رئیس پلیس راهور: ۵۲ درصد کشته‌های تصادفات برای خودروی پراید و پژو هستند

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به وجود بیش از ۳۰ میلیون وسیله نقلیه در کشور گفت: اگر بر اساس تعداد خانوار محاسبه کنیم، در ایران تقریبا هر خانواده یک وسیله نقلیه دارد و میزان ترددها از ۱۰ سال گذشته تاکنون ۲.۵ تا ۳ برابر شده است.
 

به گزارش ایسنا، سردار مهری در نشست ستاد رسانه‌ای پیشگیری از سوانح و حوادث نوروزی اظهار کرد: مجلس در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرده تا در زمینه رفع نقاط حادثه خیز و ارتقای آموزش همگانی برنامه ریزی کنند.

 
رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه به آمارهای مربوط به حوادث جاده‌ای و تعداد خودروها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۱ میلیون خودرو داریم که این تعداد در سال ۸۴، ۷.۵ میلیون بوده است و حالا سه برابر شده است. همچنین تعداد موتورسیکلت‌ها در این زمان به ۱۱.۵ میلیون رسیده است و در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیون وسیله نقلیه داریم؛ اگر بر اساس تعداد خانوار محاسبه کنیم در ایران تقریبا هر خانواده یک وسیله نقلیه دارد. تا کنون ۴۰ میلیون گواهینامه صادر کرده‌ایم و در سال جاری حدود دو میلیون گواهینامه جدید صادر شده که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است. همچنین یک میلیون و ۴۰۰ هزار وسیله نقلیه جدید اضافه شده که این عدد بسیار بالایی است.
 
وی در ادامه افزود: میزان ترددها نیز هر ساله در حال افزایش و از ۱۰ سال گذشته تا کنون ۲.۵ تا سه برابر شده است. در حال حاضر ۵۴۰۰ نقطه حادثه خیز در کشور داریم که ۳۴۰۰ نقطه از آنها خارج از شهرها قرار دارد.
 
مهری در مورد آمار تلفات تصادفات نیز گفت: در ۱۰ ماهه گذشته بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر جانشان را از دست داده‌اند و ۷۳ درصد کشته‌ها مربوط به حوادث برون شهری بوده است این مسئله نشان می‌دهد که باید توجه مردم را به خارج از شهر نیز جلب کنیم. اگر آموزش و فرهنگسازی درون شهر خوب انجام شود پیشگیری از وقوع در خارج از شهر را نیز خواهیم داشت.
 
رئیس پلیس راهور ناجا اضافه کرد: حدود ۵۰ درصد از افرادی که در تصادفات فوت می‌کنند در درمانگاه‌ها و یا در مسیر انتقال جان‌شان را از دست می‌دهند. بر اساس تحقیقی که انجام شده است ۶.۷ درصد از تولید ناخالص کشور مربوط به هزینه تصادفات است و با توجه به این شرایط یکی از کارهای مهمی که در صدای رسانه‌ای کشور باید اتفاق بیفتد این است که این موارد را در اولویت قرار دهیم. سوانح زمینی معمولا خیلی پر سر و صدا نمی‌شود. در حالیکه روزانه ۴۳ نفر در این حوادث فوت می‌کنند و ۹۱۰ نفر نیز مجروح می‌شوند که آمارهای بسیار بالایی است، بنابراین باید در همه سطوح به حساس شدن مردم و مسئولان بپردازیم و تمام کسانی که وظیفه کار فرهنگسازی دارند باید در این زمینه دست به دست هم بدهند.
 
مهری با تاکید بر اینکه باید به ارتقای کیفیت قطعات خودروها و رفع نقاط حادثه خیز توجه شود، گفت: علاوه بر این اطلاع رسانی، آموزش همگانی، آگاه سازی و در نهایت ارتقای فرهنگ ترافیک مسائلی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
 
وی با اشاره به اینکه مردم به سمت استفاده از وسایل نقلیه شخصی گرایش دارند، اظهار کرد: علت این مسئله این است که وسایل نقلیه شخصی مزایای مختلفی برای مردم دارد زیرا زیرساخت‌ها برای استفاده از حمل و نقل عمومی کم است و از طرف دیگر اگر مردم به مقصد دیگری با وسیله نقلیه عمومی حرکت کنند می‌دانند که آنجا هم باز باید یک وسیله کرایه کنند بنابراین به استفاده از وسیله شخصی گرایش دارند.
 
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: چاره‌ای نداریم جز اینکه فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آگاه سازی از طریق صدا و سیما انجام شود و در زمینه ارتقای فرهنگ استفاده از وسیله نقلیه شخصی و ارتقای فرهنگ آن کار کنیم.
 
