غذاهایی که نباید دوباره در مایکروویو گرم شوند

امروزه افراد بسیاری برای گرم کردن یا پخت غذای خود به مایکروویو وابسته هستند. اما بسیاری از ما برای گرم کردن مجدد غذای خود به روشی نادرست از مایکروویو استفاده می کنیم.
 

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "ریدرز دایجست"، برای شروع باید به این نکته اشاره داشت که مایکروویو تمام بخش های غذا را به یک اندازه حرارت نمی دهد که اغلب به معنای زنده باقی ماندن باکتری های موجود در غذای دوباره گرم شده است. همچنین، استفاده از مایکروویو می تواند به تولید سموم سرطان‌زا منجر شود. برای به حداقل رساندن خطرات استفاده از مایکروویو مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره می شود را در این دستگاه حرارت ندهید.

تخم مرغ پخته زمانی که تخم مرغ پخته، با یا بدون پوسته، در مایکروویو قرار می گیرد، رطوبت موجود در آن تجمع بخار چشمگیری را موجب شده و می تواند به نقطه انفجار برسد. تخم مرغ پخته نه تنها ممکن است در مایکروویو منفجر شود، بلکه این احتمال پس از خارج کردن آن از دستگاه و زمانی که در دست، بشقاب یا حتی دهان شما قرار می گیرد نیز وجود دارد. برای پیشگیری از تبدیل شدن تخم مرغ پخته به یک بمب بخاری، آن را پیش از حرارت دیدن مجدد به تکه های کوچک برش بزنید و یا گزینه بهتر پرهیز از انجام این کار است.
شیر مادربسیاری از بانوانی که به تازگی مادر شده اند شیر خود را برای استفاده در آینده منجمد و ذخیره می کنند که اقدام مشکل آفرینی نیست، البته تا زمانی که شیر را برای گرم کردن دوباره در مایکروویو قرار ندهید. مایکروویو تمام بخش های غذا را به یک اندازه حرارت نمی دهد و همچنین ممکن است بطری شیر به یک اندازه در تمام قسمت ها گرم نشود و شکل گیری نقاط داغ احتمال سوختگی دهان و گلوی نوزاد را افزایش می دهد. همچنین، خطر تولید مواد سرطان‌زا در نتیجه حرارت دیدن مجدد پلاستیک وجود دارد. بنابر توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا، شیر مادر یا شیر خشک باید در یک ظرف روی اجاق تهیه یا دوباره گرم شوند یا از آب تصفیه شده داغ استفاده شود. شما می توانید آب را در مایکروویو حرارت دهید و سپس از آن برای آماده کردن شیر خشک یا قرار دادن بطری شیر مادر استفاده کنید.
گوشت های فرآوری شده گوشت های فرآوری شده اغلب حاوی مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده ای هستند که طول عمر آنها برای نگهداری در قفسه فروشگاه ها را افزایش می دهند. متاسفانه، استفاده از مایکروویو می تواند ضرر این مواد برای سلامت انسان را هرچه بیشتر افزایش دهد. نتایج مطالعه ای که در نشریه Food Control منتشر شد نشان داد که حرارت دادن مجدد گوشت های فرآوری شده در مایکروویو به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) منجر می شود که با ابتلا به بیماری قلبی عروقی پیوند خورده اند.
برنج استفاده از مایکروویو برای حرارت دادن برنج گاهی اوقات می تواند به مسمومیت غذایی منجر شود. این شرایط به واسطه یک باکتری بسیار مقاوم به نام باسیلوس سرئوس شکل می گیرد. گرما این باکتری را از بین می برد اما می تواند به تولید هاگ هایی سمی منجر شود که در برابر حرارت مقاوم هستند. چندین مطالعه نشان داده اند زمانی که برنج از مایکروویو خارج شده و در دمای اتاق قرار می گیرد، امکان تکثیر هاگ ها ایجاد شده و در صورت مصرف برنج مسمومیت غذایی شکل می گیرد. محیط مرطوب برنج فضای مناسبی را برای تکثیر فراهم می کند. باسیلیوس سرئوس نوعی باکتری است که می تواند سم تولید کند. این سموم می توانند موجب دو نوع بیماری شوند که یکی با بروز اسهال و دیگری با حالت تهوع و استفراغ همراه هستند.
