا مقام‌های وزارت دفاع افغانستان را ببیند.
 

در حالی که وزارت دفاع بریتانیا برای یک سرباز بریتانیایی که همانند آقای محمدی هر دو پایش را در انفجار مین در ولایت هلمند در همسایگی قندهار از دست داد، قرار است هزینه درمان و مواظبتش را که حدود هفت میلیون پوند است، بپردازد.

 
نصیر احمد محمدی درجه دار ارتش ملی افغانستان بود که حدود سه سال قبل در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار به دلیل انفجار مین هر دو پایش را از دست داد و یک دستش نیز به شدت آسیب دید.
 
او به بی‌بی‌سی گفت که با مشکلات زیادی مواجه است و چند بار به وزارت دفاع افغانستان مراجعه کرده ولی به درخواست او برای خرید یک ویلچر برقی جواب رد داده شده و همچنین مدعی شد که به او اجازه ورود به وزارت دفاع نیز داده نشده‌ است.
نصیر احمد( نفر دوم از راست) می‌گوید که قادر نشده است که مقام‌های وزارت دفاع و یا سایر مقام‌های افغانستان را ببیند.  این سرباز مجروح افغان می‌گوید که زن و دو فرزند دارد، ولی هیچ کمکی از نهادهای امنیتی افغان به او نشده و با مشکلات زیادی برای ادامه زندگی‌اش مواجه است.
 
بر عکس در بریتانیا بعد از نشرگزارشی از وضعیت یک سرباز بریتانیایی که در افغانستان مثل آقای محمدی هر دو پایش را از دست داده بود، شخص وزیر دفاع بریتانیا وعده داده که خدمات حیاتی بهداشتی را برایش فراهم و همچنین ویلچر برقی برایش تهیه خواهد کرد.
 
بعد از نشر گزارش دیلی میل در باره این سرباز بریتانیایی که در سال ۲۰۰۶ در ولایت هلمند در انفجار مین هر دو پایش را از دست داده بود، وزیر دفاع بریتانیا وعده داده که خود موضوع را با نظام بهداشتی بریتانیا در میان گذشته تا عرضه تمام خدمات بهداشتی برای این سرباز بریتانیایی را به عهده گیرد.
سرباز بریتانیایی با شاهزاده چارلز، ولیعهد بریتانیا  این دو سرباز افغان و بریتانیایی دچار مشکلات روحی نیز هستند.
 
دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که وزیر دفاع افغانستان دستور داده که برای این سرباز افغان ویلچر برقی خریداری شود و بزودی این کار عملی خواهد شد.
 
بر بنیاد آماری که در روز ملی نیروهای امنیتی از طرف مقام‌های دولتی اعلام شد، در سال گذشته خورشیدی حدود شش هزار و ۵۰۰ سرباز افغان کشته و نزدیک به سیزده هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.
 
شکایت‌های زیادی از روند رسیدگی به نیروهای امنیتی که در جنگ زخمی یا به خانواده‌های سربازانی که در جنگ کشته می‌شوند، وجود دارد. چندی قبل گزارش‌های در باره سوء استفاده جنسی از بیوه‌های سربازان امنیتی افغان که در جنگ کشته می‌شوند، نشر شد.
 
به طور نمونه بیشتر سربازانی که در صحنه نبرد زخمی می‌شوند، نیاز به دریافت فوری خون دارند. در روزهای گذشته گزارش شد که گاهی اوقات تزریق گروه خون متفاوت به یک سرباز، منجر به مرگ این سربازان شده است.
 
یک مشاور نظامی نیروهای افغان نیز گفته بود که او اطلاع دارد که سربازان افغان که در جنگ زخمی شده بودند، به دلیل دریافت گروه متفاوت خونی جان داده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک
نخیر تفاوت بین رنگ خون نیست ، بین مسئولیت پذیریه دو حکومت متفاوته. در یکی بخاطر دخالت دین، افراد فقط مثل اعداد هستن ، در دیگری بخاطر سکولار بودن و دخالت ندادن دین در حکومت و سیستم اداره امور ، همه خودشون رو مدیون و مسئول میدونن در مقابل یک قهرمان.
دوشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.