دبیر شورای عالی فضای مجازی: ادامه فعالیت تلگرام به صلاح نیست

 دبیر شورای عالی فضای مجازی:‌ کانال‌های تلگرام با «خبررسانی یک‌طرفه»٬ به‌دنبال «غوغاسالاری و ایجاد فتنه» هستند دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران٬ اعلام کرد که ادامه فعالیت تلگرام در کشور را «به صلاح» نمی‌داند.
 

ابوالحسن فیروزآبادی در این یادداشت که روز یکشنبه ۲۷ اسفند،‌ در وب‌سایت «خبرآنلاین» منتشر شد٬ ضمن اعلام این موضوع نوشت که در ایران٬ برای تلگرام٬ «آلترناتیو» وجود ندارد و این پیام‌رسان٬ از نظر مهندسی و سطح تکنیکی، «شماره یک است».

 
وی افزود: «اینکه شبکه‌ای بتواند همه شهروندان را در یک کشور به هم مرتبط کند بدون آنکه سر سوزنی در داخل کشور سخت‌افزار و نرم‌افزار و پلتفورم در اختیار داشته باشد، کار کمی نیست. آن هم با حجم صد گیگابیت بر ثانیه، در حد اعجاز است».
 
به نوشته دبیر شورای عالی فضای مجازی٬ با این حال٬ تلگرام٬ «در مقابل، یک سرویس عقب‌افتاده ارائه می‌کند. کانال به دلیل یک‌طرفه بودن و فقدان هویت، عقب‌افتاده‌ترین سرویسی است که حتی لایک و دیس‌لایک هم ندارد».
 
ابوالحسن فیروزآبادی در بخشی از یادداشت خود با اشاره به اینکه «خیلی هوشیارانه ما را به گوشه‌ای برده‌اند» اضافه کرد:‌ «تندروهای داخلی هم با حمایت از بستن توئیتر و فیس‌بوک و ... به آنها کمک کرده‌اند».
 
این مقام مسئول٬ کانال‌های تلگرام را «نوعی ترویج لمپنیسم» در ایران توصیف کرد و اضافه کرد که آنها با «خبررسانی یک‌طرفه»٬ به‌دنبال «غوغاسالاری و ایجاد فتنه» هستند.
 
وی از رسانه‌ها خواست این سوال را مطرح کنند که «تلگرام برای چه پول دیجیتال عرضه می‌کند در حالی که می‌داند فقط در ایران می‌تواند مشتری جدی داشته باشد؟ چرا این پول توسط تلگرام تولید شده و مردم در تولید این پول نقشی ندارند؟».
 
به نوشته ابوالحسن فیروزآبادی٬ تلگرام، پول دیجیتال عرضه می‌کند٬ چرا که «در ایران که شامل تحریم است و مردم دنبال پول‌های جایگزین هستند و بعضی افراد ثروت خود را دائم به طلا، دلار، بیت کوین و ... تغییر می‌دهند».
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران با اشاره به این دلایل افزود که «با صراحت می‌گویم ادامه فعالیت تلگرام با وضعیت فعلی به صلاح نیست. البته مشکل ما این است که برای آن آلترناتیو نداریم و باید آلترناتیو ایجاد کنیم».
 
این یادداشت در شرایطی منتشر شد که اظهارات یک نماینده مجلس و دیگر گزارش‌ها حاکی از تصمیم شورای عالی فضای مجازی برای فیلتر کردن تلگرام در سال ۹۷ است.
 
حمیده زرآبادی، عضو کمیسیون صنایع مجلس، روز شنبه ۲۶ اسفند، خبر داده بود که شورای عالی فضای مجازی تصویب کرده تلگرام در سال آینده فیلتر شود و سخنان معاون دادستان کل کشور زمینه‌سازی برای اجرای این تصمیم است.
 
اشاره خانم زرآبادی به سخنان عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه بود.
 
این مقام قوه فضائیه گفته بود: «نه تنها توئیتر و یوتیوب رفع فیلتر نخواهند شد بلکه ... به‌زودی زود شاهد تحولی عظیم در خصوص نجات فضای مجازی کشور از سلطه و نفوذ برخی از شبکه‌های اجتماعی بیگانه خواهیم بود».
 
در این میان، محمد حسین‌پور٬ مدیر روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی ایران٬ سخنان حمیده زرآبادی را رد کرد٬ اما برخی از کانال‌های تلگرامی خبر دادند که اخیرا جلسه شورای عالی فضای مجازی با حضور رهبر جمهوری اسلامی برگزار شده و آیت‌الله خامنه‌ای «به شدت» از رفع فیلتر تلگرام انتقاد کرده است.
 
بر اساس این گزارش‌ها، در این جلسه مهلتی در نظر گرفته شده است تا پیام‌رسان‌های داخلی «تقویت» و پیام رسان‌های خارجی فیلتر شوند.
 
پیش از این،‌ آیت‌آلله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان، روز پنجم بهمن از جلسه «چند ساعته» رهبر جمهوری اسلامی با شماری از «متخصصان» فضای مجازی خبر داده و افزوده بود که در پی این جلسه، قرار است «یک حرکتی انجام دهند».
 
در همین حال،‌ دبیر شورای عالی فضای مجازی و معاونان وی صبح روز یکشنبه در جلسه‌ای غیرعلنی در مجلس٬ درباره فضای مجازی‎ گزارش دادند.
 
آن‌طور که محمدعلی وکیلی٬ نماینده مجلس، گفته است،‌ ابوالحسن فیروزآبادی در گزارش خود٬ وضعیت ایران در زمینه فضای مجازی در جهان را مناسب ندانست و گفت: «به دلیل اینکه پلت‌فورم ایرانی متناسب با تحولات روز را تولید نکرده‌ایم٬ در این زمینه دچار عقب ماندگی هستیم».
 
محمدعلی وکیلی افزود که نمایندگان مجلس خواستار فهم یکسان قوای سه گانه در قبال فضای مجازی شده و گفته‌اند که «راه برخورد با این فضای رو به رشد مجازی اقدامات سلبی نیست و باید با آن منطقی برخورد کرد».
 
علی لاریجانی٬ رئیس مجلس، نیز خواستار ورود کمیسیون فرهنگی و کمیسیون‌های مرتبط دیگر همچون صنایع به موضوع فضای مجازی و ترمیم «خلأ‌های قانونی» در این حوزه شده است.
 
گزارش‌ها درباره احتمال فیلتر تلگرام در سال ۹۷ در حالی منتشر شد که این پیام‌رسان٬ از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در ایران به شمار می‌رود و بیش از ۴۰ میلیون کاربر ایرانی دارد.
 
آن‌گونه که عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیشتر گفته است، ۸۰ درصد تولید اطلاعات درفضای مجازی فارسی‌زبان، در این شبکه و از طریق ۱۱ هزار کانال تلگرامی صورت می‌گیرد.
 
در پی بروز اعتراض‌های سراسری دی ماه در ایران، برخی شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام برای مدتی مسدود شدند. رفع فیلتر این شبکه‌های اجتماعی با انتقاد برخی از مقام‌های قضایی و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.