آمریکا سفارتش در بیت‌المقدس را سه ماه دیگر افتتاح می‌کند

اعلام رسمی به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ در ماه دسامبر گذشته با ناآرامی های فراوان همراه شدوزارت خارجه آمریکا می‌گوید مراحل انتقال سفارت این کشور از تل آویو به بیت‌المقدس تا سه ماه دیگر نهایی می‌شود و این کشور در ماه مه آینده سفارتش را در این شهر افتتاح خواهد کرد؛ خبری که با استقبال اسرائیل روبرو شده اما فلسطینی‌ها آن را تحریک‌آمیز خوانده‌اند.
 

در اطلاعیه وزارت خارجه آمریکا آمده مراسم افتتاحیه سفارت ایالات متحده در بیت‌المقدس همزمان با هفتادمین سالگرد شکل‌گیری اسرائیل همراه خواهد بود.

 
این خبر در حالی روز جمعه (۲۳ فوریه - چهارم اسفند) منتشر شد که مقام‌های آمریکایی پیش‌تر نهایی شدن مراحل انتقال این سفارت خانه از تل‌آویو به بیت‌المقدس را طی دو تا سه سال آینده پیش‌بینی کرده بودند.
 
بدین‌ترتیب، در حالی که تصمیم ماه دسامبر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری، مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت ایالات‌متحده از تل آویو به این شهر همچنان منبع تنش میان تشکیلات فلسینی و واشنگتن است، خبر افتتاح زودهنگام این سفارتخانه جدید احتمالا این بحران را عمیق‌تر هم خواهد کرد.
 
صائب عریقات، دیپلمات ارشد فلسطینی که رهبری مذاکرات میان این تشکیلات با اسرائیلی‌ها را طی دو دهه گذشته بر عهده داشته، در نخستین واکنش به این خبر آن را اقدامی "آشکارا تحریک‌آمیز" خوانده است.
 
همزمانی این افتتاحیه با روز تاسیس کشور اسرائیل هم خود می‌تواند زمینه‌ساز یک مناقشه دیگر میان واشنگتن و فلسطینیان شود چرا که آنها از این روز تحت عنوان "روز عزا و روز نکبت" یاد می‌کنند.
 
از طرف دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، امروز (جمعه) ضمن استقبال از این تصمیم گفته "آن روز (افتتاحیه) روز بزرگی برای مردم اسرائیل خواهد بود".
 
از زمان تشکیل کشور اسرائیل، بخش غربی بیت‌المقدس در اختیار این کشور قرار گرفت در حالی‌ که بخش شرقی، که شامل اکثر اماکن مذهبی مقدس برای یهودیان، مسیحیان و مسسلمانان است، تحت مدیریت اردن قرار گرفت و همچنان تولیت این اماکن تحت نظر پادشاه اردن است.
 
بخش شرقی بیت‌المقدس همراه با اراضی کرانه باختری رود اردن در جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد، اما سازمان ملل متحد این بخش از شهر را هم مصداق تعریف اراضی اشغالی می‌داند و دخل و تصرف اسرائیل از جمله ایجاد شهرک های یهودی‌نشین در این بخش از شهر را از لحاظ حقوق بین‌الملل غیرقانونی اعلام کرده است.
 
سفارت اکثر کشورهایی که با اسرائیل رابطه سیاسی دارند در تل‌‌آویو واقع است هر چند برخی از کشورها در بیت‌المقدس کنسولگری تأسیس کرده‌اند.
 
تصمیم اولیه برای انتقال سفارت آمریکا به بیت‎المقدس در سال ۱۹۹۵ و در کنگره آمریکا به تصویب رسید، اما از آن زمان تا امروز همه روسای‌جمهور این کشور با وجود اینکه در جریان انتخابات قول عملی کردن این مصوبه را داده بودند، به بهانه "بحران خاورمیانه و حساسیت آن" و تاثیری که می‌توانسته بر "امنیت ملی آمریکا" داشته باشد، پس از ورود به کاخ‌سفید از به اجرا گذاشتن این مصوبه طفره رفته‌اند.
 
اما دونالد ترامپ که انتقال سفارت کشورش به بیت‌المقدس را به جامعه قدرتمند یهودیان در آمریکا وعده داده بود، بارها از وفا کردن به عهدش سخن گفته و از همان روزهای نخست ورود به کاخ‌سفید جراد کوشنر، مشاور ارشد ویژه و داماد خودش را مأمور پیگیری مسائل مربوط به صلح خاورمیانه کرده بود.
 
با وجود مخالفت‌های جهانی با این تصمیم، مقام‌های آمریکایی در توجیه تصمیم آقای ترامپ می‌گویند که شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل یک واقعیت عینی را مورد شناسایی قرار می‌دهد زیرا نهادهای حکومتی اسرائیل عملا در این شهر مستقر هستند.
وضعیت عملی و حقوقی بیت‌المقدس بسیار پیچیده است
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
باباجان - لندن، انگلستان

از بیخ شروع دنیا فقط زور حاکم بوده و هست حقوق بشر نمی دانم دموکراسی و دین و غیر وسیله ای برای گول زدن مردم عوام هست ، از روزی که اعراب به عثمانی خیانت کردند هنوز هم در حال تکه پارچه شدن هستند ! عرب ها گول خورده بودند که بعد از جدایی از عثمانی یک کشور بزرگ عربی داشته باشند که حالا بالای ۳۰ تا کشور کوچک دارند ! در زمان عثمانی هیچ قدرتی در دنیا جرات فوت کردن چشم مسلمان را نداشت حتی چین و روسیه آن طرف دنیا از ترس عثمانی نمی توانست مسلمان را اذیت کند بعد از شکست عثمانی از چند ابرقدرت این بار روسیه ترکستان صد هزار نفری آسیای میانه را راحت گرفت و چین ترکستان شرقی ، مغولستان داخلی و حتی تبت را هم قورت داد! ایران هم از نود سالی که از دست حکومت هزاران ساله ترکها در رفته در حال تجزیه هست چون صاحبان قدرتهای بزرگ در ایران در طول تاریخ ترکها بودند و دیگران همیشه دولت ضعیف و چند روزه داشته اند !
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
۵۴
abulolo al majoosi - برنو، چک

[::باباجان - لندن، انگلستان::]. عجب تحلیلى! نامبر وان البته از آخر. الهى تو رو موش بخوره با این آنالیز زیبات.
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
۳۶
پشم علی بی نیاز - مکسیکو سیتی، مکزیک

اگه چراغ سبز بیشرف های بزدلی مثل رئیس جمهور مصر و پادشاه یهودی زاده اردن و پادشاه خائن و بی شرف عرعرستان نبود امریکا هیچ وقت دست به چنین کاری نمیزد، ولی امیدوارمبچه ها دست به کار بشن و تمام کارمندان سفارت امریکا در بیت المقدس را ترور کنند و سقارت رو بترکونن ببرن هوا، این صهیونیست امریکایی های تروریست جهان خوار زبانی جز زبان سلاح و خون و اتش رو نمیفهمند
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴
۵۴
abulolo al majoosi - برنو، چک

[::پشم علی بی نیاز - مکسیکو سیتی، مکزیک::]. پشمک جان به تو چه؟ به من چه؟. یعنى خودمون بایدىکله مون رو توى هر سوراخى که دیدیم بکنیم؟
شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.