وکلای خانواده سیدامامی: از تلویزیون شکایت میکنیم
رأی دهید
در این بیانیه آمده است که این فیلم خود گواهی است بر اینکه مدرک مستدلی علیه آقای سیدامامی وجود نداشته است و به همین دلیل سازندگان فیلم برای بیاعتبار کردن او به انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی روی آوردهاند.
آقای سیدامامی روز چهارم بهمن ماه امسال به دست مأموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، اما روز ۱۹ بهمن به خانواده او گفته شد که در سلول انفرادی خودکشی کرده است.
مقامات قضایی پس از انتشار خبر درگذشت بحثبرانگیز آقای سیدامامی، او و تعدادی از همکارانش را به جاسوسی و ارتباط با دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل متهم کردند. دست کم شش فعال محیط زیست دیگر هم در ارتباط با همین پرونده بازداشت شدهاند.
فیلمی که تلویزیون ایران در برنامه ۲۰:۳۰ پخش کرد، همین اتهامات علیه بازداشت شدگان و آقای سیدامامی را تکرار میکرد.
به گفته وکلای خانواده سیدامامی، اگر ادعای مطرح شده در فیلم مذکور مبنی بر تحت نظر بودن او در طول چند سال گذشته درست میبود، مأموران امنیتی مسئول نظارت بر او میبایست به اتهام جلوگیری نکردن از خروج اطلاعات مورد ادعای فیلم، به عنوان معاون جرم تحت پیگرد قرار میگرفتند.
وکلای خانواده سیدامامی نوشتهاند که پس از تشکیل پرونده در دادسرای امور جنایی تهران، "با طرح شکوائیهای پرونده امنیتی ایشان مطالبه خواهد شد" تا جزئیات ماجرا روشنتر شود.
به گفته این وکلا، تحقیقات مقدماتی که از آقای سیدامامی انجام شده طبق قانون بیاعتبار است، چون او از دسترسی به وکیل محروم بوده است.
مقامات قضایی گفته بودند که آقای سیدامامی قبل از خودکشی به جرایم خود اعتراف کرده است.
وکلای خانواده سیدامامی با اشاره به اینکه پرونده سایر بازداشتشدگان به پرونده آقای سیدامامی مربوط است، خانواده بازداشتشدگان را به مراجعه به وکیل و پیگیری فوری وضعیت آنها تشویق کردهاند.
آنها گفتهاند که مسببان مرگ آقای سیدامامی در زندان به دنبال حاشیهسازی و فضاسازی هستند تا پیگیری پرونده را مغشوش کنند.
همزمان صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران در جریان یک سخنرانی، اتهامات علیه آقای سیدامامی و سایر بازداشتشدگان پرونده فعالان محیط زیست را تکرار کرده و آن را نمونهای از "نفوذ خارجی" دانسته و گفته: "قوه قضاییه امروز به شدت نسبت به مسئله نفوذ حساسیت دارد."
او افزوده: "در حوادث اخیر همه دیدند که برخی در قالب پوششهای خاص اقدام به جمعآوری اطلاعات میکردند. امروز جاسوسی در پوشش فعالیتهای مدنی رایج شده است... در پوشش حمایت از محیط زیست اقدام به جمعآوری اطلاعات برای بیگانگان میشد که همه ملاحظه کردند قوه قضاییه سد راه آنهاست و به همین دلیل است که انواع تهمتها و حملات به دستگاه قضایی وارد میشود."