۵۸ درصد عوامل تصادفات امسال خودروهای سواری بودند
بیشتر تصادفات منجر به فوت در چه ساعاتی رخ می‌دهند؟

 
مهری در ادامه گفت: شب گذشته ۷۳ درصد تصادفات منجر به فوت و جرح مربوط به خودروهای سواری بوده است و به طور میانگین امسال هم حدود ۵۸ درصد عوامل تصادفات خودروهای سواری بودند. ۴۰ درصد از عوامل مربوط به عدم توجه به جلو و خستگی بوده که می‌توان در این زمینه به اطلاع رسانی پرداخت؛ بیش از ۲۳ درصد علت سرعت غیرمجاز بوده است. این عوامل و سبقت غیرمجاز جزو تخلفات حادثه ساز است که در زمینه اطلاع رسانی به آن می‌پردازیم. همچنین بیشتر تصادفات منجر به فوت بین ساعات ۱۶ تا ۲۰ رخ می‌دهد و در نوروز سال گذشته ۲۵ درصد تصادفات در همین ساعت رخ داده است.
 
وی همچنین گفت: قانون رسیدگی به تخلفات نیاز به بازنگری و اصلاح دارد و همچنین دستگاه‌های متعددی در این زمینه مسئولیت دارند. با توجه به اهمیت تصادفات پیشنهاد دادیم که بالاترین مقام کشور ستاد راهبری در این زمینه را به عهده بگیرد. این ستاد می‌تواند زیر نظر رئیس جمهور یا معاون رئیس جمهور فعالیت کند و با حضور وزراء در جلسات مشکل تصادفات بررسی شود.
 
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به عقب بودن رفع نقاط حادثه ساز از برنامه ششم توسعه گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه قرار بود تمام نقاط حادثه خیز اصلاح شود اما با وجود گذشت دو سال از برنامه ششم توسعه این مسئله همچنان وجود دارد. البته در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته و راهسازی فعالیت‌های خوبی انجام داده است. دوربین‌ها از ۲۰۰۰ تا در حال حاضر به ۱۹ هزار رسیده اما با توجه به اینکه ۲۱۷ هزار کیلومتر جاده داریم همچنان به دوربین‌ها و جداکننده‌های بیشتری نیاز است.
 
۵۲ درصد کشته‌های تصادفات برای دو خودروی پراید و پژو هستند
 
مهری در ادامه گفت: از عوامل انسانی به عنوان اصلی‌ترین عوامل تصادفات نام برده می‌شود که این درست اما آنچه باید مورد نظر قرار بگیرد عوامل خطرساز است. خودرو اگر در مسیر ناایمن حرکت کند می‌تواند باعث حادثه شود. ضمن اینکه خودروهای پراید و پژو که دو تولید داخلی هستند و بیشترین خودروها را تشکیل می‌دهند که ۵۲ درصد کشته‌های تصادفات برای این خودروهاست بنابراین خودروهای ما نیز باید کاملا ایمن شوند. بیش از ۷۰ درصد خودروهای ما ABS دارند و ایربک ندارند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
ZSpersia - سئول، کره جنوبی

با اینکه حقیقت بسیار تلخی است ولی امیدوارم مسافران نوروزی به سلامت به خونه هاشون برگردند
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۶
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

خودرو سازى ایران در خدمت عزرائیل !!
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۶
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

برو بالاتر عزیز دل برادر %80 منصفانه تر هست.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۶
۶۴
شاه و شیخ - قم، ایران
جناب سردار, از کی موتورسیکلت در ایران جزء وسایط نقلیه موتوری محسوب شده ما نمیدونستیم!!؟؟ موتورسیکلتی که سه ترکه, بدون کلاه ایمنی, بدون پلاک یا با پلاک ولی آنقدر کثیف با یک قفل زنجیری روش که قابل خواندن نباشد و در پیاده روها جولان دهند ,عکس اتوبان یا در مسیر خلاف خیابان های یکطرفه برانند و هر جا که عشقشان کشید دور بزنند یا پارک کنند, این دیگر وسیله نقلیه موتوری نیست..!! گواهینامه و بیمه و مدارک مالکیت هم پیشکش...!!
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۹
۵۳
rood120 - منچستر، انگلستان
وقتی آشغالها ی کشور دوست فرانسه را منتاژ می کنید و به مردم تحویل می دهید با چند برابر قیمت و کفیت آشغال بهتر از این نمیشه . ترامپ حقیقت را به رئیس‌جمهور فرانسه گفت که ما مشکلی برای چاپیدن شما از ایران نداریم ، این هم یکی از همان قرارداد ها هست پس از برجام.
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲
۶۰
alirmesbahi - کبنهاک، دانمارک
من خانواده‌م راه با همین دلیهل از دست دادم
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
اتومبیل هامون استاندارد نیست درست، ولی مگر همین ماشینها توی دهه ٨٠ به مردم سرویس ندادن؟ متاسفانه مسئله بزرگتر طرز رانندگی مخصوصا توی جاده هاست، من یه ماه پیش ایران بودم و یه سر رفتیم جایی إز مسیر جاده هراز. أین پرایدی ها و پژوها و سمندی ها یه جوری رانندگی میکردن انگار سوار جدیدترین ولوو هستن و ترس إز تصادف هم ندارن. یعنی توی بازی کامپیوتری اتو تفت هم اینجوری رانندگی نمیکنن که اینا توی هراز میروندن
‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۸
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
در نظام اسلامی ..مر گ حقه پراید(ومسئولان نظام) وسیله است.
‌سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +907شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +562نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +417اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +266شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +230شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +230نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +218دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +170خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +168شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +149وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»