مرغ مهم‌ترین نکته ای که باید درباره استفاده از مایکروویو مد نظر قرار داد این است که گرمای این دستگاه نمی تواند همواره همه باکتری ها را از بین ببرد، زیرا گرمای تولید شده به جای این که از درون به بیرون غذا منتقل شود، از بیرون سرچشمه می گیرد. در همین راستا، گرم کردن مجدد برخی مواد غذایی مستعد وجود باکتری در مایکروویو خطر ابتلا به بیماری را در صورت زنده باقی ماندن باکتری ها افزایش می دهد. گوشت مرغ می تواند به باکتری سالمونلا آلوده باشد، از این رو حرارت دادن آن در مایکروویو ایده خوبی نیست. پیش از مصرف مرغ باید همه باکتری های موجود در آن را از بین ببرید. از آنجایی که مایکروویو به یک اندازه تمام قسمت های غذا را حرارت نمی دهد، احتمال بقای باکتری ها در گوشت مرغ زیاد است.
سبزیجات برگدار اگر قصد دارید کرفس، اسفناج، یا کیل را دوباره حرارت دهید بهتر است به جای استفاده از مایکروویو این کار را در  یک فر معمولی انجام دهید. استفاده از مایکروویو می تواند نیترات های موجود در سبزیجات را به نیتروسامین ها تبدیل کند که برخی مطالعات به احتمال سرطان‌زا بودن این ماده اشاره داشته اند.
چغندر شرایطی که برای سبزیجات برگدار مانند اسفناج در مایکروویو رخ می دهد، با گرم کردن مجدد چغندر و شلغم که سرشار از نیترات هستند نیز شکل می گیرد.
 فلفل های تند زمانی که فلفل های تند در مایکروویو حرارت داده می شوند، کپسایسین، ترکیب فعال موجود در فلفل در هوا منتشر می شود. این اتفاق می تواند موجب سوزش چشم ها و گلوی انسان شود.
 میوه قرار دادن انگور در مایکروویو به شکل گیری کشمش منتج نمی شود، اما تولید پلاسما را در پی دارد. استفن باسی، استاد فیزیک در دانشگاه نیو انگلند، در یک ویدئو نشان داد که قرار دادن دو خوشه انگور در مایکروویو می تواند پلاسمای کافی برای ایجاد یک حفره در ظرف پلاستیکی را ایجاد کند. پلاسما توسط میوه های دیگر تولید نمی شود، اما قرار دادن آنها در مایکروویو می تواند به یک کثیف کاری منجر شود. میوه‌ی کامل بخار را درون خود به دام می اندازد و این می تواند به معنای بروز انفجار هنگام حرارت دیدن آن باشد.
 سیب زمینی  خطر زمانی شکل می گیرد که قصد داشته باشید سیب زمینی پخته را در مایکروویو دوباره گرم کنید. گرم کردن سیب زمینی در فویل آلومینیومی موجب می شود تا باکتری تولیدکننده سم بوتولینوم از گرما مصون بماند. اگر سیب زمینی برای مدتی طولانی در دمای اتاق باقی بماند باکتری ها همچنان می توانند به تکثیر ادامه دهند و به طور بالقوه موجب ابتلا به بوتولیسم شوند. قرار دادن این سیب زمینی آلوده در مایکروویو به از بین رفتن باکتری ها منجر نمی شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۹
Lavashak22 - کپنهاک ، دانمارک
یک کلام بگو از مایکروویو استفاده نکنید دیگه ، من رفتم بندازمش کنار اشغالا
‌سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.